Adakah Disney Plus Percuma dengan Amazon Prime?

83

Disney+ boleh dikatakan salah satu perkhidmatan penstriman terbaik yang tersedia hari ini. Perkhidmatan penstriman yang dilancarkan pada November 2019, dan walaupun pada mulanya ia bukan tanpa kesalahan, ia pastinya berjaya untuk perkhidmatan penstriman.

Adakah Disney Plus Percuma dengan Amazon Prime?

Anda boleh menonton semua filem klasik Disney, rancangan Disney asli dan juga kandungan baharu semuanya di satu tempat. Kos Disney Plus jauh lebih rendah daripada banyak pilihan yang tersedia hari ini, dan anda juga boleh memberikan langganan kepada orang lain.

Apa yang dibuat Disney Plus lebih baik ialah pilihan untuk menggabungkannya dengan perkhidmatan lain. Pada satu masa, anda boleh mendapatkan Disney Plus secara percuma dengan Spotify. Pilihan penggabungan pasti menambah nilai kepada perkhidmatan penstriman yang sudah hebat, tetapi bagaimana Disney Plus berfungsi dengan Amazon Prime? Bolehkah anda menggabungkan perkhidmatan untuk perjanjian?

Sama ada anda sedang mencari penyelesaian yang lebih murah untuk tabiat penstriman anda, atau anda hanya ingin mengetahui cara kedua-dua perkhidmatan berfungsi bersama-sama antara satu sama lain, kami akan membincangkan perkara ini dan banyak lagi di bawah!

Dengan Siapa Disney Plus Bekerjasama?

Salah satu perkara yang disukai ramai orang tentang Disney+ ialah pilihan untuk menggabungkannya dengan perkhidmatan lain. Malangnya, Amazon Prime bukan salah seorang daripada mereka. Kami akan menerangkannya dengan lebih terperinci di bawah, tetapi mari luangkan sedikit masa untuk menyemak cara anda boleh mendapatkan tawaran di Disney+ dan perkhidmatan penstriman anda yang lain.

Disney Plus, Hulu dan ESPN+

Tawaran hebat untuk semua orang di rumah, anda boleh (mulai Mac 2022) menggabungkan ESPN+, Disney+ dan Hulu bersama-sama dengan hanya $13.99/bln. Ambil perhatian, pelan ini termasuk iklan di Hulu. Anda perlu membayar lebih daripada pelan $19.99/bulan untuk tidak mempunyai iklan semasa penstriman di Hulu.

Halaman himpunan Hulu, Disney+ dan ESPN+

Apa yang anda perlu lakukan untuk mendaftar ialah pergi ke laman web ini, aktifkan akaun Disney+, kemudian tunggu e-mel untuk mengaktifkan perkhidmatan lain. Setelah disediakan dengan ketiga-tiga perkhidmatan, peminat sukan, peminat Disney dan penonton kasual semuanya akan mempunyai sesuatu untuk ditonton dengan himpunan baharu ini.

Disney Plus & Amazon Fire TV

Apabila Disney Plus ditetapkan untuk dilancarkan, ia pada mulanya tidak akan tersedia pada beberapa peranti penstriman, termasuk Amazon Fire TV dan Firestick. Walau bagaimanapun, sejurus sebelum 12 November 2019, apabila Disney Plus disiarkan secara langsung, dilaporkan bahawa syarikat itu sememangnya dapat membuat perjanjian. Terdapat, nampaknya, beberapa pertikaian tentang peratusan ruang pengiklanan, tetapi jelas, mereka dapat menyelesaikannya.

Aplikasi Disney Plus juga serasi dengan fungsi carian Alexa Amazon, yang merupakan berita baik untuk semua pengguna Alexa di luar sana. Ini termasuk kandungan Disney Plus. Jika anda cuba mengakses akaun Disney Plus anda melalui Amazon Firestick atau TV dan anda tidak pasti apa yang perlu dilakukan, ikut langkah ini:

  1. Pergi ke skrin utama Fire TV anda dan pilih pilihan Carian (sudut kiri atas). Laman Utama TV Kebakaran
  2. Taip dalam Disney Plus.
  3. Anda akan melihatnya dalam cadangan. Tatal ke bawah jika anda perlu dan serlahkan baris Apl & Permainan.
  4. Pilih Disney+ dan kemudian pilih Dapatkan.
  5. Tunggu sebentar sehingga apl dipasang.
  6. Pilih Buka dan jalankan Disney Plus.

Itu sahaja yang ada. Perlu diingat bahawa ini tidak bermakna anda mendapat langganan Disney Plus secara percuma. Anda masih perlu menjadi pelanggan atau mendaftar untuk percubaan 7 hari percuma.

Disney Plus

Disney Plus lwn Amazon Prime

Perkhidmatan penstriman utama adalah semua syarikat yang terkenal, dan mereka tidak mahu apa-apa selain memonopoli industri. Namun, masih banyak yang perlu diselesaikan sebelum perkara itu berlaku. Disney Plus adalah yang terbaharu, dan hanya adil untuk membandingkannya dengan yang sedia ada, seperti Amazon Prime Video. Bagaimanakah mereka bertindan antara satu sama lain?

penetapan harga

Sesetengah mungkin tidak menganggapnya sebagai bahagian yang paling penting, tetapi yang lain akan dengan hormat tidak bersetuju. Harga bulanan untuk Disney Plus ialah $7.99, dan untuk Amazon Prime Video, atau hanya Prime Video, ia $8.99. Jelas sekali, Disney Plus lebih murah, tetapi hanya dengan satu dolar, dan, jika anda ingin menaik taraf, ingat bahawa Amazon Prime datang dengan faedah lain dan hanya $14.99/bulan atau $139/tahun.

Kandungan

Diakui parameter yang paling penting ialah kandungan, tetapi itu juga sukar untuk dibandingkan kerana ini semua tentang perkara yang anda suka dan untuk siapa anda membeli langganan. Adakah ia untuk anak-anak anda dan semua filem Pixar? Atau adakah anda suka adaptasi Tom Clancy dan thriller pengintip seperti Jack Ryan? Adakah anda akan bersandar pada rancangan spin-off Star Wars seperti The Mandalorian di Disney Plus? Atau adakah anda akan kembali ke masa lalu dan ketawa dengan The Marvelous Mrs. Maisel di Amazon Prime?

Adakah Disney Plus Percuma

Peranti yang Disokong

Betapa mudahnya untuk mengakses Disney Plus atau Amazon Prime? Disney Plus tersedia merentas semua peranti Android, iOS, Roku, Chromecast, peranti Apple TV, Xbox One, PlayStation 4, TV Samsung, Amazon Fire TV dan semua penyemak imbas web pada komputer anda. Amazon Prime disokong pada semua itu serta kotak TiVO, Xbox 360 dan konsol PlayStation 3.

Kualiti Antaramuka

Perkara yang kebanyakan orang cari dalam pengalaman pengguna ialah kesederhanaan. Dengan Disney Plus, itulah yang anda dapat. Ia kelihatan sama pada semua peranti, dan ia adalah intuitif. Anda boleh menyemak imbas mengikut kategori atau mengikut francais, yang memudahkan urusan. Selain itu, Disney Plus tidak mempunyai banyak tajuk seperti Perdana.

Amazon Prime agak kucar-kacir dalam antara muka. Untuk satu, mereka kelihatan berbeza di halaman utama Amazon atau dalam apl daripada apa yang anda dapat pada peranti Amazon Fire TV. Selain itu, memandangkan Amazon juga menjual filem dan rancangan TV atas permintaan, ia boleh mengelirukan apabila cuba memikirkan cara menonton.

Apabila ia datang kepada kualiti audio dan video, mereka hampir sama. Kedua-duanya menyokong 4K Ultra HD dan HDR tanpa bayaran tambahan. Selain itu, Amazon Prime menyokong sehingga tiga aliran serentak, manakala Disney Plus menyokong sehingga empat. Akhir sekali, Disney Plus membolehkan anda memuat turun tajuk tanpa had bilangan kali pada sehingga 10 peranti. Dan Amazon Prime membenarkan 15 hingga 25 video bergantung pada tempat anda berada dan pada dua peranti sahaja.

Disney Plus Percuma dengan Amazon Prime

Disney Plus Lebih Murah tetapi Ia Tidak Didatangkan dengan Amazon Prime

Ia lebih murah, sekurang-kurangnya pada permukaan, tetapi kini hanya sebanyak $1 jika anda benar-benar melakukan Prime Video. Tetapi jika anda membaca artikel ini, anda mungkin melanggan Amazon Prime dan hanya tertanya-tanya jika anda juga mendapat Disney Plus. Jawapannya tidak, malangnya.

Jadi, apa yang anda akan lakukan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.