Adakah Google dalam Masalah? Galaxy S23 FE Mungkin Lebih Murah daripada Pixel 8

29
Kajian NextPit Samsung Galaxy S23 6
© nextpit

Nampaknya siri Pixel 8 Google bukan satu-satunya telefon pintar yang akan debut minggu depan kerana khabar angin baru menunjukkan kepada Galaxy S23 FE perdana bajet Samsung yang dilancarkan pada hari yang sama dengan perdana Pixel adalah rasmi. Galaxy S23 FE juga mungkin mempunyai satu kelebihan utama berbanding Pixel 8: tanda harga yang lebih murah.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik yang boleh anda beli dengan harga kurang daripada $600

Rangkaian Galaxy FE atau “Edisi Peminat” Samsung sentiasa menjadi pilihan yang lebih murah untuk katalog perdana syarikat itu, walaupun dengan memperlahankan perkakasan. Walaupun ini sudah dijangkakan untuk Samsung Galaxy S23 FE yang akan datang, kami hanya tidak mengetahui harga rasmi peranti itu, terutamanya di AS.

Harga Samsung Galaxy S23 FE

Menurut sumber yang dipetik oleh MySmartPrice, Galaxy S23 FE akan dijual pada harga $599 di AS. Ini akan menjadikan peranti itu Benjamin lebih murah daripada telefon pintar FE sebelumnya, iaitu Galaxy S21 FE, berharga $699 satu pop. Harga AS yang dinyatakan juga akan selaras dengan penyenaraian India yang kami lihat awal bulan ini.

Menariknya, harga tersenarai bagi Galaxy S23 FE juga merupakan petunjuk bahawa perdana bajet Galaxy akan mengurangkan Google Pixel 8 sebanyak $100 berdasarkan bahan pemasaran bocor untuk barisan Pixel yang dikongsi semalam. Sebagai rujukan, Pixel 8 dikatakan lebih mahal pada $699 satu pop manakala Pixel 8 Pro kekal tidak berubah pada $899.

Peranti FE 2023 Samsung: Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE, Galaxy Buds FE

Peranti FE 2023 Samsung berbaris: Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE dan Galaxy Buds FE. / © Samsung Argentina

Titik harga ini akan meletakkan Galaxy S23 FE yang akan datang antara julat pertengahan Samsung dan julat perdana standard, meluaskan pilihan syarikat. Seperti dalam kebanyakan kes, harga $599 untuk Galaxy S23 FE adalah lebih berpatutan daripada Galaxy S23 (ulasan) yang dijual pada harga $799 dan lebih kurang $150 daripada Galaxy A54 (ulasan).

Tarikh keluaran dan spesifikasi Samsung Galaxy S23 FE

Outlet berita itu juga menambah bahawa Samsung akan mengumumkan Galaxy S23 FE pada 4 Oktober, iaitu hari yang sama acara Made by Google berlangsung. Pada acara itu, Google akan melancarkan duo Pixel 8 bersama jam tangan pintar Pixel Watch 2.

Mengenai spesifikasi yang diketahui, Galaxy S23 FE disebut-sebut akan menampilkan skrin AMOLED 6.4 inci dengan kadar penyegaran 120 Hz dan kecerahan sehingga 1,450 nits. Penembak 50 MP mengetuai modul kamera belakang ditambah dengan lensa telefoto 12 MP ultra lebar dan 8 MP. Versi AS dipercayai akan menggunakan SoC Snapdragon 8 Gen 1 manakala kebanyakan wilayah akan melihat telefon bimbit itu dikuasakan oleh cipset Exynos 2200.

Dengan ciri dan harga ini, adakah anda fikir Galaxy S23 FE adalah pembelian yang lebih baik daripada Pixel 8? Kami berminat untuk mendengar pendapat anda.

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya