Adakah Xiaomi 14 Ultra Menjadi Global? Inilah Buzz!

36
nextpit Kamera Ujian Ultra Xiaomi 13
© nextpit

Siri Xiaomi 14, yang termasuk Xiaomi 14 Ultra sebagai perdana kamera utama syarikat, dijangka boleh didapati di peringkat antarabangsa. Spekulasi ini telah diperkukuh lagi oleh pemerhati bermata helang yang melihat dua nombor model dalam pangkalan data IMEI melalui entri Persatuan GSM, mencadangkan kedua-dua versi Cina dan global bagi telefon bimbit Xiaomi 14 Ultra.

  • Baca juga: Telefon pintar kamera terbaik

Global Xiaomi 14 Ultra dikesan di GSMA

Kadangkala, pengeluar telefon pintar China lebih suka pendekatan yang lebih terpencil untuk keluaran baharu mereka. Xiaomi Mix Fold 3 yang dilancarkan baru-baru ini, bersedia untuk menarik perhatian pengguna dengan konfigurasi kamera quad-Leica dan akan dijual secara eksklusif di China, menurut pengarah komunikasi Xiaomi Daniel Desjarlais. Dari semua penampilan, siri Xiaomi 14 yang akan datang adalah cerita yang sama sekali berbeza.

Dijangka akan dilancarkan pada November 2023, siri ini akan terdiri daripada Xiaomi 14, 14 Pro, 14 Pro+ dan peranti Xiaomi 14 Ultra, menurut pelapor maklumat Kartikey Singh. Pembocor itu juga telah mengumumkan di platform sosial X (dahulunya dikenali sebagai Twitter) bahawa sekurang-kurangnya tiga daripada empat telefon pintar Xiaomi yang disebut di sini akan diumumkan di China juga.

Khabar angin pertama mengenai perdana kamera Xiaomi

Walau bagaimanapun, seperti yang kita pelajari melalui kemasukan pangkalan data IMEI GSMA yang kini telah dikongsi oleh GSMChina, nombor model 24030PN60G dan 24030PN60C telah muncul. Huruf masing-masing pada penghujung menunjukkan rantau (G=Global/C=China) manakala empat nombor pertama menunjukkan tarikh pelancaran. Pada asasnya, Xiaomi 14 Ultra, seperti pendahulunya, akan mengalami sedikit kelewatan berbanding adik-beradiknya yang lain, yang disebut-sebut akan muncul pada Mac 2024.

  • Jangan ketinggalan: Ulasan Xiaomi 13 Ultra yang terbaik!

Kami masih mengetahui sangat sedikit tentang perdana kamera, yang membawa nama kod “Aurora”. Ia dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 3. Khabar angin lain menunjukkan paparan AMOLED 6.67 inci dan konfigurasi empat kamera yang dominan daripada Leica. Ini disebut-sebut akan dilengkapi dengan tiga sensor 50 MP dan satu kamera 200 MP. Ia mungkin tidak akan mudah pada dompet anda, sama ada.

Adakah anda suka coretan ini? Saya rasa Xiaomi 14 Ultra tidak berada di atas senarai beli-belah untuk majoriti pembaca kami, bukan? Anda dialu-alukan untuk berkongsi pendapat anda dalam komen di bawah.

Melalui: Kartikey Singh
Sumber:
GSMChina