Air Mata Kerajaan Masa untuk Dipukul

32

Walaupun sesetengah pemain menikmati meluangkan masa mereka meneroka “Tears of the Kingdom” dan Hyrule, yang lain cuba mencipta rekod untuk menyelesaikan pencarian utama dan jalan cerita terpantas. Beberapa bulan telah berlalu sejak permainan ini dikeluarkan, dan data pada masa untuk ditewaskan semakin meningkat.

Air Mata Kerajaan Masa untuk Dipukul

Keindahan “Tears of the Kingdom” terletak pada kemungkinan. Anda boleh mengambil pelbagai laluan, memulakan pencarian sampingan dan menemui ganjaran yang jarang berlaku, menggunakan kebolehan istimewa untuk mencipta objek unik dan sebagainya. Permainan ini sangat luas, dan menyelesaikannya dengan mengikuti cerita utama sahaja atau menyelesaikan pencarian sampingan, boleh mengambil sedikit masa.

Teruskan membaca untuk mengetahui berapa jam yang diperlukan untuk menyelesaikan “Air Mata Kerajaan.”

Berapa lama masa yang diperlukan untuk menamatkan permainan?

Jika anda hanya mengikuti jalan cerita dan menyelesaikan pencarian utama, anda boleh menyelesaikan permainan dalam kira-kira 60 jam. Walau bagaimanapun, panjang ini bergantung pada sejauh mana anda menyimpang dari cerita. Kali ini akan meningkat jika anda suka melakukan pencarian sampingan sekali-sekala semasa menyelesaikan pencarian utama.

“Tears of the Kingdom” memerlukan kira-kira 10 jam lebih untuk menyelesaikannya daripada pendahulunya, “Breath of the Wild.” Ini mungkin tidak mengejutkan, memandangkan perbezaan saiz. “Tears of the Kingdom” mempunyai dua wilayah tambahan yang tidak wujud dalam “Breath of the Wild” – The Depths dan The Sky Islands. Beberapa pencarian utama membawa ke rantau ini; oleh itu, bilangan jam yang diperlukan untuk menyelesaikan permainan adalah lebih ketara.

Tambahan pula, hanya melakukan pencarian utama bukan satu-satunya cara untuk mencapai penyelesaian.

Pemain yang lebih suka melakukan pencarian utama dan sampingan menamatkan permainan dalam kira-kira 110 jam. Ia mengambil masa hampir dua kali lebih lama. Selain itu, jika anda menggunakan semua gaya permainan semasa bermain permainan, seperti menyelesaikan utama, pencarian sampingan, mengumpul koleksi dan banyak lagi, anda memerlukan kira-kira 100 jam untuk menyelesaikan permainan itu.

Sesetengah pemain cuba melengkapkan jalan cerita utama dalam masa yang singkat. Pada masa penulisan, masa terpantas pemain menyelesaikannya dalam 44 minit dan tiga saat. Jika anda melangkau tutorial, itu menjimatkan banyak masa, tetapi anda terlepas sebahagian besar cerita dan pengenalan kepada dunia. Walau bagaimanapun, ini tidak akan menjadi isu untuk seseorang yang telah bermain permainan itu sebelum ini.

Selain itu, sementara ada yang cuba menyelesaikan secepat mungkin, yang lain cuba menyelesaikan setiap aspek permainan. Masa untuk mencapai status Completionist dan mencapai 100% adalah antara 200 dan 230 jam.

Keperluan untuk Mendapat 100% dalam Tears of the Kingdom

Menyelesaikan semua pencarian, termasuk Kuil dan Pengembaraan, tidak mencukupi untuk mendapat 100%. Untuk mencapai matlamat ini, anda perlu memenuhi keperluan lain, mengumpulkan koleksi dan melakukan misi. Berikut ialah perkara yang perlu anda lakukan untuk mencapai 100% dalam “Tears of the Kingdom”:

 • Selesaikan semua pencarian sampingan, pencarian utama dan pengembaraan sampingan.
 • Buka kunci dan lengkapkan semua 52 Kuil di darat dan di langit.
 • Cari kesemua 120 struktur Lightroot dalam The Depths dan aktifkannya.
 • Dedahkan keseluruhan peta Hyrule.
 • Masak semua 228 resipi dalam permainan sekurang-kurangnya sekali.
 • Lengkapkan keseluruhan ensiklopedia Hyrule Compendium.
 • Kumpulkan semua koleksi dalam permainan.
 • Dapatkan setiap set perisai dan tingkatkan ia ke tahap maksimum.

Cara Melengkapkan Kompendium Hyrule

Jika anda ingin mencapai 100% penyiapan tetapi anda buntu untuk menyelesaikan keperluan Hyrule Compendium, bahagian ini akan menerangkan tugas ini secara terperinci. Terdapat 509 item berbeza yang anda perlu ambil gambar dan masukkan ke dalam ensiklopedia. Selepas anda menangkap foto item yang diperlukan dengan Camera Rune, imej secara automatik pergi ke Hyrule Compendium.

Tambahan pula, anda boleh memulakan misi ini selepas anda mendapat pencarian utama, “Camera Work in The Depths.” Satu lagi usaha berguna yang membantu anda dengan misi ini ialah “Mengisi Kompendium.” Pengembaraan sampingan ini penting kerana anda boleh membeli gambar yang anda perlukan dengan harga 100 Rupee daripada NPC bernama Robbie.

Berikut ialah senarai semua yang anda perlu masukkan ke dalam buku:

 • Makhluk (92) – Kategori ini merujuk kepada kuda, babi hutan, monyet, dan haiwan yang serupa.
 • Raksasa (110) – Chuchu, Octorok, Moblins, Lizalfos, dsb.
 • Bahan (126) – Bahan yang perlu anda kumpulkan untuk kategori ini ialah pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran, herba, pancang, tanduk, dan sebagainya.
 • Peralatan (175) – Ini termasuk pelbagai jenis senjata, seperti pedang, bilah, bumerang dan banyak lagi.
 • Harta Karun (6) – Anda perlu mencari dan mengambil gambar Simpanan Bijih, Peti Harta Karun, Simpanan Bijih Jarang, Simpanan Batu Bercahaya, Simpanan Zonait dan Perigi.

Koleksi Manakah yang Diperlukan untuk Penyiapan 100%?

Salah satu keperluan untuk mencapai 100% dalam “Tears of the Kingdom” ialah mengumpulkan setiap koleksi dalam permainan. Terdapat banyak barang-barang ini bertaburan di seluruh tanah. Berikut adalah nama mereka dan cara mencarinya:

 • Kenangan – Anda perlu mengumpul 18 Kenangan. Walau bagaimanapun, tugasan ini tidaklah sesukar mana, memandangkan anda boleh mengumpulkan kesemuanya dengan melakukan pencarian utama dan mengikuti jalan cerita.
 • Sage Will – 20 koleksi ini diperlukan untuk anda kumpulkan. Mereka terletak di langit dalam peti harta karun.
 • Fabrik Paraglider – Barangan ini kebanyakannya ditemui selepas menyelesaikan pencarian dan di kedai; anda perlukan 52. Sebahagian daripadanya tersembunyi, dan anda perlu mencarinya.
 • Kumpul Benih Korok – Terdapat banyak cara untuk mencari Benih Korok, tetapi anda berkemungkinan besar menemuinya di sekitar Korok, yang boleh anda jejaki pada peta. Anda perlukan 1,000 Biji Korok.
 • Permata Bubbul – Untuk mencari 147 Permata Bubbul, anda perlu meneroka setiap gua dalam permainan. Lokasi mereka boleh dilihat pada peta, serupa dengan Benih Korok.
 • Batu Skema – Cari lombong Klan Yiga, dan bercakap dengan Steward Construct untuk mengumpul 12 Batu Skema.
 • Skema Yiga – Satu lagi item berkaitan Yiga yang boleh anda jejaki di tempat persembunyian mereka. Terdapat 34 item ini yang perlu anda kumpulkan.
 • Peta Lama – Anda boleh menemui 31 Peta Lama dalam peti harta karun di langit, sama seperti item Sage Will. Cara paling berkesan untuk mengumpulkan kedua-dua koleksi ini adalah serentak.
 • Pingat Raksasa – Dapatkan pingat dengan mengalahkan raksasa berikut di mana-mana pada peta: Flux Construct, Frox, Talus, Hinox, Gleeok dan Molduga. Ambil perhatian bahawa anda perlu membunuh kesemuanya untuk dikira.
 • Peralatan Kuda – Gunakan Mata Pony untuk mengumpul 11 ​​keping peralatan.

Menyelesaikan Air Mata Kerajaan

Terdapat banyak cara untuk menyelesaikan permainan. Anda hanya memerlukan 40 hingga 60 jam untuk menyelesaikan cerita utama, manakala pencarian sampingan dan pengembaraan memerlukan lebih daripada 100 jam. Jika anda seorang perfeksionis, anda boleh cuba untuk menyelesaikan permainan pada 100% dengan memenuhi semua keperluan. Dan sementara beberapa misi boleh dilakukan semasa anda menyelesaikan pencarian, ingat untuk meluangkan masa anda dan ikuti peta untuk orang lain.

Adakah anda cuba menjalankan permainan dengan pantas? Berapa lamakah masa yang anda ambil untuk menghabiskan “Tears of the Kingdom” semasa mengikuti cerita utama? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.