AirPod Max 2 Apple dan AirPods Rekaan Semula 4 Mei Dilancarkan pada 2024

25
NextPit Apple AirPods Pro 2 h
© nextpit

Tidak seperti kebanyakan peranti Apple, talian AirPods syarikat sentiasa lebih perlahan dari segi peningkatannya dengan model baharu biasanya tiba beberapa tahun selepas generasi sebelumnya. Kini, laporan baharu membayangkan AirPods 4 dan AirPods Max 2 baharu akan tiba pada 2024, diikuti oleh AirPods Pro 3 setahun selepas itu.

  • Mencari Apple AirPod yang sesuai untuk dibeli? Baca panduan perbandingan kami di sini.

Mark Gurman dari Bloomberg mendedahkan dalam surat berita terbarunya tentang rancangan Apple untuk menyegarkan katalog fon kepala wayarles AirPods pada tahun-tahun akan datang. Telah diperincikan bahawa akan ada dua model AirPods 4, dan ini akan dilancarkan pada penghujung 2024 bersama AirPods Max 2. Sementara itu, dia hanya melihat pengganti AirPods Pro 2 (ulasan) akan tiba pada 2025.

Apple AirPods 4 dengan ANC dan AirPods SE

Bagi butiran khusus, wartawan percaya AirPods 4 akan ditawarkan dalam dua model dan akan menerima reka bentuk yang dikemas kini yang akan meminjam isyarat visual daripada AirPods Pro, seperti batang yang lebih pendek dan cup telinga yang lebih bulat. Beliau menambah kedua-dua model itu akan dibezakan oleh beberapa ciri utama dengan pasangan yang lebih mahal mungkin mendapat pembatalan hingar aktif (ANC) dan penyepaduan Find My sebagai tambahan kepada pengecasan USB-C.

Terdapat juga laporan awal yang menyebut AirPods yang lebih murah yang akan berharga sekitar rantau sub-$100, digelar sebagai AirPods SE, akan diperkenalkan pada jadual waktu yang sama. Oleh itu, fon telinga yang lebih murah berkemungkinan akan menjadi fon telinga tanpa wayar ‘SE’ pertama daripada pengeluar iPhone.

Kemungkinan tarikh keluaran Apple AirPods Max 2

AirPods Max 2 sebenarnya mungkin salah satu perkakasan Apple yang dinanti-nantikan dalam masa terdekat, dengan laporan sebelum ini mencadangkan Apple mungkin mengumumkan fon kepala Bluetooth over-ear premium pada suku terakhir 2023. Walau bagaimanapun, nampaknya ini kini ditolak. lanjut kerana Gurman menyatakan AirPods Max 2 mungkin hanya akan siap pada penghujung tahun 2024.

Spesifikasi, harga, tarikh keluaran dan reka bentuk Apple AirPods Max 2

AirPods Max Apple diperbuat daripada aluminium beranod dan bingkai keluli tahan karat. / © Apple

Tidak banyak lagi yang diketahui tentang ciri dan spesifikasi AirPods Max 2. Walau bagaimanapun, adalah selamat untuk mengatakan ia boleh berkongsi beberapa ciri dengan Beats Studio Pro seperti mempunyai sokongan audio tanpa kehilangan melalui USB-C. Ia juga mungkin menambah cipset jalur ultrawide generasi kedua untuk penjejakan Cari Saya yang lebih tepat, sama dengan Watch Ultra 2 (ulasan).

AirPods Pro 3 dengan keupayaan pengesanan kesihatan

Akhir sekali, Gurman percaya AirPods Pro 3 hanya akan dilancarkan pada 2025 dan itu mungkin logik untuk masa Apple kerana AirPods Pro 2 hanya dikeluarkan secara rasmi tahun lepas.

Apa yang menarik, ialah bagaimana pembocor Apple menyerlahkan keupayaan pengesanan berorientasikan kesihatan baharu yang boleh didapati dalam jam tangan pintar Apple. Ini memberi kelebihan kepada khabar angin AirPods Pro yang akan datang yang menampilkan degupan jantung dan penderia suhu.

Apa lagi yang anda ingin lihat ditambah pada generasi seterusnya Apple AirPods? Adakah anda fikir Apple juga harus menyepadukan codec Bluetooth resolusi tinggi baharu? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.

Sumber:
Bloomberg


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya