AirPods 4 Rekaan Semula Apple dengan ANC Mungkin Dikeluarkan pada Musim Gugur

20
NextPit Apple AirPods Pro 2 h
© nextpit

Awal tahun ini, Apple dilaporkan sedang mengusahakan dua model AirPods 4 baharu yang didatangkan dengan reka bentuk yang telah dibaik pulih dan ciri yang dinaik taraf. Disebutkan bahawa AirPod baharu boleh dikeluarkan pada tahun 2024, tetapi ia tidak dinyatakan pada bila ia akan tepat di tempat kejadian. Laporan susulan kini mengecilkan tetingkap pelancaran fon telinga wayarles ini mencadangkan pengumuman musim gugur.

Apple AirPods 4 baharu boleh dilancarkan bersama iPhone 16

Dalam surat berita Power On terbaru Mark Gurman dari Bloomberg, wartawan itu telah memberikan butiran lanjut tentang keadaan AirPod generasi ke-4 Apple. Menurut Gurman, Apple sudah bersedia untuk memulakan pengeluaran fon telinga menjelang Mei di barisan dua pembekalnya. Dengan jadual ini, ia meletakkan kemungkinan keluaran AirPods pada bulan September atau Oktober.

Masa juga akan diselaraskan dengan pengumuman iPhone 16 yang dijangka akan dibuat secara rasmi pada bulan September, yang berlaku apabila AirPods Pro 2 (ulasan) yang diperbaharui telah diumumkan pada acara Wonderlust Apple pada musim gugur lalu.

Apakah yang baharu dalam Apple AirPods 4?

Seperti apa yang diharapkan daripada AirPods 4 baharu, sumber itu berkata bahawa akan ada dua model baharu yang terdiri daripada tahap permulaan dan sepasang dengan ciri audio yang lebih baik. Fon telinga yang terakhir ini dipercayai boleh dibezakan daripada asas dengan menampilkan ANC (pembatalan hingar aktif) dan pembesar suara terbina dalam pada bekas pengecasnya untuk penjejakan Cari Saya yang tepat.

Apple AirPods Pro 2

Fon telinga Apple AirPods Pro 2 menampilkan Force Touch Sensor dan kedudukan bolong yang dikemas kini. Adakah AirPods 4 akan mengikuti sentuhan yang sama? / © NextPit

Sementara itu, kedua-dua AirPods disebut-sebut membawa port USB-C dan lelaran ketara pada bahagian luarnya yang datang daripada AirPods 3. Pembuat iPhone mungkin boleh menggabungkan bentuk “pengering rambut” yang direka bentuk semula, walaupun tidak jelas sama ada mereka akan menambah hujung telinga yang boleh diganti sama dengan AirPods Pro 2. Selain itu, AirPods 4 mungkin juga dilengkapi dengan cip H2 yang terdapat pada rakan sejawat Pro semasa dan menyokong audio tanpa kehilangan apabila dipasangkan dengan set kepala Vision Pro.

Pelancaran AirPod lain

Selain daripada dua model AirPods 4, Apple dijangka melancarkan AirPods Max 2 tahun ini juga. Fon kepala atas telinga premium yang akan datang nampaknya merupakan penyegaran kepada AirPods asal (ulasan) dan bukannya peningkatan yang ketara. Seperti sedia ada, tin audio dikatakan menambah USB-C, jalur warna baharu, dan mungkin cip jalur ultralebar U2 baharu.

Gurman juga bercakap tentang AirPods Pro 3 dan menyebut fon telinga yang lebih mahal hanya akan siap pada tahun 2025. Tidak banyak yang diketahui tentang yang boleh dipakai, tetapi ia mungkin menambah perubahan menarik seperti ciri pemantauan kadar jantung ke dalam campuran.

Bagaimanakah anda menukar atau menambah baik AirPods 4? Apakah ciri yang anda ingin lihat paling banyak ditambah oleh syarikat? Kongsi dengan kami pemikiran anda.

Sumber:
Bloomberg