AirPods Max 2024 Apple Mungkin Mengecewakan dengan Hanya Tambahan USB-C

33
Ciri spesifikasi perubahan kecil Apple AirPods Max 2 2024
© Apple

Apple dilaporkan menyegarkan barisan AirPods pada tahun 2024, yang termasuk AirPods Max 2, pengganti kepada over-ear pertama daripada syarikat itu. Walaupun jadual waktu akan menjadikannya satu kitaran panjang kira-kira empat tahun, premium yang akan datang mungkin masih mengalami perubahan kecil dan itu boleh mengakibatkan kekecewaan peminat berdasarkan laporan susulan baharu.

  • Baca juga: Fon telinga wayarles pembatalan hingar terbaik

Sejak beberapa minggu lalu, Mark Gurman dari Bloomberg sibuk menyelaraskan ramalan lamanya dengan ramalan baharu, melibatkan spekulasi AirPods dan AirPods Max generasi seterusnya yang diperkenalkan pada 2024. Dalam surat berita terbarunya, beliau menambah lebih banyak maklumat tentang perkara yang kami boleh jangkakan daripada yang terakhir, memberikan pandangan yang suram bagi mereka yang menjangkakan lelaran ketara daripada telinga yang akan datang.

Apple AirPods Max 2024 hanya boleh menambah port USB-C

Menurut Gurman, dia kini melihat Apple hanya melancarkan versi USB-C bagi AirPods Max tahun depan. Ini bermakna fon kepala akan kekal tidak berubah daripada AirPods Max asal dalam banyak cara, seperti mempunyai cip bunyi H1 yang lapuk dan juga kehilangan keupayaan audio baharu, antara lain.

Malah pembocor itu menekankan sepasang tin audio juga boleh membawa nombor generasi yang sama dengan pendahulu memandangkan perbezaan yang sangat kecil. dan dalam hal ini, Apple mungkin tidak memanggilnya AirPods Max generasi ke-2 sama sekali.

AirPods Pro 2 baharu Apple dengan port USB-C

Versi USB-C AirPods Pro 2 Apple telah menambah keserasian Vision Pro / © nextpit

Sebab utama di sebalik ini dikatakan bahawa pembuat iPhone mahu mematuhi peraturan EU semasa di rantau ini, yang telah menetapkan tarikh akhir untuk kebanyakan elektronik seperti fon kepala untuk menggunakan antara muka USB-C menjelang akhir tahun 2024. AirPods yang dilancarkan baru-baru ini Versi Pro 2 USB-C (ulasan) adalah senario yang serupa, dengan telinga dalam hanya mendapat port baharu pada sarungnya dan keserasian Vision Pro.

Tetapi ada ‘Tetapi’ besar dalam ramalan Gurman

Bagaimanapun, Gurman masih ragu-ragu dengan ramalan terbarunya. Dia berpendapat bahawa antara masa ini dan sehingga akhir tahun 2024, mungkin masih terdapat perubahan pada rancangan Apple seperti mengumumkan AirPods Max 2 yang dinaik taraf sepenuhnya. Dan pada hakikatnya, ini adalah pertaruhan yang lebih selamat daripada syarikat yang tidak melancarkan pengganti yang betul kepada barisan produk popularnya.

Wartawan itu juga terkesan dengan ramalannya akhir-akhir ini, jadi mempunyai dua senario yang dimainkan adalah logik kerana anda akan mendapat salah satu yang betul.

Adakah anda fikir ia akan menjadi masalah jika tiada AirPods Max 2 berlaku tahun depan? Adakah ini akan membantu anda membuat keputusan untuk memilih fon kepala alternatif? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar sentimen anda tentang perkara ini.

Sumber:
Bloomberg

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya