Akhirnya, perbualan semula jadi datang kepada Google Assistant

93
AndroidPIT google home 7018
© NextPit

Pembantu Google muda terus berkembang dan kini dapat mengikuti keseluruhan perbualan. Adakah anda bersedia untuk berbual lebih santai dengan Assistant anda? Kami akan menerangkan cara meyakinkan Google Assistant untuk meninggalkan formaliti dan bercakap dengan cara yang lebih semula jadi.

  • Perintah Pembantu Google yang perlu anda ketahui
  • Adakah Pixel 2 telefon terbaik untuk menggunakan Google Assistant?

Google baru sahaja mengumumkannya di blognya: Pembantunya sedang berkembang. Lupakan “OK Google” atau “hey Google” pada permulaan setiap ayat, ia menjengkelkan dan ia menjadikan pengalaman itu menyusahkan. Hari ini anda hanya boleh memulakan perbualan dengan “OK Google”, dan apa sahaja frasa yang anda ucapkan kepadanya, Assistant akan mendengar dan mematuhinya. Dengan kata lain, tidak perlu mengulangi arahan pengaktifan dengan setiap ayat. Sama ada anda bertanya kepada Assistant atau memberi arahan, Assistant akan melakukan perkara yang anda katakan tanpa teragak-agak.

Untuk menamatkan perbualan, anda hanya perlu menyebut “berhenti”, “terima kasih” atau berhenti bercakap, kemudian Assistant akan memahami bahawa anda tidak mempunyai apa-apa lagi untuk dikatakan kepadanya.

Pembantu google AndroidPIT 5

Pembantu Google bersedia untuk menggunakan perkara yang telah dipelajari.. / © NextPit

Bagaimana untuk mengaktifkan perbualan berterusan

Harap maklum bahawa ini tidak boleh dilakukan secara lalai, anda mesti mendayakan pilihan dalam tetapan. Hanya pergi ke tetapan Assistant (Tetapan > Google > Carian > Google Assistant / Tetapan) kemudian, sekali dalam menu, pergi ke Keutamaan > Perbualan Berterusan dan dayakan pilihan.

Adakah anda menggunakan Google Assistant? Apakah yang anda suka (atau benci) mengenainya?