Aksesori iPad Air terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

88
Kes Paparan Mini iPad Apple NextPit
© NextPit

Jika anda ingin mendapatkan iPad Air 5 (2022) baharu, mungkin lebih baik dapatkan sarung untuk melindungi peranti baharu anda! Tetapi mengapa berhenti di situ? Daripada papan kekunci ke hab USB terdapat banyak pilihan item yang boleh anda pilih untuk membuka kunci potensi penuh Apple iPad Air anda. Dalam artikel ini, kami telah memilih beberapa aksesori iPad Air terbaik untuk anda.

Kini setelah iPad Air menampilkan cip M1 baharu yang berkuasa, kebolehan tablet menghampiri tahap desktop. Jadi sama ada anda ingin mencipta beberapa karya seni, menulis tugasan anda yang seterusnya, atau hanya menstrim semasa dalam perjalanan, aksesori yang kami terokai di sini datang untuk meningkatkan pengalaman anda. Tengok cepat!

Perlindungan menyeluruh terbaik Sarung papan kekunci terbaik Kes lasak terbaik Pendirian terbaik Hab USB terbaik
produk ESR Rebound Hybrid Case 360 Logitech Combo Touch iPad Air Sarung Kalis Kejutan BRAECN Lamicall 360 Gooseneck Tablet Mount Anker PowerExpand Direct 6-dalam-1
Gambar Kes hibrid ESR kombo logitech Braecn kalis kejutan lamicall gooseneck anker 6dalam1
Baik
 • Penutup boleh tanggal
 • Sangat serba boleh
 • Boleh digunakan dalam mod landskap dan menegak
 • Kekunci fungsi
 • Pad sentuh dengan sokongan gerak isyarat
 • Papan Kekunci boleh tanggal
 • Perlindungan tebal
 • Tali tangan
 • Tali bahu
 • Kickstand
 • Leher fleksibel
 • Menyokong banyak peranti
 • Akses percuma ke port USB C
 • HDMI 4K@60Hz
 • Bicu audio
 • Mengecas USB-C
 • Reka bentuk padat
teruk
 • Versi sebelumnya jauh lebih murah
 • Masih premium yang agak tinggi dalam harga
 • Agak besar
 • Ia mungkin tidak berfungsi dengan sarung yang lebih tebal
 • Satu USB-A
 • Ia mungkin tidak berfungsi dengan beberapa kes
Tawaran

Beli sekarang

Beli sekarang Beli sekarang Beli sekarang Beli sekarang

Orang yang bermata helang di kalangan anda mungkin menyedari bahawa beberapa perkara hilang, iaitu pengecas dan pen Apple. Tetapi memandangkan iPad Air disertakan dengan pengecas yang disertakan, tidak masuk akal untuk mengesyorkan anda membeli sesuatu yang anda tidak perlukan. Bagi Apple Pen, kami menganggap ini sebagai aksesori yang cukup penting untuk mempunyai senarai alternatif terbaiknya sendiri, jadi anda mungkin mahu mengklik pada pautan untuk mengetahui lebih lanjut.

Panduan membeli: Perkara yang perlu dicari dalam aksesori iPad Air (Generasi ke-4 & ke-5)

Untuk iPad Air, terdapat beberapa perkara yang perlu diingat semasa membeli-belah untuk aksesori. Faktor yang paling penting ialah saiz paparan, dan dengan Apple iPad Air 5 (2020) menyalin reka bentuk pendahulunya, iPad Air 4 (2020) tidak banyak yang perlu dibimbangkan dalam erti kata itu, jika anda memiliki yang ke-4 gen, maka kebanyakan aksesori anda akan serasi. Namun, anda mungkin ingin membaca lebih lanjut sebelum membuat keputusan.

 • Usecase: Ini adalah soalan paling penting untuk ditanya kepada diri sendiri. Untuk apa anda memerlukan peranti itu? Jika anda akan melakukan pengembaraan yang hebat atau ingin meninggalkan peranti bersama anak anda, maka anda perlu melabur dalam kes lasak yang baik. Jika, sebaliknya, anda ingin menukar iPad anda menjadi stesen kerja mudah alih, maka anda harus mencari sarung papan kekunci dan pendirian. Adakah anda ingin menyambungkan iPad Air anda ke monitor TV 4K? Anda mungkin ingin melihat hab jenis-C yang menyokong output 4K.

 • Harga: Kemudian ada harganya, berapa banyak wang yang anda boleh berikan untuk setiap peranti? Ya, aksesori tanpa jenama hanyalah sebahagian kecil daripada harga jika dibandingkan dengan yang asli tetapi anda mendapat apa yang anda bayar. Sesetengah ciri mungkin tidak begitu baik atau kualitinya mungkin kurang. Oleh itu, sebelum anda mula mencari aksesori iPad Air, tentukan belanjawan dan mengimbanginya dengan ciri yang anda inginkan.

 • Jenama: Peraturan praktikal yang baik untuk memanfaatkan wang anda adalah dengan mencari jenama terkenal, sebaik-baiknya yang anda pernah cuba sebelum ini. Dalam pilihan kami, anda akan menemui barangan daripada Logitech, ESR dan Anker, yang semuanya terkenal dengan produk berkualiti mereka.

Tidak semua iPad dibuat dengan dimensi yang sama dan ini terutama berlaku untuk iPad sebelum generasi ke-4. Syukurlah, memandangkan Apple tidak menukar badan atau kamera iPad Air 5 untuk penyegarannya pada tahun 2022, anda boleh yakin bahawa kebanyakan kes dan peranti lain akan serasi dengannya tetapi untuk generasi sebelumnya, ini tidak mungkin. Jika anda menaik taraf daripada iPad Air generasi ke-3 atau sebelum ini, sesetengah aksesori tidak akan serasi.

Untuk senarai terbaik ini, kami telah memilih item yang serasi dengan iPad Air generasi ke-4 dan ke-5. Sesetengah aksesori, seperti pendirian atau hab, mungkin sesuai dengan peranti lain juga.

iPad Air manakah yang saya miliki?

Untuk memastikan anda memilih persisian yang betul untuk iPad Air anda, anda perlu mengetahui generasi itu. Malangnya, kerana Apple tidak mengikuti sebarang jenis penomboran dalam nama, ini tidak mudah diingati.

Cara terpantas ialah memusing peranti anda dan melihat nombor model, yang sepatutnya terletak di bahagian bawah sebelah kanan peranti anda. Nombor model sepatutnya kelihatan seperti: Model: A2342. Cara lain untuk mencari nombor ini ialah melalui Tetapan> Umum> Perihal.

Kemudian anda boleh mencari nombor ini dalam talian dan anda akan dapat mencari penjanaan iPad anda.

Aksesori Apple rasmi

Sudah tentu, jika anda tidak mahu mengambil peluang anda dengan keserasian dan generasi yang berbeza, anda hanya boleh memilih aksesori rasmi. Tetapi premium untuk mereka agak besar dan Apple terkenal kerana mengorbankan ciri di altar reka bentuk. Jadi sebelum anda melompat ke Apple Store, lihat ciri yang ditawarkan oleh pengesyoran kami.

Aksesori iPad Air generasi ke-4/5 terbaik

Perlindungan menyeluruh terbaik: ESR Rebound Hybrid Case 360

Sarung hibrid Amazon ESR16x9

Ini adalah sarung yang sangat serba boleh / © ESR / Amazon Store

ESR terkenal kerana menyediakan peranti yang mampu milik dengan ciri-ciri cemerlang. Untuk perlindungan menyeluruh yang terbaik, kami memilih ESR Rebound Hybrid 360 kerana, selain daripada namanya, ia menawarkan ciri yang bijak, harga yang agak berpatutan dan perlindungan yang baik. Kes ini terdiri daripada dua bahagian. Penutup magnet yang boleh ditanggalkan dan badan pelindung utama.

Jika anda tidak mahu dikekang oleh bentuk sarung anda atau membawa flop setiap kali anda menggunakan peranti anda, maka di sinilah anda harus melihatnya. Penutup boleh tanggal mudah ditanggalkan, menjadikan peranti anda dilindungi oleh bekas yang jelas dan mudah dikendalikan. Apabila anda ingin meletakkan peranti anda dengan selesa, penutup yang boleh ditanggalkan akan terpasang secara magnetik padanya sama ada dalam landskap atau menegak dalam beberapa aras ketinggian yang berbeza.

Sarung papan kekunci terbaik: Logitech Combo Touch iPad Air (generasi ke-5 ke-4)

senarai terbaik logitech combo ipad air

Papan kekunci dengan lampu belakang benar-benar memenangi saya. / © Logitech / Kedai Amazon

Untuk iPad Air generasi ke-5, Apple memberikan kami cip peringkat desktop, M1. Jadi mengapa tidak menggabungkannya dengan sarung papan kekunci? Logitech menghasilkan beberapa peranti premium dan Logitech Combo Touch tidak terkecuali.

Sarung ini bukan sekadar papan kekunci tetapi juga mempunyai pad jejak yang membolehkan anda menggunakan iPad Air generasi ke-5 (2022) anda sebagai komputer riba! Papan kekunci berlampu belakang dan juga boleh ditanggalkan. Belakang bertekstur malangnya hanya dalam satu warna tetapi ia kelihatan sangat profesional. Ia juga menampilkan kekunci fungsi yang biasanya tiada daripada penyelesaian Apple.

Sarung lasak terbaik: Sarung Kalis Kejutan BRAECN

Amazon BRAECN 16x9

Adalah baik bahawa mereka menyertakan tali kerana saya tidak nampak ini sesuai dalam mana-mana beg kecil. / © Amazon Store / BRAECN

Jika anda akan membawa iPad Air anda dalam pengembaraan maka lebih baik anda membawa perlindungan yang serius. Sarung Braecn Shockproof ialah penyelesaian yang memberikan kepraktisan. Sekarang, jika anda mencari sarung yang lasak kerana anda tidak membawa perlindungan apabila ia penting, sarung kalis kejutan ini mempunyai plastik yang mencukupi untuk turut terselamat daripada penyeksaan biasa daripada seorang kanak-kanak.

Ciri utama ialah tali tangan berputar, yang membolehkan anda menggenggam iPad Air dengan selamat. Selain itu, anda akan menemui kaki kaki berputar dan tali bahu yang boleh digunakan untuk menggantung peranti di sekeliling anda atau untuk mengamankannya dalam kedudukan yang mudah untuk melihat kandungan anda.

Penyangga terbaik: Lamicall 360 Gooseneck Tablet Mount

Pendirian lamicall Amazon 16x9

Pendirian ini lebih fleksibel daripada saya. / © Lamical / Kedai Amazon

Di sini pemilihan adalah sedikit lebih subjektif. Penyangga desktop datang dalam pelbagai bentuk dan bentuk yang memenuhi keperluan individu bagi setiap persediaan. Secara peribadi, saya mendapati pendirian desktop Lamicall 360 sebagai penyelesaian terbaik dari segi kebolehlarasan dan akses.

Ia membolehkan anda melekapkan mana-mana tablet dari 4.4 hingga 12.9 inci. Ia membolehkan anda bebas melaraskan putaran iPad anda tanpa menyekat akses ke port utama, yang penting apabila anda meninggalkan peranti di atas meja. Akses pantas untuk pengecasan, pemindahan fail atau sambungan skrin berwayar adalah yang terpenting dalam persediaan sedemikian, dan kebebasan yang ditawarkan Lamicall 360 akan dihargai.

Hab USB terbaik: Anker PowerExpand Direct 6-dalam-1

Amazon Anker direct6 in1 16x9

Reka bentuk aluminium sesuai dengan iPad Air 5 / © Anker / Amazon Store

Semasa kami berada di subjek stesen kerja, Hab USB-C mesti dimiliki untuk iPad Air anda. Melaluinya, anda boleh menyambungkan berbilang peranti seperti monitor dan sambungan storan.

Untuk ini, kami telah memilih PowerExpand Direct 6-dalam-1 daripada Anker yang menawarkan pelbagai pilihan port. Ia menyokong kad SD dan microSD dan mempunyai satu USB A 3.0, port HDMI untuk skrin anda dan USB jenis C yang juga boleh digunakan untuk mengecas peranti anda sehingga 60W.
Selain itu, anda mendapat bicu audio 3.5mm yang berguna untuk menyambungkan fon kepala anda. Tetapi apa yang benar-benar meyakinkan kami ialah faktor bentuk yang lebih kecil yang membolehkan pengalaman pegang tangan padat tanpa sebarang dongle liut dan pembinaan aluminium yang sepadan dengan iPad Air.

Tambahan: Pelindung Skrin

Tetapi jika anda ingin memiliki set aksesori lengkap untuk iPad Air 5 (2020) anda maka anda pastinya perlu mempertimbangkan pelindung skrin. Pelindung skrin untuk iPad Air terdapat dalam dua kategori utama, bertekstur supaya ia berasa lebih semula jadi untuk menulis dan lancar. Berikut ialah satu cadangan pantas untuk anda bermula.

Dan ini adalah semua yang kami cadangkan kepada anda buat masa ini. Kami faham bahawa kami belum meliputi keseluruhan spektrum peranti yang boleh anda temui untuk iPad Air 5, seperti pelekap kereta, pengecas atau reka bentuk sarung yang lebih gila, tetapi pilihannya banyak! Jika anda percaya bahawa sesuatu item layak untuk berada dalam senarai ini, maka jangan teragak-agak untuk menulisnya dalam ulasan di bawah!

Apakah pendapat anda tentang pilihan ini untuk iPad Air 2022? Adakah anda mempunyai sebarang produk untuk disyorkan? Beritahu saya dalam komen.