Aktifkan Samsung Pass dan tingkatkan kepada Samsung Wallet: Begini caranya

39
Samsung Pass
© nextpit

Adakah anda menggunakan telefon bimbit Samsung? Jika ya, maka Samsung Pass—pengurus kata laluan Samsung sendiri—didatangkan diprapasang pada peranti. Anda boleh mengetahui cara untuk menyediakannya di sini. Kami juga akan memberitahu anda cara menyepadukan Samsung Pass ke dalam Samsung Wallet baharu.

Ramai daripada anda mempunyai salah satu daripada banyak telefon pintar Samsung yang digunakan setiap hari. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna kami perlu berurusan dengan semua perkhidmatan yang ditawarkan oleh Samsung kepada kami pada peranti. Samsung Pass ialah salah satu perkhidmatan yang diprapasang pada semua telefon pintar Samsung.

Apakah Samsung Pass?

Samsung Pass ialah kedua-dua perkhidmatan pengesahan yang mudah dan selamat. Ia membolehkan anda log masuk ke apl, Samsung Galaxy Store, atau tapak web (dalam penyemak imbas Samsung) menggunakan kaedah pengesahan biometrik. Ini menjimatkan anda daripada perlu menaip kata laluan secara manual. Data biometrik seperti cap jari atau imbasan iris disulitkan dan dilindungi pada peranti terima kasih kepada Samsung Knox.

 • Baca juga: Ini adalah petua terbaik untuk Samsung One UI

Samsung baru-baru ini memperkenalkan Samsung Walletnya. Perkhidmatan Samsung Pass dan Samsung Pay kini digabungkan di bawah satu bumbung. Anda kini boleh terus menggunakan Samsung Pass atau “naik taraf” kepada Samsung Wallet. Kami kini akan menerangkan cara menyediakan Pasport dan cara bertukar kepada Samsung Wallet.

Sediakan Samsung Pass

Untuk mengaktifkan perkhidmatan Pasport berguna, anda perlu meneruskan seperti berikut:

 1. Pergi ke tetapan.
 2. Pergi ke Biometrik dan Keselamatan.
 3. Ketik pada Samsung Pass.
 4. Baca dan sahkan terma dan syarat.
 5. Ketik pada Daftar cap jari dan cap jari dan sebagai alternatif imbasan iris atau pengecaman muka didaftarkan.
Tangkapan skrin tetapan Samsung
Anda boleh mengakses Samsung Pass melalui “Data biometrik dan keselamatan” / © NextPit

Itu sahaja—kini anda boleh menggunakan Samsung Pass. Pada halaman permulaan aplikasi, anda kini harus mencari petunjuk yang menunjuk kepada Samsung Wallet. Anda boleh mengetepikan pembayang, atau ikut gesaan untuk menaik taraf kepada Samsung Wallet. Ini juga sangat mudah, kerana anda hanya perlu mengikut arahan apl.

Tingkatkan kepada Samsung Wallet

 1. Di bawah gesaan untuk beralih kepada Samsung Wallet, hanya ketik Mula.
 2. Sahkan permintaan suis di bawah dengan mengetik Seterusnya.
 3. Ketik Kemas Kini untuk memuat turun fail daripada Galaxy Store.
 4. Mengesahkan kebenaran.
 5. Ketik Mula sekali lagi.
 6. Sahkan diri anda dengan cap jari anda.
 7. Tetapkan PIN untuk Samsung Wallet.
Tangkapan skrin, sama ada dari Samsung Pass dengan Samsung Wallet kami

Samsung Wallet menggabungkan perkhidmatan Pass dan Pay Samsung di bawah satu bumbung / © NextPit

Itu sahaja—selamat datang ke Samsung Wallet. Aplikasi Samsung Pass akan dialih keluar secara automatik dan anda akan menggunakan Samsung Wallet mulai sekarang. Di sana anda juga akan mendapat manfaat daripada ciri yang dibawa oleh Samsung Pay, dan anda juga boleh menyimpan kad vaksinasi, kad kredit dan pas masuk anda.

Beritahu kami jika anda sudah menggunakan Samsung Wallet dan/atau jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang perkhidmatan baharu Samsung.