Alat dengar realiti campuran Apple yang lebih murah boleh dilancarkan sebelum iGlass

70
ujian nextpit meta quest 2 01
© NextPit

Apple sepatutnya mengeluarkan sepasang cermin mata realiti tambahan selepas alat dengar realiti campuran pertamanya. Tetapi itu kini tidak mungkin berlaku kerana laporan baru mencadangkan pembangunan cermin mata pintar berjenama xReality telah melanda sekatan jalan utama.

Lebih daripada iPhone 15 dan pembesar suara HomePod generasi seterusnya, Apple 2023 slate termasuk set kepala AR/VR pertamanya yang dijangka diumumkan antara Mac dan Mei. Alat dengar kemudiannya harus diikuti dengan cermin mata realiti tambahan selepas satu atau dua tahun. Nampaknya, keluaran untuk Apple Glass boleh ditolak lebih jauh tanpa masa yang pasti dapat dilihat.

  • Mengapa Apple belum melancarkan iGlassnya lagi

Menurut Mark Gurman dari Bloomberg, Apple telah menangguhkan kerja pada cermin mata berasaskan XR yang ringan. Ia menambah bahawa Apple tidak dapat menghasilkan komponen kritikal dan mencapai sasaran hayat bateri peranti adalah antara sebab untuk keputusan ini.

Gurman menetapkan bahawa Apple sebaliknya merancang untuk menghasilkan set kepala XR yang lebih murah yang masih akan menggunakan gabungan teknologi dunia tambahan dan maya. Walau bagaimanapun, butiran teknikal tentang boleh pakai ini kekal nipis sehingga tiada. Ia hanya logik untuk menganggap ia boleh menjadi versi tone-down bagi alat dengar Apple premium dan saingan kepada Meta Quest 3 yang akan datang.

Pencarian Meta 3

Faktor bentuk Meta Quest 3 yang mungkin / © Meta/NextPit capture

Bagi harga peranti AR/VR yang lebih murah, sumber meramalkan ia akan sepadan dengan harga iPhone walaupun tidak jelas model tepat yang dibandingkan. Ini bermakna ia boleh berkisar antara $800 dan $1000 atau lebih tinggi sebaik sahaja dilancarkan di pasaran. Pada masa yang sama, ia bergantung pada konfigurasi memori yang mungkin ditawarkan.

Apakah ciri alat dengar realiti campuran peringkat permulaan Apple yang paling anda nanti-nantikan? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: MacRumors
Sumber:
Bloomberg