Alat Editor Ajaib berasaskan AI Google Mempunyai Ciri Seperti Photoshop

68
pemadam ajaib google fotos 01
© NextPit

Selama bertahun-tahun, Foto Google pada Android telah memperoleh beberapa ciri penyuntingan. Sesetengah daripada ini juga bergantung pada keupayaan AI peranti, seperti Pemadam Ajaib. Google sedang menambah alat yang jauh lebih berkebolehan dipanggil Editor Ajaib ke dalam apl galerinya, jadi anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada Photoshop.

Jika anda ingin mengalih keluar pengebom foto daripada foto anda atau hanya ingin meningkatkan tangkapan kabur, ini sudah boleh dilakukan terus di dalam Foto Google dan tanpa meninggalkan apl. Bagaimana jika anda ingin mengalihkan subjek atau mengedit kawasan tertentu foto anda dengan cepat? Google melakukan ini dengan Editor Ajaib.

  • Baca juga: Bagaimana untuk mengalih keluar latar belakang daripada foto pada iPhone anda

Alih keluar atau ubah saiz subjek pada Google Photos

Google berkata dengan alat berasaskan AI baharunya, pengguna akan mendapat kawalan yang meluas dan lebih maju seperti mengubah saiz dan memindahkan subjek dalam foto. Ia juga menambah bahawa menonjolkan kawasan tertentu akan disokong. Sebagai contoh, anda hanya boleh memilih langit dan memadamkan bahagian awan sambil meningkatkan warna padanya.

Foto sampel Google Magic Editor

Editor Ajaib Google pada Google Photos boleh mencipta semula dan mengisi kawasan yang hilang. / © Google, Edit oleh NextPit

Lebih penting lagi, kini terdapat keupayaan untuk memadam bukan sahaja objek di latar belakang tetapi objek dalam subjek juga. Ciri ini juga boleh mencipta semula subjek, yang ditunjukkan dalam contoh foto bangku yang diregangkan dan mengisi bahagian belon yang hilang.

Google Magic Editor contoh foto mengedit subjek dan mengalih keluar objek.

Editor Ajaib Google boleh mengalih keluar objek pada subjek dan mengubah saiz subjek. / © Google, Edit oleh NextPit

Bilakah anda boleh menguji Editor Ajaib Google

Menurut gergasi carian Internet, Magic Editor masih dalam peringkat percubaan. Walau bagaimanapun, mereka merancang untuk melancarkannya di Google Photos untuk model Pixel terpilih pada akhir tahun ini. Kemungkinan alat ini akan debut secara rasmi dengan Pixel 8 dan Pixel 8 Pro yang akan datang dan dikhabarkan, yang dijangka diumumkan pada bulan Oktober.

Selain Google, Samsung baru-baru ini mengeluarkan alat berkuasa AI sendiri yang dipanggil Image Clipper untuk telefon pintar Galaxy yang disokong. Clipper Imej menyalin Apple’s Lift and Drop pada iOS 16 yang membolehkan anda mengasingkan subjek dan menjadikan latar belakang telus.

Adakah anda pernah mencuba Pemadam Ajaib Google pada iPhone atau Android? Kami ingin mendengar tentang pengalaman anda dengan ciri tersebut.

Sumber:
Google