Alat paling keren untuk rakan berbulu anda

130
androidpit invoxia pet gps tracker 2
© NextPit

Walaupun kita manusia menikmati teknologi dan inovasi, menghubungkan hampir segala-galanya ke Internet, terdapat banyak alat dan mainan elektronik yang hebat untuk haiwan peliharaan yang pasti akan mengukir senyuman di wajah rakan berkaki empat kita serta pemiliknya. Tepat pada masanya untuk musim Yuletide yang akan datang, kami melihat alat untuk haiwan peliharaan yang popular di pasaran pada masa ini.

Sesiapa yang menyayangi anjing atau kucing dan memanggilnya sendiri tahu berapa banyak masa dan perhatian yang diperlukan oleh ahli keluarga berbulu itu. Ini menjadikan mainan pintar untuk haiwan sebagai masalah besar! Setiap tahun di pameran teknologi seperti CES di Las Vegas, seluruh kawasan ditempah hanya untuk mempersembahkan teknologi yang berkaitan dengan haiwan peliharaan. Antaranya termasuk mangkuk penyusuan pintar yang sepatutnya memberikan maklumat tentang keadaan kesihatan haiwan melalui aplikasi sambil memberikan anda keupayaan untuk mengawal kedua-dua masa dan jumlah pemakanan. Terdapat juga air pancutan minuman pintar yang dilengkapi dengan penggera penukaran penapis, pelancar bola, atau bahkan penjejak GPS untuk anjing dan kucing, memastikan bahawa acara persiaran malam di kawasan kejiranan yang mengakibatkan membelek-belek tin makanan kering berakhir sekali untuk selama-lamanya. Anda ingin menggembirakan haiwan kesayangan anda atau menghadiahkan hadiah istimewa kepada pemilik haiwan kesayangan? Jika jawapan anda adalah afirmatif, anda pasti akan menemui sesuatu yang berguna dan praktikal dalam senarai hadiah haiwan kesayangan kami yang disusun dengan teliti.

Pelancar bola untuk latihan anjing

Mungkin anda pernah mendengar tentang pelancar bola iFetch, yang membawa tanda harga yang agak tinggi $115! Di Amazon, pelancar bola iFetch telah memperoleh hampir 2,000 ulasan dan penilaian purata 3.5 bintang. Rakan sejawat yang jauh lebih berpatutan ialah peruncitan dengan harga kira-kira £65.99 mempunyai penarafan yang sama baiknya. Ia boleh melancarkan bola tenis sehingga tiga, enam dan sembilan meter jauhnya sambil menggalakkan berkaki empat bersaiz kecil hingga sederhana anda untuk mengambilnya dan melakukan senaman serentak.

Sehingga tiga bola boleh diletakkan dalam peranti pada satu-satu masa. Ia dikuasakan oleh setengah dozen bateri bersaiz C, iaitu bateri bayi yang tebal, atau – jika salur keluar kuasa berdekatan, melalui unit bekalan kuasa yang disertakan. Jika pelancar bola tidak sesuai untuk anak berbulu anda, anda boleh menukar peranti itu dalam tempoh pemulangan yang sah untuk sesuatu yang lain yang mungkin lebih sesuai.

Penjejak GPS untuk anjing dan kucing: Traktif

Pada awal-awal lagi, kami ingin menyatakan ini: Dengan penjejak GPS ini untuk anak-anak berbulu anda, anda dikehendaki mendaftar untuk langganan bulanan. Kad SIM akan tiba disepadukan ke dalam peranti itu sendiri. Di Amazon, anda boleh membeli penjejak GPS untuk pelbagai harga antara kira-kira £30 dan £50. Sebagai balasan, pemilik anjing dan kucing akan dapat menjejaki kedudukan anjing atau kucing mereka dengan bantuan penjejakan GPS secara langsung.

Setiap dua hingga tiga saat, penjejak GPS akan mengemas kini data lokasi haiwan kesayangan anda. Penjejak juga menawarkan “pagar maya” dan memberitahu pemilik apabila rakan berkaki empat anda meninggalkan zon yang telah ditetapkan. Penjejak GPS adalah kalis air, dilengkapi dengan penjejak dan aplikasi kecergasan bersepadu, membolehkannya berfungsi di lebih 150 negara di seluruh dunia. Menurut pengeluar, bateri itu mampu bertahan dari dua hingga lima hari sebelum memerlukan pengecasan semula yang cepat. Sesuatu memberitahu saya bahawa ini mungkin penjejak kanak-kanak bajet untuk sesetengah ibu bapa yang berdaya usaha yang mempunyai bajet yang ketat!

iphone 12 pro selfie hund

Woof! Bajingan kecil seperti itu tidak boleh tersesat dengan mudah terima kasih kepada penjejak GPS untuk anjing. / © NextPit

Petkit: penyuap pintar yang berfungsi dengan apl

Sebenarnya tiada apa-apa dalam dunia haiwan peliharaan yang tidak boleh dibawa ke alam IoT (Internet of Things) sebaik sahaja anda mula melakukan penyelidikan. Dalam pada itu, terdapat beberapa pengeluar yang menawarkan penyelesaian makanan pintar, memastikan bahawa terutamanya perempuan simpanan dan tuan haiwan peliharaan mempunyai kehidupan yang lebih santai. Apabila ia datang kepada penyelesaian penyusuan automatik, adalah penting untuk mengambil perhatian tentang kesegaran makanan dalam peranti. Pengilang Petkit telah membangunkan penyelesaian yang melakukan lebih daripada sekadar mengeluarkan makanan kering secara automatik. Penyumpan automatik yang dikuasakan oleh aplikasi ini dilengkapi dengan sistem penyejukan di dalamnya, yang kemudiannya boleh digunakan untuk memastikan makanan basah sejuk dan seterusnya memanjangkan kesegarannya.

Mereka yang memberi makanan kering kepada rakannya yang berkaki empat dapat mengautomasikan proses dengan mudah. Penyelesaian Petkit membolehkan anda menentukan dengan tepat berapa kerap dan berapa banyak makanan setiap hari harus dimasukkan ke dalam mangkuk. Anda boleh menentukan tempoh masa melalui apl untuk Android dan iOS dan menjejaki dengan tepat jumlah makanan haiwan kesayangan anda. Sementara itu, mangkuk pintar dari Petkit tersedia untuk $70.

Kepak kucing automatik: Ia tahu siapa yang masuk dan keluar

Kelebihan utama mempunyai flap kucing mungkin ini: mengeong tanpa henti di hadapan rumah atau pintu balkoni akan berakhir! Kelemahannya? Rakan kucing anda dan haiwan kecil lain akan mempunyai akses tanpa had ke apartmen atau rumah. Sudah lama ada penyelesaian untuk ini – dan selalunya ia datang dengan mengorbankan aplikasi. Pemilik kucing boleh menggunakan apa yang dipanggil microchip cat flap untuk menentukan bahawa flap hanya akan terbuka apabila cip berdaftar dikesan, memastikan tetamu yang tidak diundang tidak boleh masuk sama sekali.

Satu lagi kelebihan kepak kucing automatik: Seseorang dapat mengetahui bila-bila masa anak berbulu anda keluar atau masuk ke rumah, hanya kerana kebanyakan kepak kucing automatik ini disertakan dengan apl yang disertakan. Kami telah mengecilkannya kepada dua pilihan flap kucing automatik yang disertakan dengan aplikasi untuk digunakan dengan telefon pintar, dan satu lagi tanpa, di sini.

Air pancut minuman dengan penggera penukaran penapis

Mereka yang sudah menggunakan air pancut minum dan bukannya mangkuk air untuk anjing atau kucing sudah mengetahui kelebihannya. Haiwan cenderung tertarik kepada bunyi dan pergerakan air yang mengalir untuk minum lebih banyak. Selain itu, air yang mengalir memastikan ia kekal segar untuk jangka masa yang lebih lama, dan seterusnya, lebih enak. Ini disebabkan oleh penapis air bersepadu yang terletak di dalam air pancut minuman. Jika anda ingin melangkah lebih jauh, anda boleh membeli air pancutan air yang mempunyai kawalan aplikasi, di mana anda akan diingatkan dengan mudah oleh telefon pintar anda untuk menukar penapis air apabila tiba masa yang sesuai.

Air pancut minuman Petoneer akan dijual pada harga €90 yang agak tinggi, di mana ia mampu membersihkan air bakteria menggunakan cahaya UV sambil menjejaki kualiti air untuk memastikan haiwan kesayangan anda menikmati yang terbaik dalam hidup. Selain penggera penukaran penapis, anda juga boleh dimaklumkan apabila paras air mula surut, supaya anda boleh mengambil tindakan dan menambahnya kepada maksimum dua liter secepat mungkin.

Penyelesaian pintar manakah yang anda gunakan dalam kehidupan seharian untuk rakan berbulu anda? Tinggalkan komen kami di sini, kami menantikan gurauan anda!

Lebih banyak artikel mengenai NextPit:

  • Alat rumah pintar terbaik untuk haiwan kesayangan anda
  • Lihat senarai Apl Terbaik di sini
  • Inilah kos rumah pintar anda