Alat Pemadam Ajaib Google Untuk Menerima Sokongan Audio pada Pixel 8

34
Paparan Google Pixel 7a NextPit
© nextpit

Alat Pemadam Ajaib Google yang memanfaatkan kuasa AI telah diperkenalkan pada Pixel 6. Ia akhirnya diperluaskan untuk menyokong lebih banyak telefon Android dan iPhone. Kini, nampaknya Google sedang mengusahakan versi yang memadamkan pelbagai jenis audio daripada klip video dan kemungkinan besar akan debut pada Google Pixel 8 dan Pixel 8 Pro.

  • Baca juga: Cara mengalih keluar pengebom foto menggunakan Pemadam Ajaib Google pada Android dan iOS

Walaupun Google belum mengesahkan apa-apa tentang telefon pintar Pixel 8 lagi, bahan promosi yang dikatakan telah dikongsi di X (dahulunya dikenali sebagai Twitter) pada hujung minggu oleh pengguna rawak.

Google Pixel 8 Pro dengan ciri Pemadam Ajaib Audio baharu

Video promosi yang bocor menunjukkan ciri Pemadam Ajaib Audio baharu pada Google Pixel 8 Pro. / © X/u/ EZ

Dalam klip video yang ditunjukkan, Pixel 8 Pro yang tidak diumumkan menggunakan ciri baharu yang dikenali sebagai Audio Magic Eraser. Alat penyuntingan dilihat sebagai versi Pemadam Ajaib, tetapi untuk video. Dari segi rupa, alat ini dapat mengenal pasti bunyi yang berkaitan daripada video dan kemudian memberikan pengguna pilihan untuk memilih tandatangan audio untuk diminimumkan atau dialih keluar.

Ia juga boleh mengenal pasti bunyi latar belakang, orang dan muzik sebagai jenis bunyi dalam video. Walau bagaimanapun, kami tidak akan menolak kemungkinan kategori lain hadir sebagai tambahan kepada trio yang disebutkan di atas.

Google Pixel 8 Pro dalam warna biru

Pixel 8 Pro Google mempunyai pulau kamera yang diperbaharui dan menggunakan sensor suhu. / © X/u/EZ

Mengenai peranti, Pixel 8 Pro memaparkan reka bentuk yang serupa kerana paparan awal dikongsi dengan bonggol kamera yang disegarkan dan sensor suhu baharu di belakang. Nampaknya telefon Android perdana Google bajet harus diumumkan dalam warna biru baharu, yang berkemungkinan besar berlaku dengan Pixel 8 yang lebih kecil.

Berdasarkan keluaran Pixel Google sebelum ini, barisan Pixel 8 akan dikuasakan oleh Android 14 dan boleh dilancarkan pada bulan Oktober. Pixel Watch 2 yang dikhabarkan dengan casis aluminium dan sambungan jalur lebar ultra dijangka akan muncul pada masa yang sama.

Adakah Pemadam Ajaib Audio dan ciri perisian eksklusif lain akan meyakinkan anda untuk menaik taraf atau membeli Google Pixel 8? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.