Alternatif Bentuk Cognito Terbaik

8

Cognito Forms ialah perniagaan pembangun borang dalam talian yang popular digunakan untuk mengumpulkan data, menjejak prestasi dan mengurus segala-galanya dengan lancar. Walau bagaimanapun, ia tidak sesuai untuk setiap kesempatan, dan anda mungkin mencari alternatif yang sesuai untuk anda. Artikel ini akan menyenaraikan alternatif Cognito Forms teratas yang patut dicuba.

Alternatif Bentuk Cognito Terbaik

1. Jotform

Antara muka jotform

Jotform ialah salah satu alternatif terbaik kepada Borang Cognito. Ia menyediakan banyak ciri berkualiti untuk aliran kerja yang lebih lancar, menjadikannya sesuai untuk orang baru, profesional, dan perniagaan kecil dan besar. Jotform mempunyai kedua-dua versi percuma dan berbayar. Gunakan peringkat percuma untuk ujian, tetapi pilih pelan berbayar jika anda sudah memahami dunia pembangun borang dalam talian.

Antara muka pengguna Jotform adalah mudah. Semua bar navigasi telah diletakkan dengan kemas dan mudah diakses. Ia mengandungi templat yang dikategorikan berdasarkan penggunaan optimumnya. Contohnya, jika anda memerlukan borang temu duga, persetujuan, pekerjaan atau maklum balas, anda mesti memilih templat untuk salah satu daripada pilihan tersebut.

Templat ini juga sangat disesuaikan. Anda boleh melakukan pengeditan asas dengan menukar skema warna, saiz dan fon. Jika anda mahukan lebih banyak lagi, anda boleh pergi ke bar pereka bentuk lanjutan, menukar reka letak, logo dan gaya label anda, dan juga melakukan sedikit pengekodan menggunakan CSS.

Selepas anda menyelesaikan borang anda, Jotform membenarkan anda berkongsinya dalam beberapa cara. Anda boleh membenamkannya ke dalam tapak web anda, menambahkannya ke halaman Facebook anda, menghantarnya melalui e-mel, menambahkannya sebagai butang maklum balas atau berkongsinya sebagai PDF.

Jotform mempunyai berbilang pilihan pembayaran, termasuk PayPal, Apple Pay, Google Pay, Skrill dan Stripe. Anda juga boleh menyepadukannya dengan apl kerja lain seperti Slack, Google Drive, MailChimp atau Gmail.

harga:

Jika anda memilih versi berbayar, ini ialah amaun yang akan anda belanjakan:

 • Pengguna permulaan: Percuma dengan had.
 • Pengguna gangsa: $34 sebulan, dibilkan setiap tahun.
 • Pengguna perak: $39 sebulan, dibilkan setiap tahun.
 • Pengguna emas: $99 sebulan, dibilkan setiap tahun.

Percubaan Percuma: Pelan Permulaan ialah percubaan percuma.

Muat turun: Jotform tersedia untuk web, Androiddan iOS.

2. Borang Zoho

Antara muka untuk Borang Zoho

Borang Zoho membolehkan anda bekerjasama dengan rakan sekerja anda sepanjang proses kerja anda. Jika anda berada dalam organisasi yang besar dan perlu melalui beberapa orang, Borang Zoho ialah pertaruhan terbaik anda. Ia membolehkan anda membuat permintaan dan mendapatkan kelulusan dalam masa nyata daripada individu masing-masing, menjadikan pengurusan tugasan lebih mudah.

Zoho mempunyai banyak templat; anda boleh menyesuaikan output agar sesuai dengan jenama anda. Setelah selesai, anda boleh berkongsi borang anda dalam pelbagai cara. Anda boleh membenamkannya di tapak web anda, menjana kod QR dan berkongsinya dalam kempen e-mel.

Jika anda berminat dengan prestasi tapak web anda, Zoho membenarkan anda menjejak data analitis anda, seperti trafik dan kempen, melalui parameter UTM, Google Analitis atau Facebook Pixels.

Zoho telah menyepadukan apl seperti Zoho CRM ke dalam Zoho Campaigns, Zoho Sales, Zoho Recruit, Zoho Signs dan Zoho Sheets untuk berfungsi dengan borang. Anda juga boleh menggunakan apl di luar suitenya. Ini termasuk Pasukan Microsoft, G Suite, Helaian Google dan Zapier.

harga:

Zoho menawarkan pelan percuma dan berbayar. Di bawah ialah pecahan pelan berbayar:

 • Asas: $10 sebulan, dibilkan setiap tahun.
 • Standard: $25 sebulan, dibilkan setiap tahun.
 • Profesional: $50 sebulan, dibilkan setiap tahun.
 • Premium: $90 sebulan, dibilkan setiap tahun.

Percubaan Percuma: Pelan percuma ialah percubaan.

Muat turun: Borang Zoho tersedia untuk web, Androiddan iOS.

3. Borang Google

Menggunakan templat Borang Google

Google ialah ekosistem tempat kerja untuk ramai orang di seluruh dunia. Ia sangat dominan sehingga tidak mengejutkan bahawa ia mengandungi suite pencipta borang khusus. Borang Google mudah digunakan dan membolehkan anda menghasilkan borang tanpa mempunyai pengetahuan teknikal. Tambahan pula, ia percuma.

Apa yang anda perlu lakukan ialah membuka borang, meletakkan tajuk, memberikan penerangan, dan mula mengisi soalan anda. Anda boleh mengubah suai borang mengikut citarasa anda. Anda mempunyai pilihan untuk jawapan pendek atau jenis perenggan, berbilang pilihan dan kotak pilihan. Anda boleh menanda soalan mengikut keperluan supaya responden anda perlu menjawab soalan tertentu.

Anda boleh memilih daripada pelbagai templat. Walau bagaimanapun, Borang Google kurang berbanding pilihan lain yang disenaraikan, dan templat serta keputusannya biasanya agak asas. Setelah anda selesai, hantar borang melalui e-mel, pautan, kod benam atau melalui Facebook atau X kepada responden anda. Jika anda memerlukan berbilang orang untuk melihat respons yang dihasilkan, anda hanya perlu menambahkan mereka sebagai rakan usaha sama.

Mungkin titik perubahan bagi Borang ialah apl Google berfungsi dengan lancar merentas ekosistemnya. Anda boleh menjadikan Borang Google anda awam dan menyambungkannya ke Helaian Google untuk berkongsi respons dengan orang di dalam dan di luar ekosistem Google. Pastikan anda mempelajari beberapa pintasan papan kekunci Borang Google yang berguna untuk mempercepatkan aliran kerja anda.

harga:

Perkhidmatan ini percuma untuk individu tetapi merupakan sebahagian daripada pakej Google Workspace untuk organisasi dan perniagaan yang berharga seperti berikut:

 • Permulaan Perniagaan: $6 sebulan dengan komitmen satu tahun.
 • Standard Perniagaan: $12 sebulan dengan komitmen satu tahun.
 • Business Plus: $18 sebulan dengan komitmen setahun.

Percubaan Percuma: Anda mendapat percubaan percuma selama 14 hari pada pelan berbayar

Muat turun: Borang Google tersedia di web.

4. Microsoft Forms

Bermula dengan Microsoft Forms

Microsoft Forms adalah serupa dengan Google Forms. Jika anda pernah menggunakan sama ada, satu-satunya perbezaan adalah pembekal. Jika anda tidak mempunyai akaun Microsoft tetapi perlu membuat borang cepat, anda boleh mencubanya secara percuma. Tambahkan tajuk borang anda, sediakan deskriptor dan tambah seberapa banyak soalan yang anda mahu.

Peserta boleh memasukkan jawapan dalam aneka pilihan, teks atau sistem penilaian. Anda boleh menambah imej pada senarai pilihan anda dan soalan itu sendiri, dan juga boleh mengubah suai bentuk tema.

Anda boleh log masuk ke akaun Microsoft anda untuk menikmati ciri lain seperti kerjasama dan penyepaduan dengan apl Microsoft, pengalaman AI, auto-simpan kerja anda atau menganalisis hasil.

Setelah selesai, anda boleh berkongsi borang anda melalui pautan atau kod QR dan membenamkannya melalui kod HTML atau e-mel.

harga:

Microsoft Forms adalah percuma untuk fungsi asas; anda memerlukan langganan Microsoft 365 berbayar untuk kefungsian lanjutan.

 • Microsoft 365 Personal: $69.99 setahun
 • Keluarga Microsoft 365: $99.99 setahun

Percubaan Percuma: Anda mendapat percubaan percuma 1 bulan Microsoft 365.

Muat turun: Borang Mircosoft tersedia untuk web.

5. Formstack

Editor Formstack Classic

Formstack dengan mudah akan membenarkan anda membuat borang yang rumit dalam masa yang singkat. Terdapat juga banyak tutorial yang membantu anda mencari jalan keluar.

Anda boleh memilih borang pra-bina atau membina satu dari awal dan bermain-main dengannya untuk memenuhi keperluan anda. Apabila anda bersedia untuk berkongsi borang, anda boleh menghantar pautan melalui e-mel kepada penerima anda, berkongsi di media sosial dan membenamkannya di tapak web anda.

Ia termasuk data dan analitis dengan kit penukaran, pengesahan medan, muat naik fail, API Borang dan Webhooks. Anda juga mendapat ciri keselamatan seperti penyulitan data, perlindungan kata laluan, pematuhan, SSL 256-bit, Penyulitan E-mel PGP dan reCAPTCHA yang tidak kelihatan.

Formstack menawarkan ciri pasukan seperti kebenaran pengguna, aliran kerja, subakaun, kelulusan dan portal serta termasuk ciri pembayaran, seperti medan pengiraan, borang yang mematuhi PCI, kod diskaun dan pemproses pembayaran. Tidak hairanlah Formstack adalah antara pembangun borang dalam talian terbaik yang perlu anda cuba.

harga:

Pelan Formstack termasuk:

 • Borang: bermula pada $50 sebulan, dibilkan setiap tahun.
 • Dokumen: bermula pada $92 sebulan, dibilkan setiap tahun.
 • Tanda: bermula pada $18 sebulan, dibilkan setiap tahun.
 • Suite: bermula pada $191 sebulan, dibilkan setiap tahun.
 • Perusahaan: Harga dibuat khusus.

Percubaan Percuma: Anda mendapat percubaan percuma selama 14 hari.

Muat turun: Formstack tersedia di web, Androiddan iOS.

Manakah Alternatif Borang Kognito Terbaik?

Automasi ialah elemen penting untuk perniagaan hari ini. Pembina borang dalam talian membenarkan perusahaan memperkemas proses mereka, mengurangkan kertas kerja yang tidak perlu dan mengurangkan kos. Alternatif Borang Cognito terbaik bergantung pada keperluan anda, tetapi setiap perkara di atas patut anda semak.