Alternatif Canva Teratas

101

Canva membuat reka bentuk grafik semasa dalam perjalanan mungkin. Platform popular ini menjadi terkenal kerana kemudahan penggunaannya yang luar biasa, menjadikannya sesuai untuk mereka yang kurang kemahiran dalam alatan reka bentuk yang kompleks. Antara mukanya yang ringkas, pustaka templat yang luas dan imejan stok percuma membolehkan penciptaan grafik berkualiti walaupun bagi mereka yang mempunyai pengalaman sifar.

Alternatif Canva Teratas

Walaupun ia hebat, Canva mempunyai kekurangannya. Jika anda perlu mengimbangi kelemahannya, terdapat beberapa alternatif Canva yang hebat untuk reka bentuk do-it-yourself anda.

Baca artikel untuk mengetahui lebih lanjut tentang alternatif Canva terbaik.

Adobe Express

Adobe Express ialah platform reka bentuk berasaskan awan yang membolehkan pengguna membuat dan berkongsi reka bentuk yang sangat baik dengan mudah. Perisian ini menawarkan semua ciri yang anda perlukan untuk mencipta reka bentuk grafik segera berkualiti tinggi, dan ia merupakan salah satu alternatif terbaik untuk Canva. Adobe mempunyai reputasi dalam kalangan pereka, dan anda tidak akan terlepas dengan memilih mana-mana program dalam suitenya.

Adobe Express membolehkan anda menggunakan koleksi foto stok percuma dan perpustakaan fon percuma. Ia juga menawarkan beribu-ribu templat bergaya untuk mencipta kandungan serba boleh. Anda boleh menggunakannya untuk mencipta reka bentuk yang sangat baik untuk risalah, siaran media sosial dan kandungan lain untuk kegunaan peribadi dan komersial. Alat ini membolehkan anda membuat grafik dengan daya tarikan profesional dalam hanya beberapa klik dan juga menjadualkan siaran untuk keluaran.

Alat ini menyepadukan Adobe Fonts, sumber berharga untuk mana-mana pereka grafik, yang menampilkan lebih daripada 20,000 fon berlesen. Ia adalah percuma dan termasuk beberapa yang paling popular, seperti Proxima Nova dan Museo Sans. Adobe Stock ialah satu lagi ciri penting alat reka bentuk ini, membolehkan anda menggunakan lebih 1 juta imej stok percuma pada pelan percuma.

Adobe mencipta alat ini untuk mengemas kini Adobe Sparks, menyediakan versi mudah alat reka bentuk lanjutan kepada pemula. Ia adalah pilihan utama kami untuk reka bentuk grafik yang dipermudahkan kerana ia disepadukan dengan lancar dengan Photoshop dan Premiere. Menggunakan berbilang Program Adobe, walaupun semasa membuat reka bentuk pantas, memberikan anda set ciri yang luas, seperti menukar format fail dan pengeditan terperinci. Ini membolehkan anda meneruskan kreativiti anda dan menggunakan alat asas untuk menghasilkan kandungan yang kelihatan profesional.

Walaupun prestasinya lebih teruk sedikit daripada Canva, pilih program ini jika anda memerlukan pengganti yang kukuh. Pelan percumanya menyediakan anda semua yang diperlukan, dan ia merupakan alternatif yang sempurna jika anda takut dengan alatan profesional yang rumit. Adobe Express juga menampilkan ciri penyuntingan video, seperti memotong klip video.

Pelan percuma Adobe Express termasuk ciri penting alat ini. Ia membolehkan anda mencipta kandungan profesional menggunakan storan 2 GB, penyuntingan asas, kesan foto dan koleksi terhad imej Adobe Stock percuma. Ini selalunya cukup untuk kebanyakan pengguna. Walau bagaimanapun, katakan anda memerlukan pendekatan yang lebih komprehensif untuk mereka bentuk. Dalam kes itu, pelan Premium mempunyai percubaan percuma dan dibilkan $9.99 sebulan selepas ia tamat.

Pembuat gambar

Apabila ia datang kepada alat terbaik untuk penciptaan pantas, Pembuat gambar adalah satu cara untuk pergi. Ia adalah alat reka bentuk grafik DIY berasaskan AI yang paling terkenal dengan kemudahan penggunaannya dalam kalangan pereka. Mengurus alat ini tidak memerlukan pengetahuan reka bentuk grafik tambahan. Ia membolehkan anda memanipulasi imej dan teks dengan agak mudah dengan hasil yang cemerlang.

Ciri terbaiknya ialah templat untuk lebih daripada 70 kategori reka bentuk, yang menampilkan siaran Instagram, iklan Twitter dan lakaran kecil YouTube. Picmaker juga menampilkan perpustakaan luas templat siap pakai, lebih 100 juta imej stok dan Kit Jenama tersuai.

Ramai pemasar digital mendapati alat ini membantu apabila membuat iklan sepanduk dan imej muka depan, membolehkan mereka membuat reka bentuk dalam beberapa minit tanpa perlu bersusah payah. Kami menyerlahkan Kit Jenama Picmaker kerana ia menyediakan reka bentuk yang mudah dan pantas yang mencerminkan identiti jenama.

Alat ini merupakan alternatif yang berkuasa kepada Canva kerana ia menyediakan antara muka mesra pengguna sambil kekal dimuatkan ciri. Butang MAD berasaskan AI membolehkan untuk mencipta reka bentuk siaran media sosial, risalah, poster atau meme dalam sekelip mata. Picmaker juga menyepadukan pengalih keluar latar belakang dalam talian, yang menggunakan lapisan berkuasa AI untuk memadamkan latar belakang imej. Ciri lain yang kami gariskan ialah Ubah Saiz, membolehkan anda menukar dimensi reka bentuk siaran media sosial anda dalam satu klik.

Picmakers ialah contoh yang bagus untuk mendapatkan nilai untuk wang. Ia menyediakan beberapa ciri secara percuma, yang tidak disediakan oleh Canva. Pelan percumanya menawarkan lebih daripada 10,000 templat reka bentuk dan lebih daripada 100 kategori reka bentuk. Walau bagaimanapun, kelemahan pelan percuma ialah ia hanya membenarkan anda tujuh muat turun setiap bulan, yang mana pelan premium memberi pampasan dengan baik. Secara keseluruhannya, Picmaker ialah platform reka bentuk yang sangat baik untuk pereka baru yang memerlukan alat yang mudah dan cekap.

Visme

Visme ialah platform reka bentuk berorientasikan persembahan dengan set alat yang sangat baik untuk reka bentuk grafik. Ia berasaskan awan dan sesuai untuk pemasar kerana ia menyelaraskan penghasilan siaran media sosial, logo, iklan, papan cerita dan banyak lagi. Perisian ini adalah penyelesaian yang lengkap untuk mereka yang mencari cara cepat untuk mencipta reka bentuk yang berkesan dan berkualiti. Ia juga boleh membantu organisasi membuat pembentangan profesional dengan sedikit usaha. Hasilnya, ini adalah pilihan yang bagus apabila anda memerlukan reka bentuk grafik untuk kerja.

Berbanding dengan Canva, Visme lebih mahal sedikit. Walau bagaimanapun, ia memfokuskan pada reka bentuk yang lebih rumit seperti maklumat grafik, carta, widget dan dokumen pemasaran lain. Ciri mereka adalah serupa berkenaan antara muka mesra pengguna, penciptaan foto dan video serta ciri perkongsian masa nyata. Anda boleh membenamkan grafik pada tapak web ke dalam maklumat grafik dan menyimpan item pada papan, membolehkan akses mudah dan digunakan semula.

Alat ini juga sangat berorientasikan jenama, membolehkan organisasi mencipta persembahan visual yang menakjubkan, menggabungkannya dengan ciri kolaboratif. Ia menyediakan templat dan imej stok perpustakaan yang luas, membolehkan syarikat bekerja dengan cekap dengan sampel siap sedia yang berkualiti.

Visme menawarkan ciri automasi untuk penerbitan dan pembentangan, membolehkan pengguna menetapkan masa penerbitan dan mengautomasikan analitis. Ini menjadikannya penyelesaian serba boleh bagi mereka yang memerlukan alat reka bentuk pemasaran pelbagai fungsi.

Walaupun kebanyakan pengguna mendapati Visme sebagai alternatif terbaik untuk Canva, mereka sering memilih yang kedua kerana ia lebih murah. Visme menawarkan pelan percuma dengan 100 MB storan, dengan akses terhad kepada templat dan aset reka bentuk. Pelan Permulaan adalah yang paling sesuai untuk kegunaan individu dan berharga $12.25 sebulan, dibilkan setiap tahun. Selain itu, Visme menyediakan alat yang sangat baik untuk membuat bahan pembentangan profesional dengan cepat.

VistaCreate

VistaCreate, yang dahulunya dikenali sebagai Crello, membuat satu lagi alternatif yang baik kepada Canva kerana ia menawarkan antara muka dan ciri yang serupa. VistaCreate menyediakan penyelesaian yang cekap untuk mencipta visual yang mengagumkan dalam pelbagai bentuk kandungan, termasuk media sosial, blog, pembentangan, eBuku dan banyak lagi. Ia menampilkan 40 format berbeza dan lebih 12,000 statik dan 3,000 reka bentuk animasi yang anda gunakan untuk harga yang berpatutan.

Alat yang kaya dengan ciri ini menyediakan perpustakaan yang luas bagi templat, imej dan objek percuma. Contohnya, anda boleh memilih daripada perpustakaan templat dan penapis yang bergaya, memangkas beberapa foto dan menetapkan tahap ketelusan dan kabur mengikut keperluan anda. Ia sesuai untuk pengguna yang memerlukan alat reka bentuk yang lengkap yang tidak memerlukan pendidikan reka bentuk yang meluas.

Pengguna memuji VistaCreate untuk alat reka bentuk gerakannya. Ia membolehkan memperkenalkan objek animasi kepada foto statik dalam satu minit. Platform ini akan membolehkan anda memasukkan animasi definisi tinggi dalam reka bentuk anda, membuat sampul video Facebook dan siaran media sosial animasi, dan mereka bentuk cerita Instagram. VistaCreate juga mempunyai perpustakaan video yang kaya yang boleh anda gunakan dengan reka bentuk anda pada bila-bila masa.

VistaCreate sangat boleh disesuaikan. Anda boleh memuat naik fail anda dan menggabungkannya dengan objek statik dan animasi untuk mencipta visual yang menakjubkan. Ia pantas dan mudah digunakan, menjadikan konsep reka bentuk menjadi realiti dengan cepat.

Pelan Starter menampilkan set pilihan yang lengkap, termasuk fon percuma, animasi dan 100,000 templat reka bentuk. Sebaliknya, versi Pro VistaCreate memberikan anda akses penuh kepada ciri-cirinya dengan kos yang munasabah sebanyak $10 sebulan. Anda akan mendapat Kit Jenama dan storan tanpa had, akses kepada pustaka lengkap platform dan pilihan ubah saiz.

snappa

Snappa ialah alat reka bentuk mesra blogger. Ia telah menerima kebanyakan ulasan positif daripada komuniti reka bentuk, dan ramai pengguna mendakwa ia adalah perisian reka bentuk grafik percuma terbaik. Snappa ialah pengganti Canva yang bagus kerana ia sesuai untuk individu dan perniagaan yang ingin menguji perisian penyuntingan mengikut bajet. Ia menampilkan antara muka pengguna yang intuitif dan menyediakan cara pantas untuk pereka baru mencipta grafik yang menarik.

Snappa menawarkan koleksi templat mewah yang banyak untuk membuat iklan paparan, blog dan siaran media sosial. Pemasar dan usahawan menggunakan platform ini secara meluas kerana ia menyediakan ciri kerjasama pasukan, menjadikan kerja bersama mengalir dengan lancar. Perisian ini juga mudah disepadukan dengan platform media sosial, membolehkan anda berkongsi reka bentuk anda dengan orang ramai dengan mudah.

Faedah utama apl ini termasuk alat penyingkiran latar belakang, menambah buih pertuturan dan pilihan Ubah Saiz. Pilihan ini menambah kepelbagaian Snappa dan menjadikannya sesuai untuk pelbagai kegunaan. Anda boleh memangkas imej dan memilih daripada perpustakaan lebih 4 juta gambar resolusi tinggi tanpa sebarang kos.

Menambah kandungan teks seperti ulasan dan kapsyen pada imej ialah satu lagi ciri reka bentuk apl ini. Pustaka Snappa menampilkan lebih 200 fon untuk menambahkan bakat unik pada reka bentuk anda, termasuk fon popular seperti Montserrat Extra Bold, Roboto dan Cinzel. Snappa membolehkan anda memuat naik fon tersuai dan menyokong format fail seperti .ttf, .otf dan .woff.

Snappa ialah salah satu alternatif Canva terbaik kerana ia menyediakan set ciri yang seimbang secara percuma. Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan ciri yang lebih canggih bagi alat reka bentuk yang hebat ini, anda perlu meningkatkan kepada Pro pada $20 sebulan dengan pengebilan tahunan.

Stensil

Stensil memberi tumpuan kepada kesederhanaan dan kemudahan penggunaan. Ia adalah alat yang sangat baik untuk mereka yang mencari penyelesaian yang mudah untuk mencipta reka bentuk asas. Idea utama Stensil adalah untuk menyediakan alatan reka bentuk yang penting dengan menggunakan imej latar belakang dan mengecap teks, ikon dan bentuk di atasnya. Walau bagaimanapun, ia tidak mempunyai ciri animasi dan video serta keupayaan interaktif.

Stensil dahulunya dikenali sebagai Share As Image, jenama terkenal dalam kalangan pemasar media sosial. Ia berasaskan awan, sama seperti Canva, dan mendapati penggunaan terbaiknya dalam membuat siaran merentas platform media sosial. Alat ini menyepadukan ciri perkongsian sosial dengan baik dan memudahkan untuk berkongsi reka bentuk anda merentasi Facebook, Twitter, Instagram dan banyak lagi.

Faedah utama Stensil ialah memperkemas proses reka bentuk grafik dengan ciri mesra pengguna yang unik, beberapa daripadanya kekurangan Canva. Anda boleh menggunakan Stensil untuk mencipta grafik media sosial yang menakjubkan dengan cepat, dan ia sangat sesuai dengan blogger dan perniagaan.

Platform ini menawarkan anda kandungan latar belakang di tapak tangan anda. Ia menjimatkan masa dan sumber anda dengan menyediakan perpustakaan yang luas dengan lebih daripada 1.4 juta imej. Selain itu, anda boleh mengakses lebih 1 juta ikon dan ilustrasi untuk ditambahkan pada reka bentuk anda. Lebih 650 templat tersedia untuk siaran media sosial dan pasti sesuai dengan hampir semua tujuan pemasaran. Stensil menggunakan Fon Google, menawarkan anda akses kepada lebih daripada 2,000 daripadanya. Mereka disepadukan ke dalam platform dan percuma untuk digunakan.

Stensil tidak ketinggalan dalam menyesuaikan, membenarkan anda memuat naik ikon atau kandungan visual lain ke platform. Menggabungkan bahan asal anda dengan kandungan dan ciri terbina dalam Stencil menambah penciptaan kandungan yang cekap masa.

Akhirnya, Stencil berharga berpatutan, walaupun pelan percumanya menawarkan ciri terhad. Sebaliknya, versi Pro menampilkan 5,000,000 foto, lebih daripada 1,350 templat tambahan dan sokongan Premium, antara faedah lain. Ia dibilkan $9 sebulan setiap tahun, dan anda harus mempertimbangkannya jika anda mencari alat reka bentuk segera yang menjimatkan.

Mengimbangi Ciri dan Nilai

Jika Canva tidak berfungsi untuk anda, terdapat banyak penyelesaian yang menawarkan ciri serupa di pasaran. Sentiasa pertimbangkan ciri yang paling kerap anda gunakan, kerana sesetengah alat lebih khusus daripada yang lain. Walau bagaimanapun, yang paling penting ialah menjadikan proses reka bentuk anda lebih intuitif dan lebih murah. Kebanyakan alat ini mempunyai pelan percuma, membolehkan anda menggunakan ciri reka bentuk penting untuk kos sifar. Banyak alat dalam talian juga mempunyai percubaan percuma yang membolehkan anda mencuba tawaran premium mereka sebelum melakukan.

Alternatif Canva manakah yang berkesan untuk anda? Adakah anda mempunyai pilihan yang lebih baik yang tidak disebutkan dalam senarai ini? Tinggalkan komen di bawah untuk memberitahu kami dan pembaca lain.