Alternatif GroupMe Terbaik

30

Jika anda tidak suka GroupMe tetapi masih mahukan aplikasi pemesejan dengan semua keupayaannya, anda tidak bersendirian. Nasib baik, terima kasih kepada platform pemesejan yang semakin popular, terdapat banyak apl alternatif untuk memenuhi keperluan komunikasi khusus anda.

Alternatif GroupMe Terbaik

Artikel ini akan menyemak beberapa pilihan dan membantu menilai setiap satu untuk mencari pengganti GroupMe yang sempurna.

Isyarat

Isyarat ialah aplikasi pemesejan sumber terbuka dengan tumpuan berat pada keselamatan. Dicipta oleh organisasi bukan untung, ia disokong oleh derma dan geran. Ini bermakna bahawa ia tidak terikat kepada mana-mana kerajaan atau syarikat untuk terus hidup. Signal tidak perlu menjana wang daripada penggunanya, jadi ia tidak mengumpul, menjejak atau menjual sebarang data pengguna.

Isyarat adalah percuma dan sokongan pelanggannya sangat responsif. Ia popular di kalangan mereka yang menggunakannya, tetapi pangkalan penggunanya masih kecil berbanding dengan GroupMe. Isyarat tersedia untuk peranti iOS dan Android. Kebanyakan pengguna memilih Signal untuk keselamatannya yang luar biasa.

Signal masih menambah ciri baharu, jadi kadangkala ia tidak menawarkan semua yang boleh dilakukan oleh apl lain. Pendekatan minimalis terhadap platform pada masa ini telah meninggalkan beberapa ciri seperti keupayaan untuk mencipta gulungan, latar belakang untuk sembang video dan penapis. Panggilan suara dan video disertakan dalam senjata alatnya, walau bagaimanapun, serta menandakan secara manual mesej dibaca dan belum dibaca.

Perbezaan ketara dengan Signal ialah ciri keselamatan PIN peribadinya. Anda boleh menggunakan PIN peribadi anda untuk memulihkan profil anda jika anda menukar peranti, mengesahkan identiti anda dan memulihkan kenalan atau tetapan anda jika anda kehilangannya. Ia juga menambah satu lagi lapisan keselamatan dalam apl. Apabila anda menghantar mesej, anda boleh menetapkan jumlah masa yang anda mahu mesej itu tersedia kepada penerima. Selepas masa yang diperuntukkan berlalu, mesej itu hilang.

Manfaat terakhir kepada Signal ialah apabila seseorang menambahkan anda pada teks kumpulan, anda perlu meluluskannya untuk disertakan. Ini menghalang teks promosi yang mengecewakan atau rentetan teks kumpulan yang tidak diingini. Signal ialah alternatif terbaik untuk GroupMe jika keselamatan adalah keutamaan kepada anda dan anda sanggup mengorbankan beberapa ciri mewah untuk reka bentuk yang bersih dan diperkemas.

Kebaikan

 • Tidak mengumpul atau menjual data pengguna
 • Tanpa iklan
 • Teknologi penyulitan hujung ke hujung (E2E) pada segala-galanya
 • Antara muka bersih yang mudah dipelajari
 • Sembang teks, suara dan video

Keburukan

 • Masih membangunkan pangkalan pengguna, jadi tidak sebesar pelanggan GroupMe
 • Pemuatan perlahan dan masalah apl sekali-sekala
 • Tidak sebanyak loceng dan wisel seperti beberapa apl lain

WhatsApp

WhatsApp kini mempunyai pangkalan pengguna terbesar dalam kalangan apl pemesejan, dengan anggaran 2 bilion pengguna. Ini adalah faedah yang hebat kerana ia memudahkan untuk berhubung dengan hampir semua orang yang anda kenali. WhatsApp digunakan terutamanya pada peranti mudah alih, tetapi ia menawarkan pilihan untuk pengguna PC dan Mac juga. Ia percuma untuk digunakan dan menggunakan ruang storan minimum pada peranti yang menjalankannya.

WhatsApp dimiliki oleh Facebook (atau Meta). Ia mempunyai penyulitan hujung ke hujung pada semua mesej, selagi kedua-dua pengguna mempunyai apl yang dikemas kini. WhatsApp juga menyediakan ciri keselamatan tambahan bagi mesej dan gambar yang merosakkan diri. Pada tahun 2021 WhatsApp mengemas kini dasar privasinya, membenarkan Facebook mengakses data penggunanya. Ini telah menyebabkan kebimbangan keselamatan yang besar.

Panggilan suara dan video tersedia, juga disulitkan dari hujung ke hujung. WhatsApp berjanji bahawa tiada siapa yang akan dapat melihat mesej anda kecuali anda dan penerima. WhatsApp mempunyai banyak tambahan seperti pelekat, penapis dan editor foto terbina dalam.

WhatsApp sangat popular dan mempunyai banyak ciri. Kemas kini dasar privasinya yang berterusan dan sedikit mencurigakan, bagaimanapun, menyebabkan ramai pengguna mempersoalkan jangka hayatnya. Jika berkongsi data pengguna dengan Facebook tidak membimbangkan anda, WhatsApp ialah alternatif yang luar biasa kepada GroupMe.

Kebaikan

 • Pangkalan pengguna yang besar
 • Pilihan teks, suara dan video
 • Banyak ciri dan faedah
 • Percuma

Keburukan

 • Memerlukan nombor telefon dan senarai kenalan
 • Sandaran mempunyai keselamatan yang boleh dipersoalkan
 • Dimiliki oleh Facebook
 • Kebimbangan Dasar Privasi

Telegram

kaya dengan ciri, Telegram adalah satu lagi alternatif GroupMe yang memfokuskan pada kelajuan dan keselamatan. Percuma dan sangat mudah untuk digunakan, ia berfungsi untuk menyegerakkan mesej dengan lancar pada semua peranti anda, termasuk telefon, tablet atau komputer. Pada masa ini, ia merupakan salah satu daripada 10 apl yang paling banyak dimuat turun di dunia dan mempunyai 700 juta pengguna aktif, dan jumlah itu semakin meningkat.

Telegram menyasarkan pengguna peribadi dan perniagaan. Dengan Telegram, pengguna boleh menghantar mesej, gambar dan video tetapi juga fail dalam apa jua jenis. Kumpulan boleh memuatkan sehingga 200,000 orang, jadi perniagaan tidak terhad apabila mereka menyiarkan mesej ke seluruh bahagian. Ciri Telegram yang menarik termasuk carian GIF dan penyunting foto yang canggih.

Telegram juga berfungsi untuk mengambil sedikit ruang pada peranti anda yang mungkin. Ia menggunakan sokongan awan dan mengurus cache dengan berhati-hati untuk meninggalkan jejak storan yang kecil.

Mengenai keselamatan, Telegram memberikan pilihan kepada penggunanya. Sembang biasa tidak begitu selamat, tetapi ia menawarkan Sembang Rahsia, dengan mesej yang hilang dan penyulitan hujung ke hujung. Telegram membenarkan pengguna memadamkan sebarang sembang secara kekal, manakala GroupMe tidak.

Kelebihan yang menonjol dengan Telegram ialah keupayaan penyegerakan merentas platformnya. Walaupun apl lain mengunci bilangan salinan apl yang boleh anda miliki pada jenis peranti tertentu, Telegram menyokong semua peranti anda dapat menyampaikan kandungan pemesejan anda antara satu sama lain.

Kebaikan

 • Cloud Sync merentas semua peranti
 • Panggilan teks, suara dan video
 • Tidak menjual data pengguna
 • Penyulitan dan keselamatan jika anda mahukannya
 • Apl asas adalah percuma
 • Tanpa iklan

Keburukan

 • Sesetengah ciri adalah berbayar sahaja
 • Sembang Rahsia hanya tersedia pada apl mudah alih

unsur

unsur ialah aplikasi pemesejan yang memperjuangkan kepentingan desentralisasi. Semua data mesej tidak disimpan di satu tempat dan pengguna boleh menyediakan pelayan mereka sendiri untuk storan jika mereka mahu. Element mengutamakan keselamatan, menawarkan penyulitan hujung ke hujung di atas storan terdesentralisasinya. Apl ini bertujuan untuk membuatkan pengguna berasa seperti mereka mempunyai hak milik penuh terhadap data mereka sendiri. Apabila anda mendaftar untuk Element, anda memilih pelayan untuk mengehoskan mesej anda. Ia menawarkan pelayan percuma, atau anda boleh membayar untuk satu, atau anda boleh menjadi tuan rumah anda sendiri.

Elemen sebelum ini dikenali sebagai Riot dan Vector, dan ia telah wujud dalam satu bentuk atau yang lain sejak 2016. Tersedia pada platform Android, iOS, Windows, macOS dan Linux, ia juga boleh dijalankan pada penyemak imbas web. Elemen menawarkan ciri pemesejan biasa: panggilan suara dan video, perkongsian fail, reka letak yang ringkas dan banyak lagi.

Keselamatan adalah kunci kepada Elemen, jadi ciri tambahan ialah kunci rahsia yang anda terima apabila anda mendaftar. Anda boleh menggunakan kunci ini untuk mengesahkan peranti baharu dan untuk membuktikan identiti anda. Apl asas tersedia secara percuma, tetapi beberapa ciri tambahan berharga berpatutan.

Elemen tidak segilap seperti beberapa apl yang lebih popular dan pangkalan pengguna tidaklah sebesar mana. Tetapi ia adalah aplikasi pemesejan yang hebat untuk perniagaan khususnya yang ingin mengawal storan data mereka dengan ketat. Ia juga berguna untuk individu yang ingin meneroka sesuatu selain daripada aplikasi syarikat gergasi.

Kebaikan

 • Penyimpanan data terdesentralisasi
 • Keselamatan yang mantap
 • Boleh digunakan secara percuma

Keburukan

 • Tidak digilap seperti aplikasi lain
 • Pangkalan pengguna masih kecil berbanding apl lain

Mencari Pengganti GroupMe

Walaupun GroupMe mempunyai pangkalan pengguna yang besar dan banyak ciri, ranap berterusan dan kekurangan sokongan pelanggan yang berkualiti menyebabkan ramai pengguna mencari pengganti yang mencukupi. Dengan banyak alternatif di luar sana, ia tidak sepatutnya mengambil masa terlalu lama untuk memasang dan mempelajari apl pemesejan baharu yang menyebabkan lebih sedikit isu. Setiap apl mempunyai sorotan dan keburukan tersendiri. Menilai kekuatan mereka boleh memastikan anda memilih yang sesuai untuk anda.

Adakah anda mempunyai alternatif kegemaran untuk GroupMe? Jika ya, apakah pengalaman anda dengan berbilang apl pemesejan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.