Alternatif iMovie Terbaik

60

Peralihan daripada iMovie kepada sesuatu yang lebih berkuasa boleh menjadi prospek yang menakutkan jika anda tidak tahu dari mana untuk bermula. iMovie ialah editor ringkas dengan pelbagai ciri penyuntingan video. Apabila mencari alternatif, anda pasti memerlukan pilihan berkuasa yang menawarkan lebih banyak lagi.

Alternatif iMovie Terbaik

Artikel ini berkongsi senarai alternatif iMovie yang boleh anda gunakan untuk mengedit video anda.

1. Animoto

Animoto ialah alat penyuntingan video ringkas yang menggunakan ciri seret dan lepas. Ia mempunyai papan pemuka yang mudah disesuaikan yang menjadikannya pilihan yang mesra untuk pencipta kandungan. Animoto mempunyai garis masa yang membolehkan anda melihat semua video yang dimuat naik secara berasingan.

Memandangkan alat ini menggunakan ciri seret dan lepas, anda boleh melepaskan berbilang fail dengan mudah tanpa sebarang cabaran. Jika anda tidak mempunyai banyak masa untuk membuat keputusan kreatif semasa mengedit video anda, alat ini boleh mengendalikan segala-galanya bagi pihak anda.

Apa yang membuatkan Animoto menonjol daripada orang ramai ialah ia boleh mereka bentuk video dengan mudah dalam gaya pilihan anda dengan hanya satu klik. Anda boleh melakukan lebih banyak lagi selain, seperti menukar warna latar belakang video, menambah bingkai dan mengakses berbilang video stok yang boleh anda gunakan dalam proses.

Alat ini mempunyai pelan percuma dan berbayar yang boleh anda pilih bergantung pada keperluan anda.

Kebaikan

 • Pustaka stok foto dan video yang komprehensif
 • Papan pemuka pengguna yang mudah disesuaikan
 • Keupayaan untuk menukar tema video dalam beberapa saat

Keburukan

 • Versi percuma mempunyai ciri terhad
 • Akaun percuma menjana video dengan logo Animoto yang besar

2. Promo.com

Promo.com ialah alat penyuntingan video berasaskan pelayar yang kebanyakannya digunakan dalam penciptaan iklan video. Apabila anda ingin menjana iklan video kreatif untuk perniagaan atau pelanggan anda, alat ini akan melakukan semua beban berat untuk anda.

Dengan garis masa yang komprehensif, anda boleh menyusun semua fail anda dengan cekap. Walau bagaimanapun, Promo.com tidak mempunyai alat pisah dan penapis video. Ia hanya direka untuk membantu anda menggabungkan video, muzik dan teks untuk membuat pembentangan yang lengkap.

Ini ialah alat yang hebat untuk pemilik perniagaan kecil yang ingin mengubah proses pembuatan iklan mereka. Jika anda ingin menjana iklan pemasaran menggunakan media stok percuma, Promo.com telah membantu anda.

Kebaikan

 • Antara muka pengguna yang ringkas dan mudah dinavigasi
 • Menjadikan penciptaan iklan mudah
 • Perpustakaan besar media saham

Keburukan

 • Pakej asas hanya mempunyai tiga media stok untuk ditawarkan setiap bulan
 • Ciri penyuntingan video terhad

3. VEED

VEED membantu anda mengedit foto, audio dan video untuk membentuk persembahan visual yang lengkap dengan mesej yang jelas. Alat ini juga boleh menambah sari kata pada video secara automatik. Ini ialah alat penyuntingan video semua-dalam-satu yang menampilkan aplikasi lanjutan yang tidak mudah ditemui di web.

Ia mempunyai ciri yang lebih maju seperti terjemahan, animasi teks, pembersihan audio satu klik, skrin hijau dan banyak lagi. Selain itu, anda boleh mengakses alat ini dari mana-mana sahaja, sama ada pada desktop atau komputer riba anda. Selain itu, ciri-cirinya agak mudah untuk dinavigasi.

VEED mempunyai kedua-dua pelan percuma dan berbayar. Memandangkan pelan berbayar mempunyai ciri yang lebih maju, anda boleh memilihnya jika anda berurusan dengan kandungan video yang lebih kompleks.

Kebaikan

 • Keupayaan untuk mengubah saiz video anda agar sesuai dengan semua platform sosial
 • Kedai sehenti untuk merakam, mengedit, menyimpan dan berkongsi
 • Pustaka komprehensif kesan bunyi, media stok, templat video dan rakaman video
 • Mempunyai terjemahan automatik dan sari kata

Keburukan

 • Tidak mempunyai aplikasi mudah alih
 • Tidak sesuai untuk penciptaan kandungan yang besar

4. Adobe Express

Adobe Express ialah alat penyuntingan video yang popular dengan perpustakaan beribu-ribu templat untuk membimbing anda. Jika anda ingin mencipta video profesional dalam bentuk slaid, Adobe Express menyediakan keperluan anda.

Ini adalah alternatif iMovie yang sempurna, walaupun ia tidak mempunyai banyak ciri penyuntingan video yang mewah. Ia memberi anda akses kepada senarai komprehensif media saham dan ikon yang boleh anda kumpulkan untuk mencipta kandungan berkualiti yang akan menarik khalayak sasaran anda.

Walau bagaimanapun, Adobe Express adalah terhad dari segi penyesuaian. Alat ini hanya membenarkan anda mengubah saiz video kepada skrin lebar atau segi empat sama. Anda tidak boleh mengedit elemen yang dipaparkan pada skrin kerana tiada garis masa editor. Ini menyukarkan anda untuk mengalihkan sesuatu ke seluruh video.

Alat ini adalah percuma sepenuhnya. Ia tidak mempunyai sebarang pakej berbayar lanjutan. Selain itu, ia hanya digunakan pada pelayar web dan belum mempunyai aplikasi mudah alih lagi.

Kebaikan

 • Akses kepada perpustakaan luas media percuma
 • Berkebolehan membuat persembahan video dalam bentuk slaid
 • Tersedia pada penyemak imbas

Keburukan

 • Ciri penyuntingan video terhad
 • Tidak mempunyai garis masa editor
 • Kekurangan penapis video

Ubah Kepakaran Penyuntingan dan Penciptaan Video Anda dengan Alternatif iMovie Ini

iMovie ialah alat penyuntingan video yang hebat untuk pencipta kandungan. Walau bagaimanapun, alternatif iMovie ini boleh membantu anda melakukan lebih banyak lagi. Apa yang anda perlukan ialah objektif yang jelas dalam fikiran dan kenal pasti alat yang boleh membantu anda mencapainya. Akhirnya, alatan yang dikongsi di atas adalah pengubah permainan dalam bidang penciptaan kandungan.

Pernahkah anda menggunakan mana-mana alat yang digariskan di atas untuk menyunting video? Jika ya, apakah pengalaman anda? Jom tahu di ruangan komen di bawah.