Alternatif pemain video Android stok terbaik

76
androidpit vlc hero 1
© NextPit

Terdapat beratus-ratus apl pemain video yang menyumbat Gedung Play, tetapi kami telah melakukan kerja keras menggalinya supaya anda tidak perlu melakukannya. Berikut ialah pilihan kami untuk apl pemain video Android terbaik di luar sana, masing-masing menawarkan pandangan unik mereka sendiri pada fungsi mudah menonton kandungan video pada telefon pintar anda.

androidpit moto X Style 2

Apl ini akan membolehkan anda menonton Star Wars pada telefon anda tanpa merosakkannya. © ANDROIDPIT

Pemain MX: untuk pengalaman keseluruhan yang terbaik

MX Player ialah pakar dalam adegan pemain video Android – ia hanya berfungsi. Ia memainkan banyak jenis fail, mempunyai penyepaduan sari kata dan kawalan gerak isyarat pada skrin terbaik yang mungkin anda temui dalam pemain video Android. Anda boleh picit-untuk-zum dan mengawal kelantangan dan tahap kecerahan hanya dengan meluncurkan jari anda ke atas dan ke bawah skrin. Anda juga boleh menatal ke hadapan atau ke belakang secara intuitif melalui video yang sedang anda tonton. Iklan tersebut tidak mengganggu – ia hanya kelihatan pada menu jeda – tetapi kelemahan MX Player ialah anda kadangkala mungkin perlu memuat turun codec secara manual untuk video tertentu, yang boleh menjengkelkan.

AndroidPIT apl pemain video terbaik mx player 1

Iklan MX Player agak kecil dan rupa keseluruhan apl adalah konsisten. © ANDROIDPIT / J2 Interaktif

Pemain VLC: untuk memainkan sebarang jenis fail

Pemain VLC telah lama menjadi popular di PC, dan untuk alasan yang baik. Ia mempunyai fungsi yang hebat dan rangkaian ciri yang mengagumkan – ia adalah salah satu pemain video yang boleh memainkan apa sahaja. VLC menyepadukan kawalan pada skrin yang serupa dengan MX Player, tetapi ia mungkin tidak begitu lancar.

androidpit vlc hero 1

Walaupun dakwaan VLC bahawa ia boleh membunuh kucing anda, kami fikir ini tidak mungkin… © ANDROIDPIT

Pemain Video Semua Format: dinilai teratas

Pemain Video Semua Format ialah alat profesional untuk main balik video. Ia menyokong semua format video, fail dalam format 4K dan memainkannya dalam definisi tinggi. Ia adalah salah satu pemain video terbaik untuk telefon pintar dan tablet Android. Selain semua ini, apl pemain video menghalang filem peribadi anda daripada dipadamkan atau dilihat oleh orang lain menggunakan peranti anda.

tidak dinamakan 1 1

Semua Format Pemain Video dinilai tinggi di Gedung Play. / © ANDROIDPIT

MoboPlayer: untuk kestabilan

Antara muka MoboPlayer tidak begitu cantik, tetapi ia boleh dipercayai dan mempunyai beberapa ciri menarik yang menjadikannya menonjol. Mobo Player menyokong mod ‘tingkap terapung’ untuk pengguna yang perlu mengecilkan video mereka dengan cepat untuk mengakses sesuatu yang lain pada peranti mereka. Video perlu dinyahkod sebelum anda boleh melakukan ini dalam beberapa kes, tetapi ia tetap mempunyai ciri yang kemas. Ia juga mengimbas folder storan anda untuk mencari semua fail video anda apabila anda mula-mula memuatkannya. Pemain video sebenar itu sendiri mungkin tidak begitu bagus seperti beberapa yang lain dalam senarai, tetapi ia kuat di kawasan lain, dan juga mengandungi ciri carian video dalam talian, yang berguna. Antara muka yang pada mulanya hodoh boleh disesuaikan juga.

AndroidPIT apl pemain video terbaik moboplayer 1

MoboPlayer kelihatan mengerikan, tetapi ia berjalan lancar. © ANDROIDPIT / Pasukan Mobo

  • Muat turun MoboPlayer dari Gedung Google Play

BSPlayer: untuk kecekapan bateri

Satu perkara yang bukan BSPlayer ialah BS total. BSPlayer datang dengan antara muka yang sangat intuitif, menjadikan carian video anda mudah. Ia menampilkan semua aspek klasik pemain video yang bagus: pengekodan perkakasan dan perisian, sejumlah besar format video yang disokong dan trek sari kata terbina dalam.

Ia juga menggunakan main balik video dipercepatkan perkakasan, bermakna ia tidak begitu menguras bateri seperti beberapa pemain lain.

Untuk menambah ini, terdapat beberapa tema dan kulit yang tersedia untuk penyesuaian untuk merapikannya juga. Pilihan lain yang berguna ialah keupayaan untuk memilih sama ada main balik sentiasa bermula pada permulaan video anda atau bahagian terakhir dimainkan. Ia adalah pemain video yang sangat bagus yang menggunakan gerak isyarat pada skrin untuk navigasi – muat turunnya jika anda berminat.

AndroidPIT apl pemain video terbaik bs player 1

BSPlayer mempunyai beberapa pilihan penyesuaian yang hebat, jika anda meminati jenis perkara itu. © ANDROIDPIT / media BSPlayer

Apa pendapat anda semua? Adakah anda tahu alternatif pemain video Android lain yang hebat?