Amazfit Melancarkan Kemas Kini Zepp OS 3.5 Menampilkan Teknologi AI Termaju

18
Jam Tangan NextPit Amazfit GTR4
© nextpit

Zepp Health, pembuat penjejak kecergasan dan jam tangan pintar Amazfit, telah mengumumkan Zepp OS 3.5 di MWC 2024 di Barcelona. Kemas kini perisian, yang dilancarkan mulai hari ini, membawa set ciri baharu kepada peranti yang serasi dengan penekanan pada Zepp Flow bertenaga AI baharu.

Zepp untuk menyepadukan AI bahasa semula jadi dengan Zepp Flow

Seperti Zepp Flow, ia merupakan pembantu suara yang dipertingkatkan berdasarkan LLM (Model Bahasa Besar) dengan pemprosesan bahasa semula jadi. Ini ditetapkan untuk mendayakan perbualan dan operasi semula jadi dengan AI pada jam tangan pintar Amazfit tanpa mencetuskan butang atau menggunakan frasa bangun tidur yang dipratakrif biasa, berbanding ekosistem jam tangan pintar lain seperti “Hey Google” Google Assistant pada peranti Wear OS.

Pembentangan Amazfit di MWC 2024

Amazfit mengumumkan kemas kini Zepp OS 3.5 dengan Zepp Flow bertenaga AI baharu. / © nextpit

Beberapa contoh tindakan yang diberikan termasuk pengguna memberikan arahan langsung pada jam tangan pintar Amazfit untuk menjadualkan mesyuarat pada tarikh dan masa tertentu atau bertanya tentang rentak semasa larian anda selain memulakan senaman dalam mod luar talian. Zepp Flow juga menyokong menukar atau menetapkan profil dan mod jam tangan tertentu hanya dengan menyebut frasa pada yang boleh dipakai.

Setelah Zepp Flow tersedia, pembantu pihak ketiga sedia ada seperti Amazon Alexa dan alat jurulatih peribadi Zepp seperti Zepp Coach dan Aura harus terus tersedia.

Perisian tegar juga mengoptimumkan prestasi dan menambah ciri baharu pada jam tangan pintar Amazfit yang serasi ini, walaupun log perubahan penuh untuk setiap model masih belum diterbitkan sebaik kemas kini tiba.

Pembentangan Amazfit di MWC 2024

Perkara Baharu dalam Zepp Flow dengan Antara Muka Pengguna Bahasa Dipertingkat (LUI). / © nextpit

Jam tangan pintar Amazfit mana yang akan dinaik taraf kepada Zepp OS 3.5

Zepp OS 3.5 serasi dengan model jam pintar Amazfit terkini. Kemas kini perisian pertama kali dihantar ke Amazfit Balance di Amerika Syarikat, Kanada, Ireland dan UK manakala kawasan lain untuk jam tangan yang sama dirancang untuk menerimanya bermula pada 1 Mei.

Pembentangan Amazfit di MWC 2024

Beberapa jam tangan pintar Amazfit yang akan dinaik taraf kepada Zepp OS 3.5. / © nextpit

Mengenai model lain, perisian tegar harus tersedia untuk Amazfit Cheetah (Pro), Amazfit Falcon dan Amazfit T Rex Ultra bermula pada 28 Mei. Akhir sekali, Amazfit Active akan mendapat kemas kini pada 20 Jun. Malangnya, ini meninggalkan jam tangan pintar Amazfit yang lebih lama seperti Amazfit GTR 4 (ulasan) dan GTS 4 tidak disokong oleh Zepp OS 3.5.

Adakah jam pintar Amazfit anda serasi dengan Zepp OS 3.5? Sila beritahu kami apakah ciri lain yang anda ingin lihat daripada kemas kini.