Amazon baru sahaja melancarkan tablet $100

129
Tablet Amazon Fire HD 8 Plus
© Amazon

Amazon belum selesai menyegarkan semula tablet Fire yang ditawarkan tahun ini. Gergasi e-dagang itu telah melancarkan versi gen 2022 atau ke-12 untuk tablet Fire HD 8 (Plus) dan Fire HD Kids (Pro). Empat model baharu ini diperkenalkan dengan prestasi pemproses yang lebih pantas dan peningkatan hayat bateri yang kecil, tetapi untuk peningkatan harga.

TL;DR

  • Tablet Amazon Fire HD 8 mempunyai pemproses yang lebih pantas dan binaan yang lebih kukuh.
  • 2022 Fire HD 8 dan 8 Plus berharga $100 dan $120, masing-masing.
  • Fire HD 8 Kids (Pro) serba baharu turut didedahkan dengan harga $150.

Selepas melancarkan Fire 7 dan Fire 7 Kids yang lebih berkebolehan pada bulan Mei, Amazon bersedia untuk menawarkan Fire HD 8, Fire HD 8 Plus, Fire HD 8 Kids dan Fire HD 8 Kids Pro serba baharu. Walau bagaimanapun, siri papak yang dinaik taraf bukan sahaja lebih berkuasa, tetapi juga lebih mahal sedikit.

  • Jangan ketinggalan: 2022 Kindle e-reader mendapat paparan yang lebih tajam
Tablet Amazon 2022 Fire HD 8 Plus

Pelancaran tablet Amazon 2022 Fire HD 8 Plus dengan pemproses yang lebih pantas / © Amazon / Tangkapan skrin oleh: NextPit

Perkara baharu dengan tablet 2022 Fire HD 8 (Plus).

Amazon mengatakan bahawa tablet Fire HD 8 dan HD 8 Plus baharunya adalah 30 peratus lebih pantas daripada pendahulunya. Pasangan itu kini hadir dengan dua lagi teras tambahan, akhirnya membolehkan CPU teras heksa berbanding dengan persediaan empat teras Fire HD 8 2020. Pilihan memori tidak berubah dengan Fire HD 8 standard mendapat 2 GB RAM dan 3 GB untuk Plus dengan kedua-duanya mempunyai storan 32/64 GB.

Selain daripada fakta bahawa model serba baharu ini adalah lebih nipis dan ringan, butang kuasa dan pengayun volum diletakkan semula. Lebih penting lagi, Fire HD 8 baharu adalah lebih kukuh. Menurut Amazon, ia dua kali lebih tahan lama daripada iPad Mini. Hayat bateri dinilai sebagai 13 jam, iaitu hanya sejam lebih lama.

32 GB Fire HD 8 berharga $100 dan tersedia untuk prapesanan manakala varian Plus berharga $120—kenaikan $10 berbanding versi sebelumnya. Melangkah untuk yang terakhir akan memberikan anda kamera 5MP yang lebih tajam di atas pengecasan wayarles dan RAM yang lebih besar.

Amazon Fire HD 8 Kids Pro

Amazon Fire HD 8 Kids (Pro) datang dengan setahun percuma Amazon Kids+ / © Amazon / Tangkapan skrin oleh: NextPit

Harga dan ciri tablet Fire HD 8 Kids dan Kids Pro serba baharu

Amazon juga mengumumkan edisi Fire HD 8 Kids dan Kids Pro. Duo ini mempunyai kandungan mesra kanak-kanak dan langganan Amazon Kids+ percuma. Pro direka untuk kanak-kanak berumur 6 tahun ke atas kerana akses tambahannya kepada kedai digital. Kedua-dua model berharga $150 digabungkan dengan sarung kalis jatuh dan jaminan dua tahun. Sarung bertema Disney Princess atau Mickey Mouse juga dijual pada harga $160 sebagai satu set.