Amazon memperkenalkan penjejak tidur Halo Rise baharu yang bergantung pada pernafasan

121
Halo Rise Smart penjejak tidur penggera bangun cahaya
© Amazon / Tangkapan skrin oleh: NextPit

Idea jam tangan pintar atau jalur kecergasan yang menjejaki tidur anda pastinya berguna. Tetapi tidak semua orang suka memakai sesuatu di pergelangan tangan mereka 24/7. Peranti pintar di sisi katil Amazon Halo Rise mahu menyelesaikan masalah itu. Ia adalah penjejak tidur tanpa hubungan baharu dan penggera pintar pada masa yang sama.

TL;DR

  • Amazon mengumumkan penjejak tidur di sisi katil Halo Rise.
  • $140 Halo Rise menggunakan corak pernafasan dan pernafasan anda untuk memantau tidur anda.
  • Amazon juga memperkenalkan Fire TV Cube gen ke-3 dan kemas kini perisian besar untuk Echo Show 15.

Halo Rise Amazon melakukan lebih daripada sekadar menunjukkan masa semasa atau membangunkan anda. Tujuan utamanya adalah untuk memantau tidur anda dan memberikan pandangan tentang memperbaiki rutin tidur anda. Data yang dikumpul kemudiannya dibentangkan setiap pagi dan boleh diakses daripada telefon pintar yang disambungkan atau peranti Echo Show yang serasi melalui arahan suara Alexa.

  • Baca juga: Amazon melancarkan Kindle pertama dengan stylus, Echo Dot dan Studio baharu

Peranti di sisi katil tidak bergantung pada kamera dan mikrofon. Sebaliknya, penderia tenaga rendah dan tanpa sentuhan digunakan dalam menjejaki pergerakan dan pernafasan badan anda, yang merupakan kaedah yang serupa dengan teknologi ultrasonik Google yang terdapat di Nest Hub 2. Anehnya, Halo Rise juga boleh mengesan tidur anda walaupun anda sedang tidur. berkongsi katil dengan orang lain atau haiwan peliharaan. Anda hanya perlu menjadi yang paling dekat dengan penjejak.

Halo Rise dilengkapi dengan ciri “cahaya bangun” yang menyerupai keamatan cahaya yang berbeza untuk mensimulasikan matahari terbit. Contohnya, ia akan mula menghasilkan cahaya samar apabila penggera pintar masuk dan menjadi lebih terang apabila anda menyesuaikan diri dengan cahaya. Ukuran ambien lain juga dipaparkan seperti suhu dan kelembapan.

Amazon menjual Halo Rise dengan harga $140 dan akan dilancarkan akhir tahun ini. Ia juga dihantar dengan keahlian Halo percuma selama 6 bulan dan diperbaharui secara automatik dengan harga $4/bulanan selepas itu.

Kiub TV Api generasi ke-3

Model Amazon Fire TV Cube 2022 / © Amazon / Petikan skrin oleh: NextPit

Fire TV Cube generasi ke-3 dan kemas kini untuk Rancangan Gema 15

Satu lagi peranti rumah pintar yang diumumkan oleh gergasi e-dagang itu ialah Fire TV Cube generasi ketiga. Pembesar suara/strim pintar mendapat kemasan baharu bersama pemproses okta-teras 2GHz yang lebih berkuasa, WiFi 6E dan input HDMI. Ia kini menyokong sepenuhnya peningkatan 4K kandungan HD di samping keserasian Alexa bebas tangan.

Pertunjukan Amazon Echo 15

Kemas kini seterusnya untuk Echo Show 15 menambah ciri Fire TV / © Amazon / Tangkapan skrin oleh: NextPit

Dalam langkah mengejut, Amazon mengatakan bahawa kemas kini perisian yang akan datang untuk Echo Show 15 akan mengubah paparan menjadi TV Kebakaran. Ini bermakna pengguna kini boleh memainkan kandungan seperti filem dan siri pada paparan memberikan pengalaman seperti Fire TV.