Amazon Memperkenalkan Sepasang Kayu TV Api & Tablet HD Api Segar

26
amazon fire hd 10 tablet kanak-kanak
© Amazon

Amazon memperkenalkan kayu Fire TV baharu dengan resolusi 4K, lebih kuasa pemproses dan Wi-Fi 6E. Selain itu, terdapat dua tablet Amazon baharu daripada siri Fire HD 10 untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Di sini anda boleh membaca semua tentang produk baharu daripada tablet dan dongle TV.

Dua tablet baharu daripada siri Fire-HD-10

Amazon telah memperkenalkan tablet Fire HD-10 generasi seterusnya: Fire HD 10 dan Fire HD 10 Kids. Kedua-dua tablet baharu ini lebih pantas, lebih ringan dan mempunyai hayat bateri yang lebih lama daripada tablet sebelumnya.

Menurut pengilang, mereka juga mempunyai pemproses 25% lebih pantas dengan 3 GB RAM, kamera menghadap hadapan 5 MP yang dipertingkatkan dan sehingga 13 jam hayat bateri.

Paparan pada kedua-dua tablet Fire HD 10 baharu ialah—seperti namanya—10.1 inci dan menawarkan resolusi HD Penuh dengan 1,920 x 1,200 piksel. Kaca aluminium-silikat digunakan untuk melindungi panel, dan semua tablet secara semula jadi datang dengan kawalan suara melalui Alexa.

Amazon Fire HD 10 Tablet di tangan

Tablet Amazon Fire HD 10 baharu mempunyai lebih kuasa di bawah hud berbanding pendahulunya. / © Amazon

Fire HD 10 tersedia dengan storan sama ada 32 atau 64 GB. Fire HD 10 Kids hanya mempunyai versi dengan storan 32 GB, tetapi sarung yang mesra kanak-kanak dan teguh dengan pendirian bersepadu.

Pembeli juga mendapat satu tahun Amazon Kids+, yang termasuk beribu-ribu buku, permainan, video dan apl tanpa iklan untuk kanak-kanak. Selain itu, terdapat kandungan pembelajaran untuk pengaturcaraan, sains & bersama. dan waranti tanpa kebimbangan selama dua tahun. Yang terakhir ini bermakna Amazon akan menggantikan tablet secara percuma sekiranya berlaku kerosakan dalam tempoh dua tahun.

Amazon Fire HD 10 Kanak-kanak

Versi kanak-kanak Amazon Fire HD 10 mempunyai sarung yang lebih mesra kanak-kanak. / © Amazon

Dua tablet Fire HD 10 baharu tersedia untuk prapesan sekarang dan akan dihantar pada bulan Oktober. Fire HD 10 berharga $139.99 dalam versi storan kecil dengan 32 GB, tablet kanak-kanak berharga $189.99.

Dua batang Fire TV 4K baharu dari Amazon

Amazon sedang mempamerkan dua Fire TV Sticks baharu: Fire TV Stick 4K Max dengan ciri TV Ambient dan Fire TV Stick 4K baharu. Fire TV Stick 4K Max ialah dongle penstriman yang lebih berkuasa dengan sokongan Wi-Fi 6E.

Peranti ini juga mempunyai pemproses empat teras yang lebih baik (Amazon menjanjikan 30% lebih prestasi), Dolby Vision, HDR10+, bunyi Dolby Atmos dan—mengejutkan—resolusi 4K. Selain itu, Fire TV Stick 4K Max menawarkan storan 16 GB dan dilengkapi dengan alat kawalan jauh suara Alexa dalam Edisi Dipertingkat.

Fire TV Stick 4K

Fire TV Stick 4K telah mewarisi beberapa ciri daripada TV Amazon. / © Amazon.

Ciri TV Ambien, yang sebelum ini hanya tersedia pada siri Fire TV Omni QLED, kini tersedia pada Fire TV Stick 4K Max. Ia menjadikan TV sebagai paparan pintar dengan maklumat berguna seperti kalendar atau peringatan. Anda juga boleh melihat karya seni di sini – kini terdapat lebih 2,000 karya seni percuma tersedia, menurut Amazon.

Fire TV Stick 4K biasa tanpa “Max” juga menawarkan prestasi yang lebih baik dengan sokongan Wi-Fi 6 dan pemproses empat teras yang lebih pantas. Juga pada papan: resolusi 4K, Dolby Vision dan HDR10+, dan bunyi Dolby Atmos. Walau bagaimanapun, anda perlu melakukannya tanpa ciri TV Ambien di sini.

Fire TV Stick 4K Max baharu boleh ditempah dengan harga $59.99. Fire TV Stick 4K baharu sepatutnya berharga $49.99 dan boleh juga sudah diprapesan. Penghantaran akan bermula pada 30 September.

Produk Amazon manakah yang anda gunakan di rumah pintar anda? Dan bolehkah Amazon meyakinkan anda dengan sesuatu yang baru hari ini? Saya ingin tahu tentang pendapat anda dalam komen!


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya