Anda Sedang Dinilai Terhad Crunchyroll

11

Apabila duduk selepas hari yang panjang untuk menonton anime kegemaran anda, tiada siapa yang mahu disambut dengan mesej ralat. Walaupun Crunchyroll ialah tapak penstriman yang popular, Ralat 1015 yang terkenal ialah mesej biasa yang melanda ramai pengguna, tidak kira platform.

Anda Sedang Dinilai Terhad Crunchyroll

Syukurlah, terdapat beberapa cara untuk mencuba dan menyelesaikan isu terhad kadar. Artikel ini akan menerangkan semua yang anda perlu ketahui untuk menuntut semula perkhidmatan Crunchyroll anda.

Ralat 1015 Diterangkan

Ralat 1015 boleh ditemui di mana-mana tapak atau perkhidmatan penstriman yang dilindungi oleh syarikat keselamatan siber Cloudflare. Untuk melindungi tapak daripada ditutup akibat trafik yang padat atau serangan DDoS, proses Cloudflare memantau tapak untuk memastikan kadar permintaan pengguna tidak terlepas dari kawalan.

Terlalu ramai pengguna membuat terlalu banyak permintaan, atau memasukkan maklumat mereka beberapa kali, boleh mendatangkan malapetaka dengan pelayan. Akibatnya, Cloudflare akan bergerak untuk mengehadkan kadar input pengguna dengan Ralat 1015, memaparkan mesej “Anda sedang dihadkan.” Ralat ini bertindak sebagai larangan dan amaran sementara, menghalang pengguna daripada mengakses tapak untuk tempoh tertentu. Jika anda menerima mesej ini, anda mungkin cuba melakukan terlalu banyak pada Crunchyroll sekaligus.

Yang berkata, kesalahan juga boleh terletak pada tapak yang menggunakan Cloudflare. Jika tetapan had kadar belum dikonfigurasikan untuk menangani trafik pengguna dengan betul, proses Cloudflare mungkin terlalu ketat dan melarang lebih ramai pengguna daripada yang diperlukan.

Jika anda berhadapan dengan Ralat 1015, patut mencuba beberapa pendekatan berbeza untuk mencuba dan menyelesaikannya.

Penyelesaian berasaskan Crunchyroll

Memandangkan Ralat 1015 datang daripada tapak itu sendiri, tempat terbaik untuk memulakan penyelesaian masalah ialah pada Crunchyroll.

Tunggu Ia Keluar

Kesabaran mungkin bukan perkara pertama dalam fikiran anda apabila dinafikan rancangan kegemaran anda, tetapi kebanyakan pengguna melaporkan masalah Crunchyroll mereka diselesaikan dengan hanya menunggunya. Masalahnya mungkin tidak disengajakan, atau anda mungkin telah membuat terlalu banyak permintaan di tapak, seperti cuba memasukkan butiran log masuk anda beberapa kali. Walau apa pun sebabnya, larangan Ralat 1015 itu sendiri tidak bertahan lebih daripada 15 minit.

Jika anda masih tidak dapat mengakses Crunchyroll selepas waktu ini, maka berikannya beberapa jam lagi, atau mungkin sehari suntuk. Kemungkinannya ialah ini sama ada masalah kawasan atau perkhidmatan yang perlu diselesaikan di pihak Crunchyroll.

Semak Status Pelayan

Sehingga 2022, Crunchyroll mendaftarkan 120 juta pengguna yang mengakses perkhidmatannya, dengan 12 juta daripada mereka adalah pelanggan berbayar. Mana-mana tapak dengan pangkalan pengguna yang begitu besar pasti akan menghadapi masalah dari semasa ke semasa. Jika anda mendapat mesej ralat, maka adalah idea yang baik untuk menyemak sama ada keseluruhan pelayan juga tidak berfungsi. Tapak seperti Pengesan bawah membolehkan anda menyemak bukan sahaja status Crunchyroll tetapi juga jika pengguna lain di kawasan anda mengalami isu yang sama.

Kemas kini Crunchyroll

Jika anda melakukan penstriman daripada peranti pintar anda, mungkin idea yang baik untuk menyemak sama ada apl anda dikemas kini sepenuhnya, terutamanya jika kemas kini anda ditetapkan kepada manual. Walaupun apl ketinggalan satu versi, ia masih boleh menyebabkan masalah keserasian dengan perisian tegar terkini yang dipasang pada peranti anda. Versi perisian yang lebih baharu juga mungkin disertakan dengan pembetulan pepijat yang dikesan oleh pengguna binaan sebelumnya. Adalah lebih baik untuk mengikuti perkembangan terkini.

Semak Butiran Log Masuk Anda

Adakah anda pasti anda telah log masuk? Sambungan yang tidak stabil atau sesi tamat tempoh mungkin log keluar anda tanpa pengetahuan anda. Jika anda telah log keluar daripada Crunchyroll atas apa jua sebab, maka pelayan mungkin melayan anda secara berbeza daripada pelanggan yang membayar dan mengehadkan anda. Adalah idea yang baik untuk mengesahkan bahawa anda telah log masuk dan butiran anda dimasukkan dengan betul.

Jika anda merasakan bahawa akaun anda disasarkan secara khusus, maka anda boleh cuba log masuk melalui akaun rakan pada bila-bila masa dan melihat sama ada itu menyelesaikan masalah anda.

Pastikan Ia Legit

Jika anda menggunakan kaedah lain untuk mengakses Crunchyroll selain tapak web atau apl rasmi, maka itu juga mungkin menjadi punca ralat anda. Platform penstriman dan kaedah akses yang tidak sah mungkin menawarkan akses mudah tetapi tiada sokongan saluran yang sepatutnya. Simpan di atas papan dan elakkan sebarang masalah.

Hubungi Crunchyroll

Sekiranya berlaku masalah perkhidmatan berskala besar, Crunchyroll harus menyedari masalah tersebut dan cuba menyelesaikannya secara aktif. Anda boleh menyemak kemas kini pelayan melalui Crunchyroll saluran X sementara itu. Jika anda masih menghadapi mesej Ralat 1015 yang berterusan, maka mungkin sudah tiba masanya untuk menghubungi mereka secara terus.

Apabila menghubungi perkhidmatan pelanggan Crunchyroll, anda akan diminta untuk menyerahkan a borang permohonan. Daripada senarai juntai bawah isu, pilih Teknikal. Selain semua butiran peribadi anda, pastikan anda menambah sebanyak mungkin maklumat tentang persediaan anda:

  • Peranti penstriman anda dan modelnya
  • Peranti pintar anda dan OSnya
  • Penyemak imbas dan versi penstriman anda
  • Versi apl Crunchyroll anda
  • Tangkapan skrin isu

Sebaik sahaja anda telah menyerahkan permintaan anda, pasukan Crunchyroll diharapkan dapat menghubungi melalui alamat e-mel anda yang dimasukkan tidak lama lagi.

Penyelesaian Berasaskan Peranti

Cara anda mengakses Crunchyroll juga boleh menyebabkan ralat had kadar anda. Pastikan anda menyemak peranti anda untuk menangani sebarang masalah yang mungkin berlaku.

Semak Sambungan Anda

Walaupun sambungan itu sendiri tidak akan menyebabkan mesej Ralat 1015 muncul, sambungan yang tidak stabil boleh membuat terlalu banyak permintaan pelayan Crunchyroll dan memulakan larangan. Selain itu, sebarang perkhidmatan penstriman memerlukan sambungan yang stabil untuk memastikan kelayakan akaun anda disahkan.

Pastikan anda menstrim dengan sambungan yang stabil. Jika menonton di telefon bimbit, ingat bahawa peranti anda biasanya mengutamakan satu sumber data. Semak kedua-dua sambungan selular dan Wi-Fi anda. Jika anda menonton melalui Wi-Fi, pastikan anda mempunyai lebar jalur yang mencukupi dan tidak berada pada rangkaian trafik tinggi.

Lumpuhkan VPN Anda

Kebanyakan media yang dihoskan Crunchyroll tertakluk pada sekatan serantau yang ketat. Jika anda menggunakan VPN, anda boleh mengakses pelayannya dari mana-mana sahaja di dunia, mewujudkan potensi ranjau isu undang-undang. Crunchyroll telah bertindak keras dalam beberapa tahun kebelakangan ini mengenai akses haram, dan sambungan anda melalui VPN mungkin dilihat sebagai contoh sedemikian oleh tapak tersebut.

Cuba lumpuhkan VPN anda buat sementara waktu semasa menonton Crunchyroll, dan lihat sama ada mesej Ralat 1015 anda telah diselesaikan.

Padamkan Cache dan Kuki Anda

Memori cache dan kuki yang disimpan oleh tapak pada penyemak imbas anda boleh berguna. Mereka menjimatkan data dan log masuk yang berkaitan serta menjadikan masa pemuatan dan pengalaman penyemakan imbas anda lebih lancar. Namun dari masa ke masa, sesetengah data cache mungkin rosak, atau sesetengah kuki mungkin menghalang anda daripada berjaya memuat semula maklumat. Ini mungkin menjejaskan pengalaman penstriman anda. Apa sahaja yang anda gunakan untuk menonton Crunchyroll, adalah idea yang baik untuk mengosongkan cache dan kuki.

Mulakan semula Peranti Anda

Memberi pelayar atau peranti anda but semula benar-benar boleh menyelesaikan banyak masalah. Cuba mulakan semula sebagai percubaan pertama atau terakhir untuk menyelesaikan ralat had kadar anda. Jika anda menggunakan peranti pintar, maka anda boleh memadam dan memasang semula apl Crunchyroll juga.

Aliran Tanpa Had

Menerima mesej ralat sentiasa mengecewakan, terutamanya apabila nampaknya tiada sebab atau penyelesaian segera untuk membetulkannya. Ralat 1105 Crunchyroll bukanlah masalah yang jarang berlaku, dan kekecewaan anda dikongsi oleh ramai pengguna lain. Walaupun kesabaran dengan pelayan Crunchyroll mungkin merupakan pertaruhan terbaik anda, terdapat petua dan helah tambahan yang boleh anda cuba sementara menunggu.

Berapa kerap anda mendapat mesej Ralat 1015 pada Crunchyroll? Bagaimanakah anda menyelesaikan isu tersebut? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.