Android 11: selepas Pixel, OnePlus adalah yang pertama menawarkan kemas kini, atas risiko anda sendiri

79
AndroidPIT oneplus 8 pro iso cr2
© NextPit

Versi stabil Android 11 akhirnya di sini. Selepas Pixel Google, OnePlus 8 dan 8 Pro adalah yang pertama (tetapi bukan satu-satunya) telefon pintar pihak ketiga yang menawarkan peningkatan, bukan tanpa risiko.

Beta terbuka pertama OxygenOS 11, antara muka berasaskan Android 11, akan datang ke OnePlus 8 dan OnePlus 8 Pro pada hari Rabu, 9 September.

Dalam artikel bertajuk “OxygenOS 11 Open Beta 1 for OnePlus 8 Series” dan diterbitkan di forum jenama itu, OnePlus menjelaskan bahawa ia adalah salah satu jenama telefon pintar pertama yang menawarkan Android 11 secara rasmi.

Tetapi, kerana terdapat tetapi, untuk menikmati beta terbuka OxygenOS 11 ini dan dengan itu Android 11 pada OnePlus 8 atau OnePlus 8 Pro anda, anda perlu memadamkan semua data yang disimpan pada telefon pintar anda. Jadi ingat untuk menyandarkan semua data anda jika anda benar-benar ingin menemui antara muka dan ciri baharu sebelum orang lain.

Untuk mendapat manfaat daripada beta OxygenOS 11, anda mesti pergi ke artikel yang diterbitkan oleh jenama dengan mengklik di sini. Seterusnya, muat turun fail zip ROM terbaharu yang sepadan dengan model anda, salin ke ruang storan OnePlus 8 atau OnePlus 8 Pro anda, kemudian pergi ke pilihan sistem dan jalankan kemas kini setempat.

Untuk melakukan ini, pergi ke Tetapan > Sistem > Kemas Kini Sistem > Klik pada ikon di penjuru kanan sebelah atas > Kemas Kini Setempat > Klik pada pakej pemasangan yang sepadan dengan model anda > Kemas Kini > Tunggu sehingga Kemas Kini 100%.

Semuanya terperinci dalam catatan blog komuniti OnePlus dan anda juga akan menemui pautan untuk memuat turun pakej pemasangan. Juga ambil perhatian bahawa anda akan dapati pautan siaran ini untuk memulihkan sistem anda dan membuat pengembalian semula dengan tenang.

Sumber:
OnePlus