Android 14 Beta Menghancurkan Kamera pada Piksel – Berikut ialah Pembetulan Sementara

47
Ujian NextPit Google Pixel 7 ProReview
© NextPit

Google mengeluarkan Android 14 Beta 2.1 minggu lepas dan kemas kini kecil itu sepatutnya membetulkan banyak pepijat binaan sebelumnya. Walaupun perisian tegar itu benar-benar menghalang kebanyakan isu, ia jelas kini menyebabkan pepijat yang ketara untuk Pixel 6 dan Pixel 7 (semakan), yang merosakkan apl Kamera Google pada telefon ini dan masih tiada pembetulan rasmi yang dapat dilihat.

Beberapa penguji beta awam melaporkan bahawa apl kamera lalai pada Pixel 6 (Pro) dan Pixel 7 (Pro), termasuk Pixel 6a (ulasan) tahun lepas, ranap selepas mengaktifkan mod tertentu. Dalam ujian Android Police, apl itu akan membeku apabila beralih daripada kanta standard kepada ultralebar. Selepas itu, apl kamera akan menjadi tidak boleh digunakan dan perlu ditutup secara manual.

  • Baca juga: Ulasan Google Pixel 7a

Ia menambah bahawa walaupun pengguna mengelak program daripada membeku selepas datang dari paparan ultrawide dan memasuki mod rakaman video, masalah itu akan berterusan bersama-sama dengan nota bahawa video itu mungkin tidak disimpan. Walau bagaimanapun, ia boleh digunakan jika seseorang telah mengaktifkan mod video terus daripada membuka apl kamera.

Ulasan Google Pixel 7 Pro

Apl kamera Google Pixel 7 Pro. / © NextPit

Pembaikan yang mungkin untuk kamera Pixel Google daripada ranap

Walaupun Google telah mengeluarkan kemas kini berasingan untuk apl kamera, ranap itu mungkin terpencil dengan kemas kini dan tidak menyelesaikan isu tersebut. Nasib baik, kedai itu mencuba beberapa pembaikan. Kaedah pertama melibatkan pemilihan mod potret selepas membuka kamera. Sebaliknya, mengambil gambar dengan pantas apabila apl dibuka juga dikatakan akan membetulkan perkara itu dan mengembalikan apl kamera kepada keadaan biasa.

Dalam salah satu halaman sokongan Google, syarikat itu nampaknya telah mengakui kebimbangan itu. Walau bagaimanapun, tidak jelas sama ada bila penguji beta akan menjangkakan penyelesaian yang betul yang disediakan oleh gergasi carian. Mungkin, ini akan datang sekali lagi sebagai kemas kini perisian kecil sebelum Android 14 OS beta seterusnya dikeluarkan kepada telefon pintar yang serasi.

Adakah anda menggunakan perisian Android 14 Beta? Adakah anda mengalami sebarang isu besar setakat ini? Kami ingin mendengar maklum balas anda dalam ulasan.

Melalui: Polis Android
Sumber:
Google