AOHI MagCube: Pengecas dinding USB-C pantas (30W dan 40W)

81
Pengecas PD AOHI MagCube 40W dan Semakan Pengecas PD MagCube 30W

Perkara yang perlu diketahui:

 • Pengecas AOHI MagCube 30W PD ialah pengecas GaN yang 70% lebih kecil daripada Pengecas Udara MacBook tetapi boleh mengecas pada kelajuan penuh.
 • Pengecas AOHI MagCube 40W PD mempunyai reka bentuk boleh lipat dan mempunyai 2 port USB-C. Ia boleh mengecas satu peranti pada 40W atau 2 serentak pada 20W setiap satu.
 • Anda boleh mendapatkan diskaun 10% dengan menggunakan kod kami “AOHI30WB” pada pengecas PD AOHI MagCube 30W. (Sah sehingga 30 Sept 2022)

  Beli sekarang: Amazon | AOHI

 • Anda boleh mendapatkan diskaun 10% dengan menggunakan kod kami “AOHI40WC” pada pengecas AOHI MagCube 40W PD. (Sah sehingga 31 Okt 2022)

  Beli sekarang: Amazon | AOHI

Penyesuai kuasa atau pengecas dinding tidak lagi digabungkan dengan beberapa telefon pintar mewah dan pertengahan yang dijual hari ini. Pasaran dibanjiri dengan pengecas pihak ketiga, dan pasaran pengecas GaN telah meningkat dengan stabil.

Saya telah menguji pengecas pantas MagCube 30W dan 40W PD AOHI. Yang pertama ialah pengecas GaN, manakala yang kedua tidak. Namun begitu, mereka membuktikan bahawa bukan saiz ramuan tetapi pergerakan di lautan yang penting 😉.

Kajian pengecas AOHI MagCube: Pengecasan yang selamat dan boleh dilihat dengan

Sebelum kita membincangkan prestasi pengecas dan butiran lain, berikut ialah sesuatu yang unik dan menarik tentang pengecas MagCube AOHI. Dan ciri unik itu ialah penunjuk LED yang bercahaya dalam tiga warna untuk menunjukkan peringkat/kelajuan pengecasan.

 • Lampu pernafasan kuning/kuning: Peringkat awal menunjukkan pengecasan pantas pada tahap bateri yang lebih rendah.

 • Lampu statik biru: Peringkat pertengahan menunjukkan pengecasan standard.

 • Lampu statik hijau: Peringkat akhir menunjukkan pengecasan meleleh (biasanya apabila bateri penuh).

Katakan anda seorang yang tidak suka menggunakan peranti mereka semasa sedang dicas; ciri ini agak membantu kerana anda tidak perlu menyentuh peranti anda untuk menyemak tahap pengecasan. Sekilas pandang pada LED pada pengecas akan membantu anda menganggarkan peratusan bateri peranti telah dicas sehingga.

AOHI Magcube 30W PD Pengecas Pantas

Pengecas pantas AOHI MagCube 30W PD sangat kecil sehingga ia boleh muat di penumbuk anda. Namun, begitu berkuasa sehingga ia boleh mengecas MacBook Air pada kelajuan penuh, apatah lagi iPhone. Akhirnya, kami juga mendapat jaminan 18 bulan. Baca bersama untuk mengetahui sejauh mana prestasinya.

Teknologi GaN menjelaskan

Seperti yang telah saya nyatakan, AOHI MagCube 30W dikuasakan oleh teknologi GaN+. Bagi mereka yang tidak sedar, GaN adalah singkatan kepada Gallium Nitride, dan bahan ini telah membolehkan pengeluar memuatkan pukulan besar dalam pek kecil.

Ia dimungkinkan kerana bahan GaN berada dalam bentuk kristal dan boleh melepasi voltan yang lebih tinggi dengan lebih cepat daripada rakan silikonnya. Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang GaN, berikut ialah artikel yang perlu anda semak.

Bina dan Reka Bentuk

Pengecas GaN adalah padat, yang merupakan sesuatu yang telah kami sediakan. Tetapi betapa kecilnya pengecas AOHI MagCube 30W? Nah, dimensi pengecas ialah 1.1×1.1×1.26 inci, dan beratnya 0.09 paun atau 40.8 gram. Untuk skala, lihat imej di bawah, di mana anda boleh membandingkan saiznya apabila diletakkan pada MacBook Air 13″.

Binaan dan reka bentuk AOHI Magcube 30W 1

Walaupun saya mempunyai tangan kecil, saya boleh mengepal pengecas dengan penumbuk saya. Dan semasa berbuat demikian, saya diingatkan bahawa pin pengecas tidak dilipat ke dalam badan. Walau bagaimanapun, saya tidak merungut kerana pengecas juga sangat padat, tetapi reka bentuk yang boleh dilipat akan menjadi bonus.

Penunjuk LED yang difikirkan dengan baik dan port USB-C berada di sebelah bertentangan pin pengecas. Walaupun semua sisi pengecas mempunyai kemasan matte, bahagian sisi yang menempatkan penunjuk LED dan port USB-C mempunyai tekstur berbutir.

Binaan dan reka bentuk AOHI Magcube 30W 2

Selain itu, PCB pinout penyambung dalam port USB-C berwarna kuning, yang merupakan pilihan reka bentuk yang menyegarkan. Ia juga menambah sentuhan personaliti dan penjenamaan AOHI pada pengecas.

Kelajuan pengecasan

Pengecas pantas AOHI MagCube 30W PD mempunyai perlindungan lebihan arus, lebihan voltan, lebih suhu dan litar pintas. Ia juga mempunyai cip PI, yang membantu dengan pengecasan 3 peringkat. Protokol keselamatan adalah faktor paling penting untuk dipertimbangkan sebelum membeli pengecas.

Kelajuan Pengecasan AOHI MagCube 30W 1

Sekarang mari kita lihat pada kelajuan pengecasan. Saya menguji pengecas MagCube 30W dengan iPhone 13. Saya memulakan ujian pada 05:09 PM apabila telefon mempunyai bateri 6%. Dalam setengah jam pada 05:39, bateri berada pada 59%. Itu adalah lebih daripada 50% caj di bawah 30 minit, yang setanding dengan apa yang didakwa Apple dengan pengecas pihak pertama 18Wnya.

AOHI-MagCube-30W-Kelajuan-Pengecasan-2

Pada 06:09 PM, sejam selepas saya mula-mula memasang pengecas, iPhone 13 berada pada 80%. Selepas itu, ia mengambil masa kira-kira 10 minit untuk bateri mengecas 1%. Tidak dapat mengetahui apa yang membawa kepada ini, kerana iPhone 13 telah menghidupkan pengecasan optimum dan juga menggunakan iOS 16 Beta.

AOHI-MagCube-30W-Kelajuan-Pengecasan-3

Syarikat itu menjanjikan kelajuan pengecasan 20W untuk iPhone dan kelajuan pengecasan 25W untuk peranti Android. Mereka juga mendakwa bahawa ia boleh mengecas MacBook Air pada 30W, dan dalam masa yang singkat saya memasangkannya ke dalam Mac saya, ia sememangnya mengecas MacBook pada kelajuan yang sama seperti pengecas MacBook yang digabungkan, yang dengan mudah 5 kali ganda saiz AOHI Pengecas MagCube 30W.

Kebaikan

 • Reka bentuk padat
 • Prestasi berkuasa
 • Binaan yang sangat baik
 • Penunjuk LED utilitarian
 • Waranti 18 bulan

Keburukan

 • Bukan penipu, tetapi saya akan menyukainya jika ia pengecas boleh lipat.

Kesimpulan

Jika anda melabur dalam ekosistem Apple, membawa pengecas berasingan untuk semua peranti anda adalah menyusahkan. Pengecas pantas AOHI MagCube 30W PD boleh mengecas iPhone, AirPods, iPad, Apple Watch dan MacBook Air anda, membantu anda menyingkirkan pengecas berasingan.

Memandangkan pengecas menyokong beberapa protokol PD dan mengecas peranti seperti AirPods pada tahap kuasa yang lebih rendah, anda tidak perlu risau tentang keselamatan. Selain itu, terima kasih kepada sokongan PD, pengecas serasi dengan beberapa alat global.

AOHI Magcube 30W 3

Jika anda ingin membeli pengecas baharu untuk perjalanan yang tidak memakan banyak ruang, pengecas pantas AOHI MagCube 30W PD mungkin sesuai. Walaupun sebaliknya, ia adalah pembelian yang hebat untuk $24.99.

iGeekometer

Reka bentuk

98%

bina

99%

Utiliti

100%

Nilai untuk wang

95%

Beli sekarang: Amazon | AOHI

Pengecas Boleh Lipat PD AOHI Magcube 40W

Tetapi jika anda ingin mengecas berbilang peranti serentak, AOHI telah melindunginya juga; baca bersama. Pengecas Boleh Lipat AOHI Magcube 40W PD menampilkan sepasang port USB-C dan, seperti namanya, ialah pengecas boleh lipat.

Boleh dilipat di sini merujuk kepada keupayaan pin pengecas untuk runtuh dan berehat di dalam bata pengecasan apabila tidak digunakan. Tidak seperti model sebelumnya, MagCube 40W bukanlah pengecas GaN, dan saya terkejut melihat bagaimana AOHI berjaya menjejalkan kuasa yang begitu banyak dalam ruang yang begitu kecil.

Bina dan Reka Bentuk

Memandangkan Pengecas Boleh Lipat AOHI Magcube 40W PD mempunyai dua port USB-C dan mempunyai penghantaran kuasa 40W, ia dijangka lebih besar sedikit daripada adik-beradiknya. Dimensinya ialah 1.9X0.7X0.8 inci. Dan beratnya 0.16 paun dan 74 gram. Seperti yang saya lakukan sebelum ini, saya akan meletakkannya pada MacBook Air untuk skala.

Binaan dan reka bentuk AOHI Magcube 40W 1

Pengecas MagCube 40W adalah kecil dan mempunyai pin boleh lipat, menjadikan perjalanan dengan pengecas menjadi lebih mudah. Pin diletakkan di dalam bata kuasa supaya bahagian tepi tidak terkeluar, terima kasih kepada reka bentuk yang difikirkan dengan baik pada bata kuasa. Anda tidak perlu risau lagi tentang pin pengecas yang membongkok, pecah atau menusuk beg.

Binaan dan reka bentuk AOHI Magcube 40W 3

Lampu LED yang menunjukkan peringkat pengecasan berada di sebelah bertentangan pin pengecas. Di bawahnya terdapat sepasang port USB-C. Seperti adiknya, penyambung pinout PCB dalam port USB-C berwarna kuning. Tetapi ia tidak begitu menonjol pada varian Kuning Lemon. Juga, Lemon Yellow ialah warna polarisasi, dan saya menyukainya.

Kelajuan pengecasan

AOHI MagCube ialah pengecas PD 40W. Ia juga mempunyai perlindungan lebihan arus, lebihan voltan, lebih suhu dan litar pintas bersama cip PI untuk pengecasan 3 peringkat. Ia mempunyai dua port, dan apabila kedua-duanya dipalamkan, kuasa 40W dibahagikan sama rata antara keduanya.

Saya menguji pengecas pantas AOHI MagCube 40W PD dengan M1 MacBook Air dan iPad Pro generasi kedua 10.5 inci secara berasingan untuk menyemak kelajuan output maksimum pengecas. Dan inilah hasilnya.

Kelajuan pengecasan AOHI MagCube 40W 1

Saya memasangkan MacBook Air M1 pada 05:58 PM pada bateri 31%, dan dalam masa setengah jam pada 06:28 PM, bateri adalah 62%. Selepas 30 minit lagi pada 06:58, ia mencapai 83% bateri. AOHI mendakwa bahawa anda boleh mengecas sepenuhnya MacBook Air dalam masa 2 jam, dan ujian saya membuktikan lagi dakwaan mereka. Saya amat berpuas hati apabila sesuatu produk memenuhi tuntutan yang dibuat oleh syarikat.

iPad Pro generasi kedua tidak mempunyai cas dan telah mati sepenuhnya. Saya memalamkannya pada 12:35 PM, dan saya menyemaknya kemudian pada 02:17 PM, dan ia berada pada tahap bateri 85%. Sekali lagi, ia mengambil masa sekitar 1.5 jam untuk berubah dari 0-85%. Kami juga perlu mengambil kira bahawa selepas mencapai 80%, peranti Apple cenderung mengecas lebih perlahan jika anda telah mendayakan pengecasan yang dioptimumkan.

Kebaikan

 • Reka bentuk padat
 • Boleh dilipat
 • Dua port
 • Binaan yang sangat baik
 • Penunjuk LED utilitarian

Keburukan

 • Tiada kontra yang ketara

iGeekometer

Reka bentuk

99%

bina

99%

Utiliti

100%

Nilai untuk wang

97%

Kesimpulan

Saya rasa pepatah, “Lebih banyak, lebih meriah,” sesuai dengan sempurna untuk bilangan port yang ditempatkan oleh pengecas. Lebih-lebih lagi pada zaman ini apabila jam tangan kita pun perlu dicas, apatah lagi telefon dan fon telinga kita, memang susah untuk membawa berbilang pengecas.

Terima kasih kepada reka bentuk boleh lipatnya, pengecas pantas AOHI MagCube 40W PD menyelesaikan masalah ini tanpa menimbulkan lebih banyak masalah. Sekali lagi, kerana ia adalah pengecas PD dan menyokong teknologi PI, ia boleh mengesan peranti yang berbeza dan mengecasnya dengan sewajarnya. Jadi, anda boleh riang semasa mengecas AirPods atau MacBook anda.

Binaan dan reka bentuk AOHI Magcube 40W 2

Membawa satu pengecas untuk mengecas berbilang peranti adalah anugerah tuhan bagi mereka yang kerap melakukan perjalanan. Dan untuk itulah pengecas pantas AOHI 40W dibuat. Pada tanda harga $32.99, ia adalah pelaburan nilai untuk wang.

Pengecas AOHI manakah yang sesuai untuk anda?

Jawapan kepada soalan boleh dijawab dengan melihat keperluan anda. Pengecas AOHI 30W MagCube sangat sesuai untuk seseorang yang mencari pengecas padat untuk satu peranti atau beberapa peranti. Contohnya, AOHI 30W MagCube boleh menjadi hadiah hebat untuk seseorang yang baru mendapat iPhone baharu, atau anda boleh mendapatkannya untuk diri sendiri jika anda bercadang untuk mendapatkan iPhone baharu dan tidak mempunyai pengecas pantas yang lebih lama.

AOHI Magcube 40W

Jika anda berhasrat untuk mengecas lebih daripada satu peranti secara serentak, mendapatkan pengecas AOHI 40W MagCube akan menjadi pilihan yang lebih baik. Reka bentuk boleh lipat memastikan bahawa ia tidak menimbulkan masalah apabila dibungkus dalam beg, dan juga, anda tidak perlu risau tentang pin membongkok atau pecah.

Saya harap ulasan ini membantu anda membuat pilihan termaklum. Senaraikan keperluan anda, dan pilihannya akan jelas. Selain itu, warna manakah yang lebih menarik minat anda daripada dua pilihan tersebut? Beritahu saya dalam ulasan.

Beli sekarang: Amazon | AOHI

Baca lebih lanjut:

 • Aksesori MagSafe terbaik untuk iPhone
 • Pengecas kereta terbaik untuk iPhone
 • Pengecas wayarles untuk AirPods 3, AirPods 2 dan AirPods Pro