Apakah Galaxy Watch Out Terbaru Sekarang?

111

Jam tangan telah datang jauh. Dahulu, ia hanyalah jam tangan yang kami pakai pada pergelangan tangan kami, tetapi kini kami berada dalam zaman jam tangan pintar, yang meletakkan teknologi di hujung jari kami. Dan salah satu model terkemuka ialah Samsung Galaxy.

Apakah Galaxy Watch Out Terbaru Sekarang?

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan jam tangan terbaharu Samsung bersama beberapa model terdahulunya. Dari permulaan yang sederhana, teknologi jam tangan Galaxy sentiasa ada.

Jam Tangan Galaxy Terbaru

Jam tangan Galaxy terbaru ialah Samsung Galaxy Watch 5. Peminat jam tangan Galaxy akan berpuas hati dengan tambahan terbaru ini pada barisan Samsung yang melakukan lebih daripada sekadar menjaga masa. Ia serupa dengan Galaxy Watch 4 tetapi mempunyai perubahan dan peningkatan yang mencukupi untuk memastikan peminat jam tangan pintar berminat. Dengan reka bentuk yang sporty dan bergaya, anda boleh memakainya di mana-mana sahaja. Ia bagus untuk mendaki dan bersenam tetapi masih bertahan pada mesyuarat perniagaan. Mari selami dan bincangkan perkara yang boleh dilakukan oleh jam tangan terbaru Galaxy.

Yang Luar

Galaxy Watch 5 mengekalkan rupa keluaran sebelumnya. Salah satu perubahan yang paling ketara ialah kehilangan bezel berputar. Ini adalah ciri yang sangat digemari oleh Galaxy Watch 4, tetapi penyingkiran bezel menjadikan jam tangan sedikit lebih ramping, yang mungkin memberi manfaat kepada sesetengah pihak.

Galaxy telah membentuk semula kelengkungan di bahagian bawah jam tangan juga. Ini mungkin kelihatan seperti perubahan reka bentuk yang luar biasa, tetapi ada sebabnya. Pembentukan semula bahagian bawah jam tangan adalah untuk memastikan terdapat lebih banyak sentuhan permukaan ke kulit yang akan meningkatkan ketepatan penderia biometriknya. Kami akan menerangkan lebih terperinci mengenainya kemudian dalam artikel ini.

Galaxy 5 adalah kalis air sehingga 5ATM. Ini bermakna ia boleh menahan bukan sahaja hujan dan salji tetapi tekanan menyelam ke kedalaman sedalam 50 meter (164 kaki). Ini menjadikannya pilihan yang bagus untuk mereka yang aktif dalam aktiviti luar yang hebat. Ia boleh menahan banyak perkara yang boleh dilemparkan oleh unsur-unsur itu, jadi tidak perlu risau tentang merosakkannya semasa berkhemah, mendaki, berenang atau menyelam.

Galaxy 5 juga telah menukar bahan paparannya. Paparan baharu ini diperbuat daripada kaca kristal nilam, yang didakwa Samsung 60% lebih kuat daripada model sebelumnya, menjadikannya lebih tahan calar.

Ia boleh didapati dalam empat warna. Anda boleh memilih antara grafit, emas merah jambu, perak dan nilam. Jam tangan dilengkapi dengan tali silikon. Jika tidak mengikut keinginan anda, Samsung menawarkan banyak band boleh tukar yang berbeza.

Di dalam

Samsung telah membuat perubahan ketara bukan sahaja pada penampilan luarannya tetapi juga pada fungsinya. Salah satu peningkatan yang lebih menarik ialah sensor analisis suhu baharu. Penderia baharu ini berfungsi secara bebas daripada penderia BioActivenya. Malangnya, pembaca suhu kulit ini tidak berfungsi pada masa dikeluarkan. Samsung menyatakan ia akan beroperasi “dalam masa terdekat.” Penahanan yang paling mungkin ialah Samsung menunggu untuk mendapatkan kelulusan kawal selia. Pembaca suhu kulit akan digunakan untuk membantu dalam mengesan corak tidur dan juga untuk mengesan perubahan dalam trend suhu kulit.

Galaxy 5 dikuasakan oleh Wear OS, sama seperti jam tangan Samsung sebelum ini. Pangkalannya ialah perisian jam tangan pintar Google, tetapi ia berlapis dengan banyak aplikasi Samsung. Jam pintar ini disegerakkan dan dipasangkan dengan mudah dengan peranti Samsung yang lain. Ia menjalankan banyak perkhidmatan Google, termasuk tetapi tidak terhad kepada Gmail, Peta Google dan Google Assistant.

Untuk kebolehpercayaan bateri, jam tangan ini adalah pro. Hayat bateri yang lebih lama adalah peningkatan yang perlu diberi perhatian. Galaxy 5 akan berjalan kira-kira 10 jam lebih lama daripada Galaxy 4. Dengan pengecasan penuh, jam tangan pintar ini akan bertahan kira-kira 50 jam, memberikan pengguna banyak masa antara pengecasan. Juga patut diberi perhatian ialah Galaxy 5 mengecas kira-kira dua kali lebih pantas daripada pendahulunya. Samsung berbangga bahawa daripada bateri yang dinyahcas sepenuhnya kepada 100% hanya mengambil masa kurang dari 2 jam. Ia juga menggunakan pengecas baharu, USB-C. Ini bermakna ia kini boleh menarik lebih banyak kuasa daripada saluran keluar yang menghasilkan masa pengecasan yang lebih cepat.

Apa jadinya jam tangan pintar tanpa ciri penjejakan kecergasan? Terdapat 90 latihan yang boleh anda pantau, tetapi anda perlu menetapkannya secara manual untuk penjejakan. Anda akan mendapat akses kepada kadar denyutan jantung anda, kalori yang dibakar, kadar pernafasan dan ciri pemantauan kesihatan fizikal yang lain. Galaxy 5 dilengkapi dengan ciri Sleep Coaching untuk mereka yang berminat untuk memantau tabiat tidur mereka. Selepas hanya tujuh hari penggunaan, anda akan memperoleh data yang mencukupi untuk profil tidur. Berikut ialah senarai perkara yang boleh dipantau oleh Galaxy 5:

 • oksigen darah
 • Suhu kulit
 • Lemak badan
 • Air badan
 • Kadar degupan jantung
 • Tahap tekanan
 • Otot rangka
 • Kadar metabolisme asas
 • Masa tidur
 • Kiraan langkah
 • Berdengkur

Malangnya, model yang lebih baharu ini tidak mempunyai perubahan pada jumlah RAM atau storan yang tersedia. Seperti Galaxy 4, ia mempunyai 1.5 GB RAM dan 16 GB storan. Walau bagaimanapun, ini masih mempunyai ruang yang cukup untuk memuatkan apl tambahan dan anda akan mempunyai storan yang mencukupi untuk foto dan fail audio.

Kesimpulan

Walaupun agak serupa dengan Galaxy 4, Galaxy 5 masih lagi satu langkah. Ia adalah pilihan yang baik untuk mereka yang mempunyai Galaxy 3 atau lebih rendah atau untuk seseorang yang baharu dalam barisan jam tangan pintar Galaxy. Paparan baharu yang dibina daripada kaca kristal nilam tahan calar yang tahan lama merupakan peningkatan yang amat diperlukan untuk menguja pengguna yang lebih aktif tersebut. Setelah penderia analisis suhu baharu berfungsi, ia mungkin menjadikan model baharu ini lebih diingini oleh pengguna baharu. Pengecasan yang lebih pantas dan bateri yang tahan lebih lama adalah perkara yang baik. Walaupun Galaxy 5 mempunyai beberapa ciri baharu yang menarik, secara keseluruhannya, ia masih hanya sedikit peningkatan berbanding Galaxy 4.

Model Jam Tangan Sebelumnya

Samsung mengeluarkan jam tangan pintar pertamanya pada September 2013, Samsung Galaxy Gear. Dengan keluaran jam tangan pintar itu, syarikat itu akan mula mereka bentuk dan menaik taraf barisan panjang produk jam tangan pintar. Model awal ini mempunyai 512 MB RAM dan 4 GB ruang storan. Mengikut piawaian hari ini, ia mempunyai kebolehan yang sangat terhad dan untuk kefungsian penuh, ia memerlukan pasangan dengan telefon pintar pengguna.

Walau bagaimanapun, ia membenarkan pengguna memajukan panggilan telefon daripada telefon pintar mereka kepada jam tangan pintar model awal, yang unik pada masa itu. Ia mempunyai apl kamera yang membenarkan pengguna mengambil foto atau merakam video tidak lebih daripada 15 saat. Ia juga boleh memuatkan beberapa apl Android, tetapi skrinnya yang kecil dan ketidakupayaan untuk menyambung terus ke Internet menjadikannya kebanyakannya tidak boleh digunakan.

Walaupun pada mulanya diketepikan oleh ramai orang kerana ramai pengkritiknya, jam tangan pintar sederhana ini membuka pintu untuk menjadikan jenis teknologi ini lebih diterima walaupun keupayaannya terhad pada masa itu. Samsung akan dengan cepat memajukan dan mereka bentuk jam tangan pintar yang lebih diingini.

Samsung Galaxy Watch 2

Dikeluarkan pada September 2019, the Galaxy Watch 2 telah dirujuk sebagai Samsung Galaxy Watch Active 2. Telefon pintar awal ini datang dalam dua saiz, sama ada 40mm atau 44mm. Terdapat dua pilihan untuk format sambungan, LTE atau Bluetooth. Warna yang tersedia ialah perak, hitam atau emas. Versi LTE juga berfungsi sebagai telefon kendiri yang membolehkan pengguna membuat panggilan, teks dan aliran muzik tanpa perlu dipasangkan dengan telefon pintar.

Galaxy 2 ialah telefon pintar Samsung pertama yang berpindah dari Tizen OS dan akan dijalankan menggunakan Wear OS, sistem pengendalian berasaskan Google. Ia mempunyai dua penderia: penderia elektro-optik digunakan untuk pemantauan kadar jantung dan penderia elektrokardiogramnya memantau kadar denyutan jantung. RAM yang tersedia ialah 0.768 GB dan mempunyai storan 4 GB.

Samsung Galaxy Watch 3

The Galaxy Watch 3 pertama kali dikeluarkan pada Ogos 2020 dan diterima dengan baik sebagai peningkatan ketara kepada model terdahulu. Lebih besar sedikit daripada Galaxy 2, ia datang dalam dua saiz, 41mm dan 45mm. Model 41mm boleh didapati dalam dua warna: gangsa mistik dan perak. 45mm boleh didapati dalam warna hitam mistik atau perak mistik.

Model ini adalah yang pertama dalam barisan jam pintar Galaxy yang menampilkan bezel boleh putar sepenuhnya dan muka jam yang diperbuat daripada Corning Gorilla Glass DX. Ia mempunyai 1 GB RAM dan 8 GB storan.

Beralih, Galaxy 5 Ada Di Sini

Walaupun tidak sebesar peningkatan ke atas Galaxy 4 seperti yang diharapkan oleh sesetengah pihak, masih terdapat cukup ciri baharu untuk dibanggakan. Pengecasan yang lebih pantas dan bateri yang tahan lebih lama adalah beberapa peningkatan utamanya. Paparan kaca kristal nilam baharunya adalah 60% lebih kuat daripada model sebelumnya dan sangat kalis calar. Setelah penderia suhu kulit berfungsi, itu akan menjadi satu lagi peningkatan penting.

Pernahkah anda terfikir apakah jam tangan Galaxy terbaru itu? Adakah artikel ini membekalkan anda butiran yang anda cari? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.