Apakah itu Apple Pencil hover, dan cara ia berfungsi?

94
Bagaimana ciri tuding untuk Apple Pencil berfungsi

Apple melancarkan barisan iPad Pro baharu pada 18 Oktober, mengekalkan rupa tetapi menambah beberapa fungsi baharu. Pro iPad 11-inci dan 12.9-inci baharu akan datang dalam warna perak dan kelabu angkasa dan akan mempunyai pilihan storan 128GB, 256GB, 512GB, 1TB dan 2TB dengan 16GB RAM. Jadi, di antara semua ciri yang menarik, ciri hover baharu Apple Pencil agak perlu diberi perhatian. Oleh itu, mari kita ketahui apa itu Apple Pencil “hover” dan cara ia berfungsi.

Apakah itu Apple Pencil hover?

Mod Hover untuk Apple Pencil generasi ke-2 akan menawarkan anda tahap interaksi skrin baharu. Menurut AppleiPad Pro baharu dengan cip M2 kini boleh mengesan Pensil Apple apabila ketinggiannya sehingga 12mm di atas skrin.

Jadi ini bermakna skrin iPad Pro anda akan mengesan secara automatik apabila Pensil Apple anda berada berdekatan dengannya. Selain itu, ia akan membuat pratonton tanda anda sebelum anda benar-benar melukis apa-apa. Menarik kan? Biar saya terangkan secara ringkas bagaimana ia memberi manfaat kepada anda!

Bagaimanakah hover Apple Pencil berfungsi pada M2 iPad Pro?

Pengguna iPad Pro sering menggunakan Pensil Apple generasi ke-2 untuk input yang tepat. Jadi, Apple kini telah meningkatkan pengalaman penggunanya dengan fungsi hover Apple Pencil. Anda boleh pratonton tanda anda sebelum meletakkannya pada skrin untuk ketepatan yang dipertingkatkan. Oleh itu, artis dan pereka grafik boleh mengubah suai sapuan berus terlebih dahulu.

Selain itu, pembangun pihak ketiga boleh meningkatkan apl iPad mereka untuk ciri baharu ini bagi memberikan pengalaman penandaan dan lukisan yang unik. Pada masa ini, apl Apple asli menyokong kursor tuding terima kasih kepada iPadOS 16 termaju. Jadi, anda boleh membuat perubahan, seperti mengubah lokasi sebelum meletakkannya dan kotak teks berkembang semasa anda menuding di atasnya. Inilah yang Apple katakan:

“Dikuasakan oleh iPad Pro dan iPadOS 16 baharu, tuding dengan Apple Pencil (generasi ke-2) menyediakan dimensi baharu sepenuhnya untuk pengguna berinteraksi dengan skrin mereka. Apple Pencil kini dikesan sehingga 12 mm di atas paparan, membolehkan pengguna melihat pratonton tanda mereka sebelum mereka membuatnya. Ini juga membolehkan pengguna melakar dan menggambarkan dengan ketepatan yang lebih tinggi, dan menjadikan semua yang pengguna lakukan dengan Apple Pencil lebih mudah. Contohnya, dengan Scribble, medan teks berkembang secara automatik apabila pensel menghampiri skrin dan tulisan tangan bertukar kepada teks dengan lebih pantas. Apl pihak ketiga juga boleh memanfaatkan ciri baharu ini untuk membolehkan pengalaman penandaan dan lukisan baharu sepenuhnya.”

epal

Jadi, dengan Apple Pencil, anda kini boleh melukis dan mencipta dengan lebih ketepatan dan mudah. Dalam video rasmi, Apple menunjukkan bagaimana iPad Pro Apple Pencil hover berinteraksi dengan Scribble. Ia menukar tulisan tangan kepada teks dengan ketara lebih pantas, dan kotak teks mengembang apabila pensel menghampiri skrin.

Soalan Lazim

S. Adakah Apple Pencil hover berfungsi pada iPad yang lebih lama?

Malangnya tidak! Ciri baharu ini memerlukan iPadOS 16, iPad dengan cip M2 dan Apple Pencil generasi ke-2. Jadi, anda tidak boleh menggunakannya dengan model iPad terdahulu dengan Pensil Apple yang asal.

Kesimpulan

Pemproses M2 baharu dengan iPadOS 16 yang berkuasa penuh dengan ciri baharu. Anda akan mengalami peningkatan 35% dalam prestasi grafik. Selain itu, ia boleh menukar kod video ProRes tiga kali lebih pantas. Selain itu, jalur lebar memori bersatu 100 Gbps M2 dan Enjin Neural 16 teras masing-masing adalah 40% dan 50% lebih pantas.

Apple telah mula menerima tempahan dalam talian dan akan menjadikan M2 iPad Pro tersedia secara runcit mulai 26 Oktober. Jadi, saya tidak sabar untuk mendapatkan pengalaman secara langsung. Bagaimana dengan awak? Beritahu saya betapa terujanya anda! Sehingga itu, teroka lebih lanjut…

  • Muat turun kertas dinding iPad Pro M2 baharu di sini
  • 13 aplikasi iPad terbaik untuk Apple Pencil
  • 20 Petua dan kiat untuk Apple Pencil untuk digunakan seperti profesional