Apakah mod Tindakan pada iPhone 14 dan cara ia berfungsi?

114
Apakah mod Tindakan dalam iPhone 14 dan Bagaimana ia berfungsi

IPhone sudah terkenal dengan keupayaan videonya, dan Apple terus menginovasi kamera untuk mengekalkan potongan melebihi yang lain. Dengan barisan iPhone 14, Apple juga telah memperkenalkan mod Tindakan – ciri kamera perintis yang membawa rakaman video Apple ke tahap yang lebih tinggi.

Ingin tahu tentang cara penstabilan mod Tindakan seperti gimbal berfungsi untuk barisan iPhone 14 baharu? Terdapat perbincangan yang semakin meningkat dalam ruang teknologi bahawa ciri kamera ringkas oleh Apple ini berpotensi untuk membunuh Go-Pro. Di bawah, saya telah mengumpulkan maklumat tentang cara mod Tindakan berfungsi pada iPhone 14 dan cara anda boleh menghidupkannya.

Apakah mod Tindakan Apple?

Cara Mod Tindakan dalam iPhone 14 Berfungsi
Sumber: Apple

Mod tindakan disepadukan ke dalam apl kamera iPhone itu sendiri, dengan tujuan tunggal untuk menstabilkan video yang mempunyai pergerakan berat. Mod Tindakan pada asasnya membolehkan anda merakam video yang menyerupai output Go Pro.

Berdasarkan tanggapan awal, adalah selamat untuk mengatakan bahawa mod Tindakan adalah tambahan yang layak kepada mod yang sudah menakjubkan yang tersedia pada apl kamera iPhone. Selain penstabilan super mantap, mod rakaman video ini juga membolehkan anda menggunakan rakaman video Dolby Vision dan HDR.

iPhone manakah yang menyokong mod Tindakan?

Setakat ini, laporan daripada Apple mencadangkan bahawa hanya barisan iPhone 14 akan mempunyai mod Tindakan. Selain itu, tiada penjelasan sama ada mereka akan melancarkan mod Tindakan untuk iPhone lain.

Cara menghidupkan mod Tindakan pada iPhone 14

Mod tindakan sama seperti mod lain pada apl kamera iPhone 14. Anda boleh meleret melalui mod dalam peluncur, memilih mod Tindakan dan merakam video aksi yang sangat profesional.

  1. Buka apl Kamera.
  2. Tukar kepada mod video.
  3. Pilih togol mod Tindakan.

Cara mod Tindakan Apple berfungsi pada iPhone 14

Pada masa ini, kami mempunyai maklumat terhad di tangan kami, tetapi pada masa pelancaran barisan iPhone 14 dan mod Tindakan, Apple memberi kami kenyataan rasmi (seperti yang disahkan oleh Poket-lint) tentang cara ia berfungsi:

β€œIa menggunakan penderia penuh dengan lebih banyak imbasan berlebihan dan pembetulan gulungan lanjutan untuk menjadikan video kelihatan sangat stabil apabila anda berada di tengah-tengah aksi. Hanya hidupkan ia untuk video yang kelihatan hebat dan lancar tanpa perlu membawa peralatan tambahan seperti gimbal. Ia juga menyokong Dolby Vision HDR.”

Penggulungan

Mod Tindakan yang diperkenalkan Apple agak menarik, dan pada pendapat saya, ia berpotensi untuk membunuh Go Pro dengan penstabilannya. Beritahu saya pendapat anda dalam ulasan di bawah.

Baca lebih lanjut:

  • Cara menggunakan SOS Kecemasan melalui satelit pada iPhone 14

  • Cara menggunakan Mod Kuasa Rendah pada Apple Watch dalam watchOS 9

  • Apakah Pulau Dinamik pada iPhone 14 Pro, dan cara menggunakannya?