Apakah Termostat Nest Terbaru Keluar Sekarang?

85

Nest Thermostat generasi ke-4 ialah keluaran termostat terbaharu Google. Jika anda seorang pencinta teknologi yang sentiasa mencari peningkatan terkini, yang ini mungkin menarik minat anda. Nest Thermostat terbaharu mempunyai banyak ciri menarik yang patut anda lihat. Daripada reka bentuknya yang ringkas dan moden kepada harganya yang lebih rendah, Google telah mengejutkan kami dengan model Nest yang kos efektif dan mesra alam.

Apakah Termostat Nest Terbaru Keluar Sekarang?

Artikel ini meneroka ciri peranti terbaharu Google dan menyediakan maklumat persediaan dan penyelesaian masalah asas.

Nest Thermostat Generasi Ke-4 – Gambaran Keseluruhan

Pada hampir $100 kurang daripada pendahulunya, peranti terbaharu telah direka bentuk dengan kemas kini yang bermakna untuk memudahkan operasi dan prestasi. Nest Thermostat gen ke-4 mungkin serupa dengan versi sebelumnya, tetapi Google membuat beberapa perubahan penting dengan produk terbaharu mereka.

Penampilan

Versi Nest Thermostat ini lebih langsing dan kelihatan lebih moden daripada lelaran sebelumnya. Google juga telah memutuskan untuk menggantikan dail berputar tradisional dengan jalur sensitif sentuhan. Meleret dan mengetik pada skrin sentuh telah menggantikan main-main lama dengan dail untuk pelarasan suhu. Sentuhan penamat pada penampilannya dicapai dengan bahagian hadapan bercermin yang menjadikannya kelihatan anggun.

Mengikut piawaian mesra alamnya, peranti ini diperbuat daripada 49% plastik kitar semula. Ia tersedia dalam pelbagai warna, termasuk putih, kelabu, merah jambu muda dan hijau muda, yang sesuai dengan bilik anda.

Dilengkapi dengan Teknologi Radar Soli, termostat secara automatik mengesan kehadiran seseorang, menyala apabila anda berdiri di hadapannya. Maklumat pada jalur ialah tahap suhu dan kelembapan semasa.

Tidak seperti model sebelumnya, versi ini menghapuskan keperluan untuk tetingkap atau potongan untuk sensor gerakan. Terima kasih kepada penderia ini, termostat anda boleh mengawal suhu secara automatik apabila ia mengesan tiada sesiapa di rumah untuk membantu anda menjimatkan tenaga.

Kos-Efektif

Nest telah mengiklankan peranti baharu ini sebagai termostat pintar yang akan membantu anda menjimatkan purata 15% pada bil penyejukan anda dan 10% hingga 12% pada bil pemanasan anda. Ini mungkin bukan jenis pengurangan kos yang anda perhatikan serta-merta, tetapi Nest Thermostat akan memberi kesan positif kepada bil elektrik anda dari semasa ke semasa.

Selain itu, apl Home akan memberi anda lebih kawalan ke atas kos tenaga, seperti mencadangkan sedikit perubahan suhu yang akan membantu anda menjimatkan wang.

Sistem Jadual Manual

Termostat generasi ke-4 telah menukar perisian pembelajaran sebelumnya kepada sistem jadual manual. Kaedah yang lebih mudah ini, walaupun praktikal, mungkin dianggap sebagai langkah mundur untuk sesetengah pengguna.

Versi sebelumnya Nest Thermostat mempunyai perisian yang mengesan keadaan hidup anda dan belajar daripadanya. Dengan semua maklumat ini, ia secara automatik boleh meramalkan suhu bilik yang sesuai untuk setiap jam dalam sehari.

Dengan sistem jadual konvensional pada peranti terbaharu, anda perlu menetapkan suhu yang diingini secara manual mengikut gaya hidup anda. Nasib baik, proses persediaan agak mudah.

Pratetap Mod Suhu

Satu lagi ciri berharga Nest Thermostat generasi ke-4 ialah pratetap suhu, yang disertakan secara lalai. Mereka dibahagikan kepada tiga kategori: Keselesaan, Eco, dan Tidur. Pratetap ini berguna apabila menyesuaikan Nest Thermostat anda.

Keselesaan biasanya merupakan suhu tertinggi dan yang paling mungkin anda mahu tetapkan semasa berada di rumah. Tidur menurunkan suhu semalaman, mengurangkan kos tenaga semasa anda menggunakan penutup untuk memanaskan diri anda.

Seperti namanya, mod Eco akan dihidupkan secara automatik apabila ia merasakan tiada sesiapa di rumah untuk membantu anda menjimatkan tenaga dan, dengan itu, wang. Apabila anda menetapkan peranti Nest anda, anda boleh menentukan suhu sistem akan turun apabila ditetapkan kepada mod Eko.

Menyediakan Termostat Nest Gen Ke-4 Anda

Memandangkan kita telah melalui ciri utama Nest Thermostat generasi ke-4, tiba masanya untuk menyemak butiran yang akan membantu anda memasang dan menyediakannya.

Pemasangan: Adakah Saya Perlukan C-Wire?

Walaupun arahan untuk Nest mengesyorkan mempunyai wayar C untuk pemasangan termostat yang betul, terutamanya dengan relau yang lebih lama, memasangnya tanpa satu adalah mungkin. Walau bagaimanapun, dalam kes di mana tiada wayar C dipasang, peranti akan berfungsi dengan beberapa had.

Satu had kecil akan mengurangkan hayat bateri. Titik lemah lain mungkin menjejaskan fungsi peranti anda dengan betul, seperti:

 • Penderiaan gerakan dilumpuhkan
 • Terputus sambungan sekali-sekala dengan Wi-Fi
 • Pengaktifan pemanasan dan penyejukan yang tidak dijangka

Yang terakhir mungkin bermasalah, terutamanya jika ia berlaku semasa anda tiada di rumah.

C-wire akan memberikan kuasa yang lebih andal kepada Nest Thermostat, mengalih keluar semua pengehadan yang dinyatakan sebelum ini.

Ringkasnya, saranan Nest tentang wayar C bukanlah sesuatu yang boleh dipandang ringan. Juruelektrik yang pakar dalam relau akan dapat memasangnya, tetapi anda perlu mempertimbangkan bahawa ia akan mempunyai kos tambahan yang mungkin anda tidak fikirkan dalam belanjawan anda.

Masalah Mendapatkan Sambungan ke Wi-Fi

Anda mungkin menghadapi masalah untuk menyambungkan Nest ke apl Home anda sebaik sahaja anda memasang wayar C anda. Isu yang paling biasa ialah anda tidak mendapat pilihan untuk menyambung ke Wi-Fi.

Antara penyelesaian paling asas ialah menyemak sambungan Internet anda dan memastikan anda mempunyai versi terbaharu apl Home anda. Jika masalah berterusan, ada perkara lain yang boleh anda lakukan yang akan membantu anda menyelesaikan masalah tersebut.

Jika anda mempunyai versi Nest Thermostat sebelumnya yang telah ditetapkan dalam apl Home anda, pastikan anda memadamkannya. Sebaik sahaja anda melakukannya, anda akan mendapat pilihan untuk menyambungkan Nest baharu anda kepada Wi-Fi dan persediaan akan diteruskan tanpa halangan lagi.

Cara Mengawal Termostat Nest Anda

Nest Thermostat generasi ke-4 hanya boleh dikawal menggunakan Google Home. Versi sebelumnya berfungsi dengan kedua-dua Google Home dan apl Nest, tetapi itu bukan lagi pilihan.

Terima kasih kepada apl Google Home, anda boleh mengawal termostat anda dari mana-mana sahaja di dalam rumah menggunakan telefon pintar anda. Lebih baik lagi, anda akan mengawal termostat anda apabila anda tiada di rumah, membolehkan anda menetapkan dan menyelaraskan suhu suasana dengan masa ketibaan anda. Ciri ini boleh berguna, terutamanya untuk pengembara atau pemilik rumah kedua.

Alternatif lain untuk mengawal peranti Nest anda ialah melalui ciri kawalan rumah menggunakan Google Assistant. Anda hanya perlu memberikan kebenaran Google Assistant daripada akaun Nest anda terlebih dahulu. Perintah suara juga tersedia.

Cara Menetapkan Termostat Nest Anda Dengan Alexa

Termostat anda juga boleh disediakan dengan apl Alexa, di mana anda boleh mengawal suhu dengan suara anda. Proses penyediaan adalah mudah. Ikuti langkah di bawah untuk bermula:

 1. Buka Aplikasi Amazon Alexa pada telefon pintar anda.
 2. Cari “Kemahiran Semak Imbas” dan pilihnya.
 3. Taip “Google Nest” dalam bar carian di penjuru kanan sebelah atas.
 4. Pilih kemahiran Google Nest, kemudian ketik butang “Dayakan untuk Menggunakan”.
 5. Tetingkap akan muncul di mana anda akan diminta untuk log masuk ke akaun Nest anda.
 6. Pilih akaun yang anda ingin gunakan dan ikut gesaan pada skrin.
 7. Daripada apl Alexa, klik pada “Discover Devices” untuk membenarkan Alexa mencari Nest Thermostat anda.
 8. Pilih peranti Nest anda dan anda akan bersedia untuk menggunakannya dengan Alexa.

Adakah Versi Terkini Selangkah ke Belakang?

Nest Thermostat generasi ke-4 boleh dianggap sebagai versi bajet daripada versi sebelumnya. Walau bagaimanapun, ia mempunyai pelbagai ciri, seperti pratetap mod suhu, yang akan menyediakan suhu bilik yang selesa untuk rumah anda yang boleh anda selaraskan dengan jadual anda.

Mengawal peranti anda juga lebih mudah dengan model baharu ini. Anda boleh memasang apl Google Home pada telefon pintar anda dan mengawal Nest Thermostat dari mana-mana sahaja di rumah anda, walaupun semasa anda tiada di rumah.

Apakah pendapat anda tentang versi Nest terbaharu? Adakah anda fikir ia satu langkah ke belakang atau naik taraf? Beritahu kami dalam ulasan di bawah.