Apl cuaca terbaik untuk Android & iOS: Di sini matahari bersinar pada paparan

115
Aplikasi cuaca
© Irina Shatilova / Shutterstock.com

Apakah aplikasi cuaca terbaik yang tersedia untuk telefon pintar anda? Dalam senarai apl cuaca terbaik ini, kami telah mengumpulkan untuk anda pilihan untuk kedua-dua platform iOS dan Android. Kami memberi perhatian yang teliti kepada faktor-faktor seperti topikal data, penampilan dan ciri khas seperti radar hujan, widget dan lain-lain. Walau bagaimanapun, kami tidak boleh menjanjikan bahawa apl cuaca masing-masing akan sentiasa menjamin anda cahaya matahari dan hari yang cerah.

Pada masa lalu, anda perlu menghidupkan televisyen tepat pada masanya untuk berita untuk mengetahui ramalan cuaca, tetapi ia sangat mudah pada masa kini. Ini kerana aplikasi cuaca dalam telefon pintar anda pada asasnya berfungsi sebagai stesen cuaca muktamad. Melalui Internet, anda boleh mengakses data yang diproses khas dengan mudah daripada stesen cuaca yang hampir tidak mampu dimiliki oleh sesiapa sahaja secara peribadi.

Di bawah, kami akan menunjukkan kepada anda perkara yang kami percaya sebagai apl cuaca terbaik untuk iOS dan Android. Kami memberi perhatian khusus kepada cara terkini data itu, betapa baik dan jelasnya maklumat masing-masing dipaparkan, dan cara ciri khas itu disusun. Kerana selain paparan suhu, apl cuaca menawarkan fungsi tambahan yang menarik seperti radar hujan atau maklumat tentang kiraan debunga.


Pusat aplikasi NextPit

Apl Android terbaik Apl iPhone terbaik
Apl Android percuma terbaik
Apl pemesejan terbaik Apl muat turun muzik percuma terbaik
Apl penstriman muzik terbaik Apl penstriman filem dan video terbaik
Aplikasi kamera terbaik Editor foto terbaik
Apl kecergasan terbaik Aplikasi temu janji terbaik
Aplikasi pengiraan kalori terbaik Aplikasi pedometer terbaik
Apl penyesuaian Android terbaik Pelancar Android terbaik
Papan kekunci Android terbaik Pengurus fail Android terbaik
Pelayar Android terbaik Apl skrin kunci Android terbaik
Apl kalendar Android terbaik Apl e-mel Android terbaik
Aplikasi pengambilan nota terbaik Apl storan awan terbaik
Apl cuaca terbaik Apl peta luar talian Android terbaik
Apl pesanan makanan Android terbaik Apl runcit Android terbaik
Bagaimana untuk mencari aplikasi percuma untuk Android atau iOS tanpa ditipu

Apl cuaca terbaik untuk Android & iOS

AccuWeather

Aplikasi AccuWeather ialah aplikasi cuaca paling popular untuk Android dengan lebih 100 juta muat turun. Malah, ia juga merupakan salah satu cara terbaik untuk menyemak cuaca pada telefon pintar anda. Selepas lokasi anda dikesan, anda akan melihat data cuaca diperibadikan yang diperoleh terus daripada Sistem Ramalan Global (GFS). Reka bentuk aplikasinya juga sangat bergaya dan menyampaikan maklumat yang pelbagai dengan baik.

AccuWeather Android NextPit

Selepas reka bentuk semula tahun lepas, AccuWeather kelihatan sangat segar! / © AccuWeather / Petikan Skrin: NextPit

Agak mencabar untuk memastikan pengguna gembira kerana AccuWeather mempunyai banyak data di bawah satu bumbung. Ini termasuk maklumat tentang cuaca, kualiti udara, kiraan debunga untuk diambil perhatian oleh penghidap alahan, suhu yang dirasakan melalui “RealFeel”, taufan dan radar hujan. Terdapat juga widget di mana anda boleh memilih antara mod terang dan gelap. AccuWeather adalah percuma jika anda tidak keberatan dengan iklan sekali-sekala. Versi bebas iklan berharga $9.99 setiap tahun.

Pembantu Google atau Siri?

Apl cuaca yang paling mudah dan boleh dipercayai telah pun diprapasang pada telefon pintar anda: Kedua-dua Google Assistant dan Siri menawarkan anda maklumat terkini tentang cuaca dengan satu sentuhan butang. Apa yang anda perlu lakukan ialah mengaktifkan arahan suara “Ok Google, bagaimana cuacanya?” atau “Hei Siri, bagaimana cuaca hari ini?” dengan menyebut arahan ini dengan lantang.

Anda sudah boleh melihat gambaran keseluruhan keadaan cuaca, termasuk kebarangkalian hujan dan ramalan untuk beberapa jam akan datang. Dengan arahan tambahan seperti “Bagaimanakah cuaca minggu ini?” atau “Adakah saya memerlukan payung hari ini”? anda boleh mendapatkan maklumat lanjut daripada wizard.

Pembantu Cuaca Android NextPit

Google Assistant menawarkan maklumat cuaca asas yang pastinya mencukupi untuk kebanyakan pengguna / © Google / NextPit

Google mendapatkan maklumat sedemikian terus daripada perkhidmatan “Weather.com” yang boleh dipercayai, yang mana kami akan kembali kemudian. Apple menawarkan aplikasi cuacanya sendiri, dari mana Siri menarik maklumat. Oleh kerana Google Assistant dan Siri disepadukan dengan baik ke dalam sistem pengendalian mudah alih, anda boleh mendapatkan ramalan cuaca ini dari mana-mana sahaja.

Hanya satu widget yang hilang daripada Android sejak Google telah memisahkan perkhidmatan “Berita” daripada ramalan cuaca. Jika anda sedang mencari widget tertentu, kami akan mengesyorkan menggunakan aplikasi lain.

Cuaca & Radar

Dengan Cuaca & Radar, anda memperoleh apl cuaca yang menawarkan banyak maklumat serta suapan berita. Ini menjadikannya amat sesuai untuk orang yang suka menikmati coretan pendek tentang situasi cuaca. Sama seperti dalam blog, Weather Online membentangkan imej dan pautan yang boleh diklik untuk mendapatkan maklumat tambahan. Selain daripada fungsi berita ini, rangkaian fungsinya juga lumayan.

Cuaca WetterOnline Android NextPit

Cuaca & Radar membolehkan anda menghantar foto dengan data cuaca dipaparkan (kanan) / © NextPit

Sebagai sorotan, selain ciri biasa seperti ramalan cuaca, radar hujan, radar angin dan radar suhu, terdapat juga ciri foto. Ciri ini menawarkan kemungkinan untuk mengambil gambar dengan kamera telefon pintar dan menghantarnya kepada rakan atau saudara yang lengkap dengan maklumat cuaca yang disertakan. Ini adalah idea yang sangat bagus jika anda ingin menunjukkan cuaca semasa di destinasi percutian anda.

Malangnya, terdapat banyak pengiklanan dalam Cuaca & Radar. Seperti AccuWeather, anda perlu mendapatkan langganan sama ada $0.99 sebulan atau $6.99 setiap tahun. Anda boleh menggunakan percubaan percuma selama 14 hari untuk melihat sama ada anda suka atau tidak.

Weather.com

Akhir sekali, aplikasi cuaca yang sangat popular yang mempunyai kelebihan bijak berbanding penyedia perkhidmatan lain ialah Weather.com. Apl ini juga mengumpul suapan langsung daripada kamera web di seluruh dunia. Selain itu, editor di sebalik Weather.com juga mencipta video lengkap dengan ramalan. Oleh itu, jika anda memihak kepada pembentangan utama berita, kami amat mengesyorkan Weather.com.

Cuaca WetterCOM Android NextPit

Weather.com bersinar dengan kamera web langsung dan video cuaca semasanya sendiri / © NextPit

Selain itu, Weather.com boleh bersaing dengan aplikasi cuaca lain dari segi fungsi. Terdapat radar hujan, amaran tentang keadaan cuaca semasa, dan sudah tentu, ramalan cuaca untuk beberapa hari akan datang. Malah Weather.com tidak boleh membantu tetapi menawarkan model berasaskan langganan. Anda perlu membayar $4.99 setiap tahun atau $0.99 setiap bulan. Jika anda tidak mahu terikat dengan langganan, keseluruhan perbelanjaan boleh menjadi lebih mahal berbanding dengan langganan bulanan atau tahunan.

Cuaca Geometrik untuk Android

Petua lain untuk pengguna Android: Apl “Cuaca Geometrik” menunjukkan kepada anda maklumat terkini daripada perkhidmatan “AccuWeather.com” tanpa sebarang iklan. Seperti namanya, reka bentuknya agak abstrak dan berdasarkan bentuk geometri. Keputusan? Aplikasi cuaca yang cantik dan ringan, yang tidak dapat bersaing dengan alternatif yang disebutkan di atas dari segi fungsi dan ciri, tetapi mereka yang menyukai sesuatu yang asas dan bersih akan gembira dengan ini.

Cuaca Geometri Android NextPit

Geometry Weather ialah cara terbaik untuk melihat cuaca pada Android tanpa iklan secara percuma! / © NextPit

Tiada radar hujan, hanya maklumat untuk penghidap alahan tersedia. Oleh itu, tumpuan adalah pada pengalaman tanpa iklan dengan rupa minimalis. Bahasa reka bentuk jenis ini juga diteruskan dalam widget yang kelihatan cantik dengan pilihan persembahan yang berbeza. Memasang Cuaca Geometri adalah percuma seperti yang dinyatakan, tanpa sebarang iklan yang menjengkelkan yang mengganggu anda.

Bagaimanakah pengalaman anda dengan apl cuaca yang dinyatakan di atas dan adakah anda mempunyai pengesyoran tanpa iklan untuk Apple iOS? Saya gembira untuk memasukkannya dalam artikel ini dan membalas cadangan anda dalam ulasan.