Apl EA: Cara Membetulkan Ralat “Penyegerakan Terkini Anda Terganggu”.

16

Tiada apa-apa yang merosakkan pengalaman permainan anda seperti ketakutan kehilangan kemajuan permainan anda. Itulah yang berlaku apabila anda melancarkan permainan EA kegemaran anda, dan ia menunjukkan kepada anda ralat “Penyegerakan terbaharu anda telah terganggu” pada PC Windows anda. Jika anda mengalami isu yang sama, panduan ini mempunyai beberapa petua yang akan membantu.

Apl EA: Cara Membetulkan

Cara Membetulkan Ralat “Penyegerakan Terkini Anda Terganggu” dalam Apl EA

Nasib baik, membetulkan isu penyegerakan apl EA agak mudah. Bekerja melalui bahagian berikut untuk membetulkan ralat supaya anda boleh kembali ke permainan!

1. Semak Sambungan Internet Anda

Sambungan internet yang tidak stabil ialah sebab biasa mengapa anda mungkin menghadapi mesej ralat “Penyegerakan terbaharu anda telah terganggu” semasa melancarkan permainan EA anda. Oleh itu, sebelum mencuba perkara lain, adalah penting untuk menolak sebarang masalah dengan sambungan internet anda. Untuk berbuat demikian, anda boleh menjalankan ujian kelajuan internet dengan melawati tapak web seperti Fast.com.

Jalankan Ujian Kelajuan Internet

Jika terdapat masalah dengan sambungan internet anda, but semula penghala anda atau tukar kepada ISP lain dan cuba lagi.

2. Mulakan semula Apl EA sebagai Pentadbir

Kekurangan kebenaran yang berkaitan juga boleh menyebabkan apl EA menunjukkan ralat “Penyegerakan terbaharu anda telah terganggu” pada Windows. Jika itu yang berlaku, anda boleh cuba memulakan semula apl EA dengan keistimewaan pentadbiran menggunakan langkah ini:

 1. Tekan pintasan papan kekunci Ctrl + Shift + Esc untuk membuka Pengurus Tugas.
 2. Dalam tab Proses, cari dan pilih apl EA.
 3. Klik pilihan Tamat tugas.
  Tutup Apl EA Menggunakan Pengurus Tugas
 4. Klik kanan pada pintasan aplikasi EA dan pilih Jalankan sebagai pentadbir. Kemudian, cuba lancarkan permainan anda sekali lagi.

3. Semak Status Pelayan EA

Anda mungkin bukan satu-satunya yang mengalami masalah penyegerakan dengan permainan EA. Pelayan EA mungkin menghadapi gangguan yang meluas. Untuk menolak kemungkinan ini, anda boleh semak status pelayan permainan EA di laman web rasmi mereka.

Jika pelayan tidak berfungsi, satu-satunya pilihan anda ialah menunggu sehingga ia dihidupkan semula dan berjalan semula. Selepas itu, anda tidak sepatutnya mengalami sebarang masalah penyegerakan.

Semak Status Pelayan EA

4. Lumpuhkan Program Antivirus Anda buat sementara waktu

Gangguan daripada program antivirus anda kadangkala boleh menghalang apl dan permainan anda daripada berkomunikasi dengan pelayan mereka, menyebabkan masalah. Untuk mengelakkan ini, anda boleh mematikan program antivirus anda buat sementara waktu dan lihat sama ada itu membantu. Anda juga harus mematikan tembok api Windows untuk menolaknya sebagai punca.

  Begitu juga, jika anda menggunakan program antivirus pihak ketiga, lumpuhkan juga. Selepas itu, cuba lancarkan permainan EA anda dan semak sama ada ia masih menunjukkan ralat “Penyegerakan terbaharu anda telah terganggu”.

  5. Matikan VPN Anda

  Semasa menggunakan sambungan VPN boleh meningkatkan privasi anda, ia juga boleh membawa kepada isu sambungan pelayan dan gangguan penyegerakan. Cuba lumpuhkan sambungan VPN anda dan lihat sama ada ini menyelesaikan isu ini.

  6. Jalankan Pemulihan Apl EA

  Membersihkan data cache lama ialah cara yang berkesan untuk menyelesaikan masalah dengan kebanyakan apl. Jika anda menghadapi ralat penyegerakan semasa membuka permainan anda disebabkan oleh cache apl EA yang bermasalah, mengosongkan ia akan membantu. Berikut ialah langkah-langkah untuk berbuat demikian:

      1. Buka apl EA dan klik ikon menu (tiga garisan mendatar) di penjuru kiri sebelah atas.
      2. Pilih Bantuan > Pemulihan apl.

      1. Klik butang Kosongkan Cache.
       Kosongkan Cache Apl EA pada Windows

   Tunggu apl EA dimulakan semula, cuba buka permainan anda sekali lagi dan semak sama ada ralat masih berlaku.

   7. Gunakan EA App Updater

   Adakah anda telah mematikan kemas kini automatik untuk apl EA pada PC anda? Jika ya, anda mungkin menjalankan versi apl yang sudah lapuk, yang boleh mencetuskan ralat seperti “Penyegerakan terbaharu anda telah terganggu” pada Windows. Anda boleh mengemas kini apl EA secara manual untuk melihat sama ada itu membetulkan isu tersebut.

      1. Klik ikon carian pada bar tugas dan taip EA dalam kotak carian.
      2. Pilih pilihan Buka lokasi fail.
      3. Dalam tetingkap File Explorer yang terbuka, klik dua kali pada fail EA app Updater untuk menyemak dan memasang kemas kini yang belum selesai.
       Kemas kini Apl EA pada Windows

    8. Hubungi Sokongan EA

    Jika anda berada di sini, adalah selamat untuk menganggap petua di atas tidak berkesan. Dalam kes itu, pilihan terakhir anda ialah hubungi sokongan EA. Mereka sepatutnya boleh menyiasat dan menyediakan langkah penyelesaian masalah khusus untuk permainan anda.

    Tiada Lagi Gangguan

    Ralat seperti “Penyegerakan terbaharu anda telah terganggu” boleh berlaku dengan mana-mana permainan EA seperti FIFA, Battlefield, STAR WARS Jedi dan lain-lain. Walau bagaimanapun, itu tidak sepatutnya menyebabkan anda kehilangan kemajuan permainan anda yang tidak ternilai. Melalui petua di atas akan membantu menyelesaikan sebarang isu penyegerakan dengan apl EA dan membolehkan anda kembali bermain dalam masa yang singkat.

    Soalan Lazim

     Apakah yang berlaku apabila anda mengosongkan cache apl EA?

     Mengosongkan cache mengalih keluar semua fail apl sementara. Ini termasuk maklumat log masuk anda, muat turun permainan aktif dan fail lain yang digunakan untuk mempercepatkan apl.

     Bolehkah saya mengkonfigurasi kemas kini apl EA secara automatik?

     ya. Buka menu Tetapan dalam apl EA, pergi ke tab Aplikasi, dan dayakan togol di sebelah Kemas Kini Automatik.