Apl foto terbaik untuk mendapatkan wang

121
AndroidPIT Huawei P30 Pro 12
© NextPit

Banyak lagi yang boleh anda lakukan dengan kamera telefon anda daripada mengambil swafoto tanpa henti, menghabiskan sepanjang hari di Snapchat dan mengambil gambar makanan anda. Sebaliknya, anda boleh menjana wang sebenar dengan apl Android ini. Jurugambar amatur dan separa profesional kini mempunyai pelbagai pilihan yang berbeza untuk membuat sedikit wang simpanan daripada hobi mereka, tetapi tidak semua platform adalah sama – dan sesetengahnya patut dielakkan. Kami telah mengumpulkan apl Android terbaik yang tersedia untuk menjual foto hari ini.

FOAP

FOAP mungkin merupakan salah satu platform yang paling terkenal untuk jurugambar amatur dan profesional, yang merupakan perkara yang baik dan buruk.

Ia bagus kerana ini bermakna terdapat banyak pilihan jurugambar dan gambar untuk dipilih untuk pembeli, yang membuatkan mereka berminat, tetapi ia tidak baik kerana ini juga bermakna terdapat banyak persaingan daripada sesiapa sahaja yang ingin membuat sedikit wang dari platform.

  • Apl terbaik untuk menjana wang di Android
  • Apl luar talian terbaik

Memandangkan ia adalah platform yang lebih besar dengan ramai pengguna, ia juga menarik jenama, jadi terdapat juga gig bergaji tinggi (dan dipertandingkan dengan lebih sengit) daripada nama terkenal. Kemas kini terbaharunya membawa ubah suai UI, ciri sosial baharu, pilihan keluaran tunai yang dipertingkatkan, pilihan muat naik keluaran model dan banyak lagi alatan lain yang bertujuan untuk menjual imej anda dengan lebih mudah. Ia percuma untuk dimuat turun dan tiada yuran keahlian yang berterusan.

buih

FOAP ialah salah satu pasaran foto terbesar yang tersedia pada Android / © FOAP

Snapwire

Snapwire, seperti apl lain dalam senarai ini, memberi anda peluang untuk kakap amatur atau separa pro untuk mengewangkan minat mereka.

Walau bagaimanapun, ia juga sedikit berbeza dengan pasaran foto umum, kerana penekanan sebenarnya adalah pada imej yang berkualiti. Ini bermakna ia mungkin lebih menarik untuk jurugambar separuh kepada profesional pada mulanya, tetapi apl itu mempunyai elemen gamified yang mencukupi untuk memastikan ia menarik untuk pengguna amatur juga.

Keupayaan untuk memperoleh adalah sama ada melalui Cabaran atau Permintaan, tetapi sebelum anda boleh membalas permintaan jenama yang lebih lumayan, anda perlu membuktikan kemahiran anda dan ‘naikkan’ akaun anda. Tumpuan, maafkan kata-kata, di sini benar-benar untuk membenarkan jurugambar mempunyai portfolio kerja yang mudah diakses dan menarik – dari situ, pembeli boleh membeli imej secara terus.

Dari segi yuran, ia berfungsi dengan baik untuk jurugambar juga, dengan anda dapat menyimpan 70% daripada pendapatan Permintaan dan Cabaran, dan 50% daripada mana-mana item yang dijual melalui pasaran atau profil individu anda. Platform ini menggalakkan penggunaan menggunakan kamera telefon anda untuk imej, tetapi tidak secara eksplisit menolak imej digital lain dari segi penggunaannya.

androidpit snapwire

Snapwire bagus untuk separa profesional / © ANDROIDPIT

EyeEm

EyeEm ialah salah satu nama terbesar dalam senarai ini, dan dengan itu datang mata positif dan negatif. Kelebihannya, rangkaian ahli yang besar digabungkan dengan skema yang menonjolkan jurugambar baharu yang terbaik boleh membantu beberapa orang membuat percikan, tetapi ini juga bermakna terdapat berjuta-juta foto pengguna lain yang boleh dibeli oleh bakal pembeli.

Tidak seperti beberapa yang lain di sini, EyeEm tidak menumpukan pada hanya menjadi pasaran foto. Sebaliknya, ia berfungsi untuk menyatukan orang yang suka mengambil dan berkongsi foto dengan membina penapis dan alatan lain ke dalam apl, dan menemui cara yang baik untuk memastikan mereka kembali lagi sambil mengewangkan perkhidmatan pada masa yang sama.

Anda boleh memuat naik mana-mana imej yang anda ingin jual atau lesenkan kepada pasaran, dan mengekalkan kawalan ke atas semua hak (membolehkan anda untuk menetapkan tahap yang berbeza kepada imej yang berbeza, contohnya) pada masa yang sama memberi jenama dan agensi peluang untuk menggunakannya untuk yuran. Di samping persediaan pasaran tradisional, terdapat “pameran, anugerah, majalah dan Misi” untuk membantu menarik pengguna untuk terus datang kembali.

androidpit eyeem

EyeEm mempunyai lebih 18 juta ahli / © EyeEm

Dreamstime

Seperti kebanyakan yang datang sebelum ini, Dreamstime menyediakan ciri pasaran yang kini biasa anda jangkakan, tetapi memastikan perkara itu mudah. Ia juga menyediakan beberapa maklum balas dan statistik jualan yang baik melalui apl dan alatan mudah alih (seperti borang keluaran model) untuk profesional yang akan dihargai.

Terdapat pelbagai pilihan lesen yang tersedia untuk imej anda juga, bergantung pada yang anda pilih. Ia mungkin tidak mempunyai jangkauan pemain terbesar, tetapi Dreamstime berbaloi untuk dilihat.

masa mimpi

Dreamstime mempunyai cadangan yang mudah berbanding dengan yang lain / © Dreamstime

Penyumbang Shuttershock

Shuttershock ialah platform yang terkenal untuk foto stok dan dengan aplikasi ini, anda boleh mempamerkan kerja anda dan mendapat bayaran untuknya. Walaupun apl ini berfungsi secara eksklusif untuk artis Shutterstock yang diluluskan, anda kini dibenarkan untuk mendaftar untuk Shutterstock terus melalui apl Penyumbang, menjadikannya pantas dan mudah untuk mula memuat naik kandungan anda dengan segera.

shutterstocksales

Apl Shutterstock Contributor menyediakan maklumat berguna tentang jualan anda. / © Shutterstock

Apl ini juga menyediakan maklumat tentang jualan anda dan cara pelanggan terlibat dengan kandungan anda, untuk membantu anda mengewangkan kraf anda dengan lebih baik.

Apl bonus – miPic (iOS sahaja)

Kami hanya menyertakan yang ini di sini untuk keaslian, dan sesiapa sahaja yang kebetulan mempunyai peranti iOS juga. Kami tahu anda di luar sana.

Dengan pusingan lain pada pasaran dan format persaingan yang telah dilihat dalam siaran ini, miPic masih berjaya membawa sesuatu yang baharu ke meja. Seperti Snapwire, MiPic memberi penekanan untuk menyerlahkan tumpuan kepada jurugambar, tetapi ia juga menambah cara baharu untuk mengewangkan imej yang dimuat naik ke platform dengan cara yang boleh menarik perhatian pengguna, bukannya jenama dan agensi yang memperoleh imej secara besar-besaran daripada pasaran ini .

Sudah tentu, ia membolehkan anda menjual snap juga, tetapi membolehkan pelanggan mencetak imej terus pada item (mug, tee, dll.). Anda, sebagai pencipta imej, dapatkan 20% daripada setiap jualan yang menggunakan imej anda. Tetapi seperti yang telah disebutkan ia masih iOS sahaja buat masa ini.

Akhirnya

Jika anda mencari apl lain yang mendakwa membenarkan anda menjana wang daripada foto anda, terdapat pasangan yang anda akan temui yang patut dielakkan pada ketika ini, atas beberapa sebab berbeza. Clashot dan Iconzoomer ialah dua yang pertama anda mungkin temui dan mereka tidak dikemas kini dalam lebih setahun dan lebih 4 tahun masing-masing!

Ini bukan sahaja bermakna mereka mungkin membuang masa dari segi masa yang anda akan laburkan dalam membuat profil, tetapi ia juga menjadikan mereka potensi risiko keselamatan. Apl, seperti sistem pengendalian, hendaklah sentiasa dikemas kini dengan amalan keselamatan terkini, jadi menggunakan satu yang berumur empat tahun untuk sebarang transaksi kewangan tidak masuk akal.

Adakah anda menggunakan mana-mana aplikasi lain untuk menjana wang daripada foto anda? Beritahu kami dalam ulasan di bawah!