Apl invois terbaik untuk iPhone dan iPad pada tahun 2022

139
Apl invois terbaik untuk iPhone atau iPad

Sebagai pemilik perniagaan kecil atau pekerja bebas, membuat dan mengurus invois menggunakan sebahagian besar masa anda. Selain itu, tugas itu tidak dapat dielakkan kerana bayaran anda bergantung kepadanya. Di sinilah apl invois boleh menjadi berguna dan menjadikan kerja itu tidak menyusahkan anda.

Walau bagaimanapun, App Store penuh dengan aplikasi invois, dan tidak semuanya sama! Oleh itu, kami telah menyusun senarai apl membuat invois terbaik untuk iPhone dan iPad untuk menjadikan hidup anda lebih mudah.

 1. Pembuat Invois oleh Billdu
 2. Perakaunan QuickBooks
 3. FreshBooks
 4. Penjejak Masa & Invois Bonsai
 5. Invois Zoho
 6. Invoicera
 7. Indy Freelancer Tools
 8. Perakaunan Xero
 9. Pembuat Invois Spark

1. Pembuat Invois oleh Billdu – Pilihan Editor

Aplikasi Pembuat Invois oleh Billdu untuk iPhone dan iPad

Pembuat invois Billdu dimuatkan dengan satu tan ciri berguna yang dibungkus untuk profesional dan perniagaan kecil. Di samping pelbagai ciri, ia juga membolehkan pengguna mencipta templat unik dengan menambahkan logo syarikat anda, tandatangan, dsb.

Apabila mendekati pelanggan baharu, anda boleh membuat anggaran atau sebut harga dan setelah diluluskan, sebut harga yang sama boleh ditukar kepada invois. Selain itu, anda boleh menjejaki perbelanjaan, terima kasih kepada pengurus perbelanjaan, dan boleh mengimbas serta menambah bil pada perkara yang sama.

Akhir sekali, berbilang pengguna dan peranti dalam syarikat boleh ditambahkan pada akaun. Ia membantu menyegerakkan data dan menyerlahkan invois yang belum dibayar dengan menandakannya. Anda boleh mencuba aplikasi selama 30 hari secara percuma dan kemudian melanggan pelan pilihan anda.

Kebaikan

 • Pilihan penyesuaian tanpa had
 • Peringatan pembayaran membantu anda mengingatkan pelanggan tentang invois tertunggak anda
 • Pelanggan boleh menilai kerja anda melalui invois

Keburukan

 • Invois percuma tidak boleh diedit

Harga: Percubaan percuma 1 bulan ($9.99 sebulan)

Muat turun

2. Perakaunan QuickBooks – Jejaki perbatuan secara automatik

Apl invois Perakaunan QuickBooks untuk iPhone dan iPad

QuickBooks telah muncul sebagai salah satu aplikasi yang paling berguna untuk perniagaan kecil. Dipilih sebagai aplikasi pengiraan terbaik oleh CNBC, QuickBooks menawarkan banyak ciri seperti papan pemuka masa nyata untuk menjejak semua invois, perbelanjaan dan pembayaran, mengautomasikan invois berulang dan pilihan untuk menyambungkan akaun bank anda dengan apl itu.

Apl perakaunan mempunyai antara muka pengguna yang intuitif dan anda boleh menjejaki semua invois anda dari papan pemuka. Selain menjana invois, ia juga boleh menunjukkan kesan bil anda terhadap keadaan kewangan keseluruhan perniagaan anda.

Jika anda pemilik perniagaan kecil, tidak perlu mencari lagi daripada QuickBooks Accounting. Apl ini juga menawarkan percubaan akses tanpa had percuma selama 30 hari untuk menguji apl sebelum membeli langganan.

Kebaikan

 • Papan pemuka tunggal untuk menjejaki semua invois anda
 • Ciri membuat invois berulang
 • Menganalisis untung dan rugi dalam satu ketikan
 • Tempoh percubaan 30 hari

Keburukan

 • Anda tidak boleh menyediakan akaun anda untuk berbilang syarikat
 • Tiada pilihan bulat
 • Tidak menyokong Desktop QuickBooks

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $9.99/bln)

Muat turun

3. FreshBooks – Apl invois yang paling mudah digunakan

Invois Perakaunan FreshBooks Apl iPhone dan iPad

FreshBooks bermula pada mulanya sebagai aplikasi membuat invois dan kemudiannya menerokai perkhidmatan kewangan lain. Walau bagaimanapun, apl invoisnya masih terkemuka.

Apl ini menawarkan ciri berguna seperti penyesuaian invois dengan menambahkan logo syarikat anda, menghantar peringatan kepada pelanggan daripada apl itu sendiri dan meminta deposit daripada pelanggan. Selain itu, ia telah direka bentuk dengan satu-satunya motif untuk memudahkan tugas mencipta dan menjejaki invois.

Walaupun anda tidak mahir teknologi, menggunakan FreshBooks adalah mudah dengan antara muka dan navigasi yang intuitif.

Kebaikan

 • Pilihan untuk menambah masa dan perbelanjaan yang dijejaki pada invois anda
 • Hantar peringatan kepada pelanggan
 • Ciri membuat invois berulang
 • Berbilang penyepaduan apl pihak ketiga

Keburukan

 • Tiada pilihan untuk menyepadukan akaun bank anda
 • Alat penjejakan masa boleh bertambah baik

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $14.99)

Muat turun

4. Penjejak Masa & Invois Bonsai – Terbaik untuk pekerja bebas

Penjejak Masa & Invois Bonsai terbaik untuk pekerja bebas

Bonsai direka dengan mengambil kira pekerja bebas, kerja kontrak, dll.. Ia boleh mengendalikan hampir semua perkara berkaitan invois dengan mudah, daripada penjejakan masa hinggalah pengurusan perbelanjaan. Bahagian yang terbaik ialah UI adalah anggun, minimum dan mudah digunakan.

Anda boleh menjejaki masa dan perbelanjaan melalui aplikasi mudah alih atau web. Selain itu, anda boleh menghantar invois dengan helaian masa dan perbelanjaan dilampirkan. Atau jemput rakan usaha sama (pelanggan, rakan sepasukan) ke projek tertentu untuk akses dan kefungsian terhad.

Ada lagi; anda boleh melihat dan mengurus semua aktiviti akaun dari papan pemuka yang mesra; jumlah pendapatan, perbelanjaan, pembayaran yang belum selesai, tertunggak, keuntungan dan banyak lagi.

Papan pemuka juga menggabungkan garis masa acara yang mewakili perbelanjaan secara visual (tidak ada yang lebih membangkitkan daripada itu).

Kebaikan

 • Menjaga semua keperluan invois
 • Lihat keseluruhan aktiviti akaun
 • Aplikasi yang mudah digunakan
 • Hantar invois dengan helaian masa dan perbelanjaan

Keburukan

 • Mahal jika dibandingkan
 • Pengasingan projek boleh menjadi lebih baik

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $24/bulan)

Muat turun

5. Invois Zoho – Buat invois dalam beberapa bahasa dan mata wang

Apl iPhone dan iPad Invois Zoho

Zoho ialah nama popular dalam hal apl invois terbaik untuk iPhone. Ia menawarkan ciri pembuatan invois yang luar biasa selain mengkategorikan perbelanjaan, membenarkan penjejakan masa dan bil, menjejak status pembayaran daripada pelanggan, dan menawarkan antara muka mesra pengguna untuk memudahkannya walaupun untuk orang bukan perakaunan.

Ciri penginvoisan apl itu patut dipuji. Anda mendapat invois dan templat sebut harga yang cantik untuk menarik perhatian pelanggan anda. Selain itu, anda juga boleh memuat turun atau mencetak invois/anggaran PDF menggunakan AirPrint.

Tetapi, perkara yang menjadikannya lebih baik daripada apl invois iOS lain ialah sokongannya untuk membuat invois dalam berbilang bahasa dan mata wang. Oleh itu, jika perniagaan anda tersebar di berbilang lokasi yang menggunakan bahasa dan mata wang yang berbeza, apl Invois Zoho ialah apl yang patut anda gunakan.

Kebaikan

 • Banyak templat untuk membuat invois
 • Terima pembayaran dalam talian daripada apl
 • Jejaki status invois untuk pembayaran tertunggak
 • Papan pemuka visual dan berwawasan

Keburukan

 • Prosedur rumit untuk membuat invois berulang tersuai
 • Ciri pelaporan tiada

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $6.99)

Muat turun

6. Invoicera – Terbaik untuk invois tersuai

Invois invois Apl iPhone dan iPad

Kadangkala anda ingin mempamerkan kreativiti dalam invois anda dan perlu menyesuaikan invois mengikut kehendak anda. Di sinilah Invoicera masuk.

Aplikasi ini boleh disesuaikan mengikut keperluan perniagaan anda. Ia disertakan dengan pengurusan aliran kerja tersuai yang membolehkan anda menetapkan aspek penciptaan invois yang berbeza yang sesuai untuk anda.

Selain itu, Invoicera mendakwa bahawa anda boleh membuat invois untuk perniagaan dalam masa kurang daripada 3 minit. Anda juga boleh menyepadukan persediaan warisan sedia ada untuk melancarkan lagi prosedur.

Apl ini menawarkan templat invois pra-reka, menyemak status invois dalam masa nyata dan menukar invois kepada fail PDF. Ia juga dilengkapi dengan proses kelulusan dalaman untuk membuat invois dalam talian yang tepat sekali gus.

Kebaikan

 • Pengebilan automatik
 • Penyepaduan gerbang pembayaran
 • Jadual invois
 • Tukar bahasa dan mata wang

Keburukan

 • Agak mahal
 • Antara muka yang rumit untuk pengguna baharu

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $15)

Muat turun

7. Indy Freelancer Tools – Apl sembang terbina dalam

tangkapan skrin apl iPhone dan iPad invois alat bebas indy

Indy Freelancer Tools berfungsi sebagai perisian pengurusan semua-dalam-satu untuk orang yang bekerja sendiri dan perniagaan kecil untuk mengurus invois mereka dengan mudah.

Penjana Invois Indy memudahkan untuk membuat invois dan mendapat bayaran. Ia menggunakan penyelesaian pembayaran dalam talian yang paling dipercayai dalam industri untuk memastikan pelanggan hanya tinggal satu klik sahaja daripada membayar menggunakan kaedah pilihan mereka.

Saya menghargai pelbagai templat invois yang boleh disesuaikan dengan penjenamaan peribadi anda untuk kelihatan profesional. Mereka juga memastikan anda memasukkan semua maklumat yang berkaitan untuk pelanggan anda.

Selanjutnya, anda boleh memautkan waktu bekerja terus ke invois menggunakan alat penjejak masa dan menjimatkan masa anda. Dengan semua maklumat anda dalam satu platform, Indy membantu anda menyesuaikan setiap aspek pengurusan perniagaan bebas anda.

Kebaikan

 • Templat yang sangat baik
 • Membolehkan anda bersembang dengan pelanggan terus melalui apl
 • Penjejak masa untuk merekod waktu bekerja

Keburukan

 • Alat automasi boleh menjadi lebih baik

Harga: Percuma untuk mencuba Indy Pro Bundle (Langganan* pada $5.99 sebulan)
Anda boleh membeli pelan langganan daripadanya laman web.

Muat turun

8. Xero Accounting – Terbaik untuk menghantar berbilang invois sekaligus

Invois Perakaunan Xero Apl iPhone dan iPad

Xero ialah satu lagi pesaing kuat dalam hal apl invois terbaik untuk iPhone. Aplikasi ini membolehkan anda membuat dan menghantar invois semasa dalam perjalanan. Anda boleh menyesuaikan invois dengan menambahkan logo syarikat anda, membuat reka letak invois untuk menggunakannya semula, menetapkan syarat pembayaran dalam invois dan menyesuaikan medan dalam invois anda.

Xero juga membenarkan anda menerima pembayaran daripada pelanggan anda terus daripada apl. Anda hanya perlu menambah butang ‘bayar sekarang’ pada invois dalam talian untuk memudahkan pembayaran satu klik.

Selain itu, anda juga boleh melihat sama ada pelanggan anda telah melihat invois daripada apl. Selain itu, anda boleh menggabungkan berbilang invois ke dalam satu PDF dan melampirkannya pada e-mel.

Kebaikan

 • Sediakan invois dalam talian berulang
 • Tukar sebut harga yang diterima menjadi invois
 • Hantar berbilang invois dalam talian

Keburukan

 • Antara muka agak kompleks untuk difahami
 • Aplikasi berasingan untuk mengendalikan perbelanjaan

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $29.99)

Muat turun

9. Pembuat Invois Spark – Aplikasi invois asas semua-dalam-satu

Spark pembuat invois apl iPhone dan iPad

Jika anda mahukan apl invois semua-dalam-satu untuk iPhone, Spark Invoice Maker harus menjadi pilihan ideal anda. Walaupun underdog dengan rating daripada 51 pengguna di App Store, ia datang dengan ciri intuitif yang membolehkan anda menjana invois terus daripada iPhone anda dalam masa beberapa minit.

Anda juga boleh membuat sebut harga untuk pelanggan anda dan mengubahnya menjadi invois serta-merta. Ciri tambahan termasuk membina pelanggan dan senarai item, menambahkan logo korporat anda pada invois anda, mengedit cukai, menambah diskaun dan menukar mata wang dengan beberapa ketikan.

Kebaikan

 • Antara muka pengguna yang intuitif
 • Perkongsian invois yang mudah
 • Sejarah akaun untuk menjejaki invois lama

Keburukan

 • Kurang ciri lanjutan

Harga: Percuma (Pembelian dalam apl bermula pada $8.99/bln)

Muat turun

Bagaimana untuk memilih aplikasi invois terbaik untuk iPhone?

Jika anda berada di luar sana untuk memilih apl membuat invois terbaik yang serasi dengan iPhone dan iPad, pilihan itu boleh membebankan anda pada mulanya. Terdapat beberapa pilihan yang boleh anda pilih.

Walau bagaimanapun, memilih yang terbaik daripada lot bergantung semata-mata pada keperluan anda. Jika anda seorang pemula atau pekerja bebas dan mahukan apl invois percuma, kami mengesyorkan agar anda memilih Invois Ninja.

Begitu juga, jika anda mahukan beberapa pilihan untuk menyesuaikan invois untuk perniagaan anda, Invoicera harus menjadi pilihan yang ideal. Jika anda mahukan apl yang penuh ciri dan antara muka pengguna yang mudah difahami, anda boleh memilih daripada Spark Invoice atau FreshBooks.

Beritahu kami pilihan anda untuk apl invois terbaik dalam ulasan di bawah. Juga, nyatakan jika anda rasa kami telah terlepas mana-mana apl yang layak mendapat tempat dalam senarai ini.

Anda juga mungkin suka membaca ini:

 • Sambungan Safari terbaik untuk iPhone dan iPad
 • Apl pengurusan inventori terbaik untuk iPad dan iPhone
 • 15 apl pembaca e-buku terbaik untuk iOS
 • Cara menghantar atau menerima wang menggunakan UPI tanpa internet