Apl iOS Dan Android Percuma Untuk Hujung Minggu

11
Apl NextPit
© nextpit

Mengapa perlu membayar untuk sesuatu sedangkan anda boleh mendapatkannya tanpa kos? Apabila ia datang kepada apl, terdapat banyak pilihan yang tersedia pada platform iOS dan Android. Yang berkualiti tinggi biasanya datang dengan harga, tetapi kadangkala, pembangun mungkin bermurah hati dan menawarkan apl berbayar mereka secara percuma.

Malangnya, kami tidak dapat meramalkan bila apl percuma sementara ini akan beralih kembali kepada pembayaran. Oleh itu, jika anda menjumpai apl yang anda percaya anda akan nikmati, kami amat mengesyorkan anda memasangnya sebelum ia kembali kepada status berbayar. Senarai ini dikemas kini dua kali seminggu dan tidak termasuk sebarang apl yang telah dipaparkan sebelum ini.

Walaupun kami berusaha untuk memastikan bahawa apl ini bukan perangkap privasi atau penipuan, ada kemungkinan sesetengah daripada apl tersebut mungkin mengandungi lebih banyak iklan daripada yang biasanya anda hadapi, bersama-sama dengan bilangan pembelian dalam apl yang luar biasa. Kami tidak memberikan ulasan terperinci tentang apl tersebut, tetapi kami memastikan apl tersebut mempunyai rating minimum 3.5 bintang. Ini adalah artikel yang berbeza daripada artikel Top 5 Apps of the Week kami, yang diterbitkan sekali setiap minggu.


Petua: Jika anda rasa ada apl yang anda ingin gunakan pada masa hadapan tetapi tidak memerlukannya, anda boleh memuat turun dan memasangnya dahulu sebelum menyahpasangnya. Apl tersebut akan dianggap sebagai “dibeli” dan tersedia dalam pustaka apl anda selama-lamanya.


Apl Android yang percuma untuk masa yang singkat

Apl Android untuk produktiviti dan gaya hidup

 • Semua TV Screen Mirroring Pro ($9.99): Kebanyakan TV moden hari ini membolehkan anda menghantar skrin telefon anda ke atasnya. Aplikasi ini menawarkan pilihan sedemikian kepada anda sekiranya…
 • Kawalan Kecerahan ($0.99): Kecerahan boleh laras automatik? Itu topi lama pada telefon Android. Walau bagaimanapun, apl ini membolehkan anda melaraskan kecerahan skrin apl individu dengan sewajarnya.
 • Seni Pereka Pergigian ($12.99): Fikirkan senyuman anda akan kelihatan lebih baik tanpa kesan kopi pada gigi anda? Aplikasi ini melakukan jumlah penyuntingan yang betul untuk mendapatkan hasil yang diingini!
 • Radio Muzik 80-an Pro ($0.70): Jika anda berpendapat bahawa muzik 80-an adalah yang terbaik, mengapa tidak mendengar lagu hits 80-an tanpa henti dengan apl ini?

Permainan Android percuma

 • Dino Tim ($2.99): Permainan yang menyeronokkan untuk kanak-kanak kecil yang mengajar mereka kemahiran asas matematik, memanjakan mereka dalam permainan mengira dan sebagainya.
 • Prinsip Chronos ($2.99): Permainan teka-teki yang meneroka konsep manipulasi masa, membenamkan anda dalam permainan yang unik.
 • Bricks Breaker Pro ($3.99): Satu pandangan baharu pada permainan Arkanoid klasik, ia mungkin tidak masuk akal tetapi pada masa yang sama menenangkan.
 • Pro Truth or Dare ($0.99): Ini sememangnya permainan yang menyeronokkan untuk dimainkan dengan sekumpulan rakan, dan berfungsi lebih baik apabila terdapat minuman keras yang terlibat!
 • Encik Racer ($4.99): Berlumba dengan pemandu lain dalam permainan memacu adrenalin ini yang membawa anda ke perlumbaan di seluruh dunia.

Apl iOS yang percuma untuk masa yang singkat

Apl iOS untuk produktiviti dan gaya hidup

 • VidEdit ($0.99): Edit video semasa anda sedang dalam perjalanan dengan apl hebat ini.
 • GPS Kompas Penunjuk Anchor ($4.99): Tiada internet? Tiada masalah! Apl kompas ini masih boleh berfungsi.
 • Radar Hujan ($9.99): Jadilah radar cuaca berjalan dengan aplikasi ini, lengkap dengan animasi yang menarik untuk memberikan anda keadaan cuaca sepintas lalu.
 • Monetal – Penjejak Perbelanjaan ($0.99): Menghadapi masalah menguruskan perbelanjaan anda? Jangan risau, dengan Monetal, anda sepatutnya dapat memahami perbelanjaan harian anda dengan lebih baik.
 • McClockface ($5.99): Bosan dan bosan dengan jam standard pada iPhone anda? Widget ini menambah lebih banyak bakat apabila anda mahu menentukan masa.

Permainan percuma untuk iPhone dan iPad

 • Teka Spot ($0.99): Sejauh manakah geografi anda? Permainan trivia ini akan membawa anda ke seluruh dunia.
 • Dino Tim ($2.99): Tidak dapat dielakkan anak-anak anda terdedah kepada peranti mudah alih sejak usia muda. Anda juga boleh menggunakannya untuk kelebihan anda dengan apl pendidikan seperti ini, mengajar mereka matematik.
 • Prinsip Chronos ($2.99): Ingin meniup wap? Permainan ini menempatkan anda dalam suasana tenang sambil anda menyelesaikan teka-teki sambil meneroka konsep manipulasi masa.
 • Lipat Warna ($1.99): Seberapa baik anda dengan origami? Permainan teka-teki ini akan melihat anda melipat reben dan mengalihkannya, tetapi kerana terdapat begitu banyak warna, jangan berakhir dalam keadaan kusut masai!
 • Topi Gila ($0.99): Dengan begitu banyak jenis permainan teka-teki perlawanan-3 yang berbeza, anda mungkin ingin mencuba ini untuk saiz.

Sebelum anda memuat turun mana-mana apl yang disebut, kami mengesyorkan anda menyemak butiran apl di Play Store atau App Store. Ini penting kerana sesetengah apl percuma ini mungkin mempunyai ciri unik atau kelemahannya sendiri.

Pembelian dan iklan dalam Apl: Jangan terkejut!

Berhati-hati dengan kedua-dua apl percuma dan berbayar, kerana ia mungkin menyamarkan pembelian dalam apl dan iklan. Ini amat penting apabila memuat turun permainan untuk kanak-kanak. Untuk mengelakkan sebarang isu yang tidak dijangka, sila pertimbangkan nasihat berikut:

 • Cara mengaktifkan Kawalan Ibu Bapa di Gedung Google Play
 • Bagaimana untuk kalis kanak-kanak telefon pintar dan tablet Android anda
 • Aplikasi Kawalan Ibu Bapa Terbaik

Kebenaran apl: Baca cetakan halus!

Sesetengah aplikasi menggunakan strategi halus untuk menjana keuntungan dengan mengumpul dan memperdagangkan data peribadi anda. Untuk memastikan keselamatan data peribadi anda, adalah dinasihatkan untuk memberikan hanya kebenaran yang diperlukan untuk aplikasi beroperasi. Contohnya, aplikasi jam penggera tidak memerlukan kefungsian kamera atau akses kepada kenalan anda. Begitu juga, apl lampu suluh tidak memerlukan akses ke lokasi anda.

Mudah-mudahan, beberapa petua ini dapat membantu anda menikmati muat turun apl percuma Android dan iOS ini.

Itu sahaja buat masa ini untuk senarai apl percuma hujung minggu ini. Jika terdapat sebarang tawaran Gedung Google Play atau Apple App Store yang anda rasa membantu, beritahu kami dalam ulasan.