Apl iPhone & Android Percuma untuk Hujung Minggu

23
Apl NextPit
© nextpit

Adakah anda menantikan hujung minggu anda? Mungkin anda mempunyai parti yang hebat dan menyeronokkan yang dirancang atau anda hanya mahukan hujung minggu yang baik dan damai untuk menyahmampatkan. Walau apa pun, anda akan menggunakan telefon anda, jadi lihat edisi apl percuma minggu ini untuk Apple App Store dan Google Play Store. Kami memilih permainan dan aplikasi yang biasanya berharga tetapi tersedia secara percuma untuk masa yang terhad. Tanpa berlengah lagi, mari mulakan!

Kami sentiasa cuba menyenaraikan permainan dan apl yang tidak menjejaskan privasi anda atau merupakan lubang wang tetapi, tidak seperti pilihan 5 Apl Terbaik Minggu ini, kami tidak menyemak apl ini secara individu. Dalam erti kata lain, sesetengah apl yang disenaraikan mungkin menampilkan beberapa iklan dan pembelian dalam apl.


Petua: Jika anda terjumpa apl yang anda ingin miliki tetapi tidak diperlukan sekarang, muat turun dan pasang apl itu dahulu. Ia akan dianggap sebagai “dibeli” dan ia akan tersedia dalam pustaka apl anda selama-lamanya—walaupun anda menyahpasangnya daripada telefon pintar anda sejurus selepas itu.


Apl dan permainan Android yang percuma untuk masa terhad

Apl Android untuk produktiviti dan gaya hidup

 • Planimeter ($1.99): Ingin mengukur kawasan tertentu? Gunakan aplikasi ini dan selesaikan kerja! Perlu diingat bahawa ia memberikan anggaran yang sangat baik, tetapi ia masih merupakan anggaran.
 • Latihan Di Rumah Tanpa Peralatan Pro ($1.49): Ingin membakar kalori tersebut dan mendapatkan bentuk badan? Aplikasi ini membantu anda melakukan semuanya di rumah!

Permainan Android percuma

 • Mentol ($0.99): Versi digital permainan Simon klasik. Seberapa baik ingatan anda?
 • Dungeon Corp. S ($1.49): Semasa tetapan berada di pejabat, anda pergi berkeliling menghantar musuh berbahaya yang jauh lebih besar dan lebih jahat daripada anda.
 • Encik Balcan Terbiar ($9.99): Satu lagi permainan terbiar ditetapkan dalam suasana fantasi di mana anda mengamuk, membunuh musuh, merompak dan semakin berkuasa.
 • Hidup atau Mati Survival Pro ($0.49): Ia adalah penghujung dunia apabila zombi turun ke atas manusia. Adakah anda mempunyai kecerdasan anda untuk memastikan anda hidup?
 • Pinball Star Wars 7 ($1.99): Pinball ditetapkan dalam alam semesta Star Wars. ‘Kata Nuff.

Apl iOS yang percuma untuk masa yang singkat

Apl iOS untuk produktiviti dan gaya hidup

 • Nota – Alat Muzik ($2.99): Pelayar kord dan skala yang mungkin membantu anda meningkatkan kemahiran muzik anda.
 • Sudah Hampir Masanya ($0.49): Perlukan pemasa undur untuk acara? Anda tidak akan salah dengan apl ini.
 • Video Voice Changer Pro ($0.99): Ingin menukar suara anda untuk video yang berbeza? Apl ini menyelesaikan tugas.
 • Meditasi – Pemasa Meditasi ($3.99): Dunia ini cukup tertekan, jadi pastikan anda bermeditasi. Aplikasi ini boleh membantu anda mengawal masa anda.

Permainan percuma untuk iPhone dan iPad

 • Angin Kata ($0.29): Permainan perkataan santai yang membantu anda menenangkan diri dan bukannya membuat semua tertekan.
 • Protokol Siber ($1.99): Pakai cermin mata dan hoodie anda. Permainan teka-teki ini mengambil rasa penggodam zaman moden yang akan membuatkan anda berada di tepi tempat duduk anda!
 • Kad Penyangak ($1.99): Campuran comel teka-teki, kad dan tajuk seperti penyangak klasik ini akan melihat situasi berubah dengan setiap cabutan kad baharu, yang memerlukan anda menyelami kedalaman otak anda untuk menyelesaikan situasi itu.
 • Menara Gelap ($1.99): Saya pasti anda akan terpikat dengan RPG gaya logik klasik ini, di mana anda memanjat lantai demi lantai sambil mengalahkan makhluk malam.
 • Abang Jorel ($2.99): Selamanya dikenali sebagai abang Jorel, anda perlu keluar dari bayang-bayang kakak anda.

Sebelum anda memuat turun salah satu apl yang dinyatakan, kami mengesyorkan agar anda menyemak butiran apl itu di Play Store atau App Store. Ini penting kerana sesetengah apl percuma ini mungkin mempunyai ciri khas atau keburukan tersendiri.

Pembelian dalam apl dan pengiklanan: Jangan terkejut!

Berhati-hati dengan kedua-dua apl percuma dan berbayar, kerana ia boleh menyembunyikan pembelian dalam apl dan pengiklanan. Ini amat penting apabila memuat turun permainan untuk kanak-kanak. Untuk mengelakkan masalah yang tidak dijangka, sila ikut nasihat di bawah:

 • Bagaimana untuk menjadikan telefon pintar dan tablet Android anda kalis kanak-kanak

Kebenaran apl: Baca cetakan kecil!

Sesetengah apl menggunakan taktik bijak untuk menjana pendapatan dengan mengumpul dan berkongsi data peribadi anda. Untuk melindungi data peribadi anda, anda dinasihatkan agar hanya memberikan kebenaran yang diperlukan untuk apl berfungsi. Contohnya, apl jam penggera ringkas tidak memerlukan akses kepada kamera anda atau kenalan anda. Begitu juga, aplikasi lampu suluh tidak memerlukan lokasi anda.

Kami berharap pengesyoran ini akan membantu anda menikmati muat turun apl percuma pada peranti Android dan iOS dengan selamat.


Itu sahaja yang kami ada buat masa ini untuk hujung minggu ini. Adakah terdapat sebarang apl atau permainan menarik di Gedung Google Play atau Apple App Store yang ingin anda kongsikan? Beritahu kami dalam ulasan!