Apl kawalan ibu bapa terbaik untuk memastikan anak-anak anda selamat pada tahun 2019

178
Apl AndroidPIT untuk kanak-kanak shutterstock 575246533
© shutterstock

Apabila bercakap mengenai kanak-kanak dan peranti elektronik, lebih baik selamat daripada menyesal. Memandangkan anda tidak boleh sentiasa melihat di atas bahu mereka, terdapat banyak apl kawalan ibu bapa dengan ciri seperti pemantauan dan had penggunaan, penjejakan lokasi dan kandungan menyekat untuk memastikan kanak-kanak kekal selamat dan bertanggungjawab apabila menggunakan telefon pintar dan tablet. Berikut ialah apl percuma dan berbayar daripada syarikat terkemuka yang kami fikir patut dipertimbangkan.

Pautan Keluarga Google

Penyelesaian kawalan ibu bapa percuma Google sendiri mungkin tidak seteguh pilihan berbayar yang kita bincangkan kemudian, tetapi ia menyelesaikan tugas. Dengan Family Link, anda membuat akaun Google khas untuk anak anda yang memberi mereka akses kepada perkhidmatan Google tetapi meletakkan anda di tempat duduk pemandu. Ciri termasuk meluluskan atau menyekat muat turun apl, memantau masa skrin mengikut apl dan menetapkan had harian serta mengunci peranti jauh untuk menguatkuasakan rehat teknologi waktu makan malam atau waktu tidur. Terdapat beberapa had yang ketara, seperti kekurangan penjejakan lokasi dan hakikat bahawa apl itu hanya untuk peranti Android.

Telefon pintar AndroidPIT untuk kanak-kanak 2

Adalah mungkin untuk memastikan anak-anak anda selamat apabila melibatkan penggunaan telefon pintar. / © ANDROIDPIT

Norton Family Premier

Syarikat perisian antivirus komputer yang terkenal juga membantu dengan keselamatan untuk anak-anak anda dalam talian dengan Norton Family Premier. Walaupun tiada lagi versi percuma yang tersedia, anda boleh menggunakan a percubaan 30 hari percumaselepas itu yuran untuk tahun pertama langganan ialah $49.99. Ia menawarkan ciri seperti menyekat tapak web dan menjejaki sejarah penyemakan imbas, menjejak dan menjadualkan masa yang dihabiskan pada peranti, mengehadkan apl yang dibenarkan untuk digunakan oleh kanak-kanak, penyeliaan mesej teks, sejarah lokasi 30 hari dan penjejakan lokasi aktif, serta keupayaan untuk mengunci peranti serta-merta untuk bantu anak anda fokus pada dunia sebenar. Salah satu kelemahan utamanya ialah kekurangan sokongan Mac dan sokongan iOS yang terhad.

Kaspersky Safe Kids

Kaspersky menawarkan kedua-dua versi premium percuma dan mampu miliknya Perisian Safe Kids. Versi percuma membolehkan anda menapis kandungan dalam talian, serta mengurus penggunaan apl tertentu dan masa skrin secara umum. Versi premium, yang berharga hanya $14.95 dan menawarkan percubaan percuma, juga membolehkan anda menjejaki lokasi dan menggunakan geofencing untuk memberi amaran kepada anda apabila anak anda meninggalkan kawasan selamat yang telah ditetapkan, serta ia termasuk tahap bateri, panggilan, teks dan penjejakan media sosial. Seperti aplikasi Norton, sokongan iOS adalah terhad, tetapi ia berfungsi sepenuhnya dengan Mac, PC dan peranti Android.

Zift

Zift ialah aplikasi yang direka bentuk menarik dengan set ciri lengkap yang merangkumi teknologi penapisan web Net Nanny dan keupayaan untuk menjejak lokasi anak anda, dalam masa nyata dan dengan sejarah lokasi. Anda juga boleh menetapkan had masa dan jadual untuk penggunaan peranti dan menyekat apl pilihan anda daripada berfungsi sama sekali. Ia juga mempunyai suis bunuh untuk memutuskan Internet anak anda dan menawarkan nasihat tentang apl tidak diketahui yang digunakan anak anda.

Zift tidak membenarkan anda memantau panggilan atau teks, tetapi selain itu, ia adalah aplikasi kawalan ibu bapa keseluruhan yang bagus yang bagus jika anda bimbang tentang penggunaan Internet khususnya. Versi asas apl adalah percuma, tetapi anda boleh membayar $4.99 sebulan atau $59.88 setahun untuk membuka kunci semua ciri untuk seberapa banyak peranti yang anda mahukan.

Dapatkannya di Kedai mainan

Qustodio

Qustodio menawarkan perisian perlindungan dan pemantauan kanak-kanak untuk Mac, PC. Peranti iOS dan Android serta tablet Amazon Fire, jadi ini adalah pilihan yang baik jika anda ingin mengawal penggunaan kanak-kanak merentas berbilang platform dan peranti. Anda boleh menetapkan had masa untuk apl dan peranti tertentu.

Dengan Qustodio anda juga boleh memantau anak anda dari portal web jika anda lebih suka itu daripada aplikasi. Perkhidmatan ini sebenarnya lebih berkuasa pada Android, kerana ia membolehkan anda mengurus semua apl dan membolehkan anda memantau teks dan panggilan. Anda boleh membaca ulasan penuh kami tentang versi Android sendiri mengetahui tera terperinci kami tentang set cirinya, tetapi ringkasnya, kami mendapati ia adalah perkhidmatan yang berkesan, tetapi ia boleh menjadi mahal jika anda ingin memantau beberapa peranti semasa dalam perjalanan. Pelan keluarga premium untuk lima peranti bermula pada $54.95 setahun.

Petua hebat lain untuk Android:

  • Adakah anda menyahpasang Gedung Google Play? Inilah cara untuk mendapatkannya kembali
  • Mengapa tidak mencuba permainan luar talian terbaik untuk Android?

Adakah anda tahu mana-mana aplikasi kawalan ibu bapa lain yang bagus? Beritahu kami tentang pengalaman anda dalam ulasan!


Artikel ini dikemas kini secara berkala dengan maklumat baharu. Komen di bawah mungkin merujuk kepada versi artikel sebelumnya.