Apl pemesejan terbaik untuk 2020

110
AndroidPIT koleksi android telegram lwn messenger lwn allo copia
© NextPit

Terdapat banyak apl pemesejan di luar sana untuk dipilih. Terdapat WhatsApp dan Facebook Messenger yang jelas dan tidak dapat dielakkan, tetapi selain daripada aplikasi yang mesti ada, terdapat banyak lagi di luar sana untuk ditemui yang direka untuk pencinta pelekat, profesional yang sibuk, mementingkan keselamatan, dan juga pemain. Lihat kumpulan apl pemesejan terbaik kami untuk tahun 2020.

Pintasan:

Apl pemesejan keseluruhan terbaik: WhatsApp

Walaupun WhatsApp mungkin bukan aplikasi pemesejan pertama yang melancarkan ciri canggih, tetapi ia mudah digunakan, boleh dipercayai dan semua orang nampaknya memilikinya. Ia menggunakan nombor telefon daripada buku alamat anda supaya anda tidak perlu menambah kenalan secara manual, yang merupakan bantuan besar apabila menyediakan perkara buat kali pertama.

WhatsApp mempunyai semua ciri pemesejan standard yang anda kenali dan sukai: panggilan suara dan video, pemesejan, sembang kumpulan, mesej suara dan ciri menyeronokkan seperti keupayaan untuk menghantar pelekat, emoji, GIF dan foto serta video anda sendiri. kursus.

  • Cara menggunakan WhatsApp dengan dua nombor atau dua peranti
Whatsapp 07

WhatsApp masih merupakan aplikasi messenger serba boleh yang terbaik. / © NextPit

Semua orang menggunakannya, jadi ia mesti ada: Facebook Messenger

Facebook…suka atau benci, kewujudannya di mana-mana memudahkan urusan pemesejan dengan menghapuskan keperluan untuk berdagang nombor dengan rakan Facebook anda. Bagi mereka yang tidak berhubung dengan anda di Facebook, anda masih boleh menghubungi mereka melalui Messenger menggunakan nombor telefon mereka.

Seperti WhatsApp, antara muka mudah untuk dinavigasi, dan anda mendapat pelekat, emoji dan GIF yang berlimpah bersama ciri standard seperti panggilan, perkongsian foto dan pemesejan. Selain itu, Messenger juga mempunyai tinjauan pendapat (yang berguna apabila mengumpulkan kumpulan rakan bersama-sama untuk memilih tempat makan tengah hari), pilihan permainan dan keupayaan untuk menghubungkan anda secara langsung dengan semakin banyak perniagaan menggunakan chatbots.

Apl pemesejan AndroidPIT 1

Semua orang menggunakannya, jadi ia mesti ada: Facebook Messenger. / © NextPit

Pengutus yang memfokuskan privasi: Threema

Threema ialah salah satu aplikasi messenger yang lebih memfokuskan privasi di pasaran hari ini. Kenalan dikenal pasti melalui ID Threema. Ia disimpan pada pelayan Threema supaya anda boleh membuat sandaran dan memindahkan akaun anda dari peranti ke peranti. Walau bagaimanapun, terdapat banyak langkah dan ciri keselamatan tambahan di sini yang menjadikan Threema pilihan ideal bagi mereka yang ingin mengawal data peribadi mereka semasa menghantar mesej kepada rakan mereka. Satu-satunya kelemahan kepada Threema ialah kosnya beberapa dolar dan anda perlu meyakinkan rakan dan keluarga anda untuk membayar juga jika anda ingin mempunyai orang untuk bercakap dengan apl.

  • Threema: petua dan helah untuk utusan selamat
aplikasi threema

Threema sangat baik untuk keselamatan dan privasi. / © NextPit (tangkapan skrin)

Yang terbaik untuk tidak dikenali: Sesi

Sesi adalah, tanpa ragu-ragu, aplikasi messenger terbaik untuk mereka yang ingin tidak dikenali dan kekal di bawah radar juruweb yang terdesak untuk mengumpul data kami dan menjualnya kepada pengiklan. Sesi boleh digunakan tanpa nombor telefon, namun masih berfungsi sebagai messenger gaya WhatsApp yang mampu menghantar mesej dan membuat panggilan. Ia datang daripada pasukan yang sama dengan Signal messenger, tetapi mempunyai beberapa kelebihan berbanding adik-beradiknya seperti sembang kumpulan yang disulitkan. Sesi sememangnya salah satu daripada utusan yang paling menjanjikan untuk paranoid privasi. awak boleh memuat turun Sesi dari Gedung Google Play.

id2 pemesej sesi AndroidPIT

Anda menggunakan ID Sesi untuk membuat alamat unik yang boleh digunakan orang untuk menghubungi anda. / © NextPit

Klasik untuk panggilan video: Skype

Aplikasi asal untuk panggilan video, Skype, telah wujud sejak sekian lama. Akibatnya, ia melihat beberapa perubahan dari semasa ke semasa. Ia masih mempunyai panggilan video dan pemesejan segera, tetapi kini ia mempunyai reka bentuk yang lebih anggun, moden dan berfungsi dengan baik pada peranti mudah alih. Selain itu, ia mempunyai GIF yang menyeronokkan dan emoji bergerak.

Menambah kenalan memerlukan anda mengetahui ID pengguna mereka, dan sementara panggilan dan pemesejan Skype-to-Skype masih percuma, terdapat pilihan berbayar untuk memanggil atau menghantar mesej SMS ke nombor telefon tradisional.

AndroidPIT skype untuk petua android 5

Klasik untuk panggilan video: Skype. / © NextPit

Asas utama untuk SMS, panggilan dan Google Voice: Hangouts

Google menyediakan Hangouts sebagai apl pemesejan standard (tetapi boleh ditukar ganti) dalam Android 4.4 KitKat, dan terima kasih kepada ini, ia mengambil lebih ramai pengguna, dan ia masih terus meningkat selepas sekian lama.

Hangouts ialah gabungan aplikasi SMS dan IM yang memisahkan dua jenis mesej tetapi boleh digunakan untuk membuat panggilan suara dan panggilan video secara automatik daripada telefon anda melalui Hangouts. Ia adalah aplikasi utama untuk mereka yang menggunakan nombor telefon Google Voice percuma, yang merupakan perkara yang sangat berguna untuk dimiliki. Kerana ia mengendalikan kedua-dua SMS dan IM, ia mengurangkan bilangan apl yang anda perlukan untuk bekerja dengannya, dan kualiti panggilan videonya boleh dikatakan lebih baik daripada Skype.

kemas kini mesej terbaik hangouts

Asas utama untuk SMS, panggilan dan Google Voice: Hangouts. / © NextPit

  • Apl Android terbaik

Pemesejan sosial untuk pencinta pelekat: Talian

Line penuh dengan pelekat dan barangan menyeronokkan yang lain dan sangat popular di seluruh bahagian besar Asia sebagai rangkaian sosial dan apl utusan. Anda boleh mendapatkan beberapa set pelekat secara percuma, kemudian dengan kos yang kecil, anda boleh mendapatkan lebih banyak daripada kedai pelekat dalam apl.

Talian adalah seperti Twitter, Facebook dan Skype semuanya digabungkan menjadi satu. Ia juga dipenuhi ciri dengan sembang kumpulan, keupayaan berbilang platform (telefon, tablet, PC), garis masa, mesej suara yang dirakam, perkongsian media dan banyak lagi, termasuk mesej akaun rasmi daripada selebriti yang anda suka.

panggilan video talian

Talian juga boleh melakukan panggilan video. / © NextPit

Terbaik untuk mengembangkan rangkaian anda: WeChat

WeChat berfungsi seperti aplikasi messenger lain, sebenarnya, ia berfungsi dengan baik. Perbezaan besar ialah ia cuba mengembangkan rangkaian anda dengan bakal kenalan yang berdekatan. Anda hanya perlu menggoncang telefon anda dan anda boleh menemui seseorang di WeChat yang juga sedang mencari rakan baharu. Anda kemudian boleh menambahnya atau memilih untuk tidak.

Anda boleh menggunakan ‘Radar Rakan’ untuk mencari rakan yang berdekatan supaya anda boleh berjumpa dengan mereka. Apabila anda melakukan ini, sedikit ‘radar’ muncul pada apl dan mencari rakan di sekitar anda. Sebaik sahaja anda melihat mereka pada radar anda, anda boleh bersembang dengan mereka dan mencadangkan mesyuarat.

AndroidPIT wechat 1

WeChat membolehkan anda mencari kenalan baharu. / © NextPit

Terbaik untuk pemesejan selamat: Isyarat

Dengan Signal, anda boleh menghantar mesej yang disulitkan, termasuk imej, video dan nota suara. Selain itu, ia boleh melakukan panggilan suara dan video satu sama satu. Secara fungsional, ia sama seperti utusan biasa, tetapi dengan tumpuan pada keselamatan dan privasi. Ia tidak mempunyai sokongan tablet buat masa ini, walaupun.

Terima kasih kepada penyulitan hujung ke hujungnya, anda boleh mempercayai bahawa mesej dan panggilan anda selamat. Selain itu, tiada metadata sembang kumpulan dihantar ke pelayan Signal, jadi Signal tidak boleh mengakses senarai ahli kumpulan anda, nama kumpulan anda atau ikon kumpulan. Ia juga mempunyai ciri mesej yang hilang yang pengguna Snapchat akan biasa.

isyarat 2018 03

Terbaik untuk pemesejan selamat: Isyarat. / © NextPit

Terbaik untuk pejabat: Slack

Slack ialah apl turun tangan terbaik untuk pemesejan perniagaan pada mudah alih dan desktop. Walaupun ia tidak sepenuhnya menggantikan e-mel, ia boleh didekati dengan menyimpan semua perbualan dan pengumuman operasi harian anda di satu tempat.

Anda boleh membuat saluran mengikut jabatan, membuat kumpulan orang tertentu yang bekerjasama dalam projek bersama-sama atau melakukan mesej satu sama lain. Tindak balas emoji juga menjimatkan masa, kerana anda boleh memberikan acungan jempol yang cepat untuk bermaksud “roger that” atau “idea bagus”. Selain itu, ia mempunyai sambungan yang berfungsi dengan alat kerjasama lain seperti Google Drive, Dropbox, GitHub, Salesforce dan Asana.

aplikasi slack baru

Terbaik untuk pejabat: Slack / © NextPit

  • Apl pencatatan terbaik

Terbaik untuk pemain: Discord

Jika anda seorang pemain, terdapat satu apl pemesejan yang anda tidak akan dapat hidup tanpanya. Discord membolehkan anda bersembang, dan melakukan panggilan audio dan video, sama seperti mana-mana apl pemesejan lain, tetapi ia direka bentuk dengan mengambil kira pemain dan mempunyai banyak ciri tambahan yang menjadikannya sesuai untuk mengikuti komuniti anda.

Pemesejan peribadi dan awam, pautan jemputan segera, peranan ahli untuk pelayan, keupayaan untuk mengatur dalam persatuan, dan melihat permainan yang rakan anda sedang aktif bermain semuanya menjadikan ini aplikasi terbaik untuk pemain. Tetapi, Discord juga digunakan oleh komuniti Reddit, streamer Twitch, YouTuber dan kumpulan lain juga. Lebih ramai lebih meriah!

apl tangkapan skrin perselisihan

Terbaik untuk pemain: Discord. / © NextPit

Adakah anda mempunyai kegemaran lain yang tidak disenaraikan di sini? Beritahu kami dalam ulasan!