Apl penjimat bateri Android terbaik

105
AndroidPIT LG G4 wira bateri rendah 4
© NextPit

Anda telah memalapkan skrin, melumpuhkan apl yang tidak diingini dan mematikan semua yang anda tidak perlukan – tetapi adakah anda masih boleh memerah lebih kuasa daripada bateri Android anda? Cukup mengejutkan, terdapat aplikasi untuk itu. Beberapa, sebenarnya. Teruskan membaca untuk menemui apl penjimat bateri Android terbaik di sekeliling.

  • Bagaimana untuk menjimatkan hayat bateri pada peranti Android anda
  • Pembunuh Bateri Android: apl paling teruk untuk bateri anda

Apl penjimat bateri Android terbaik: DU Battery Saver | Doktor Kuasa

DU Battery Saver mempunyai hampir lima juta ulasan lima bintang di Google Play, jadi jelas ramai yang berpendapat ia hebat. Dan mereka betul: apl percuma menawarkan pengoptimuman sistem satu klik, pilihan mod penjimatan bateri yang telah ditetapkan serta keupayaan untuk mencipta sendiri, butiran penuh tentang perkara yang dilakukan oleh bateri dan telefon anda, dan peningkatan bateri. kepada 50 peratus.

Kami akan mengambil angka itu dengan secubit garam, seperti yang kami lakukan dengan mana-mana angka rasmi lain tentang hayat bateri – perkara yang anda perolehi dalam ujian dan perkara yang anda perolehi di dunia nyata jarang sepadan antara satu sama lain – tetapi ia adalah aplikasi yang sangat bagus. berbaloi untuk diperiksa.

dubatterysaver

DU Battery Saver bukan sekadar wajah yang cantik, ia juga berfungsi dengan baik. / © DU Apps Studio

Apl penjimat bateri Android terbaik: Greenify

Kami telah menyebut Greenify agak banyak pada AndroidPIT, dan itu kerana ia adalah aplikasi yang sangat bagus. Walaupun pada asalnya ia hanya untuk peranti berakar, Greenify kini tersedia kepada sesiapa sahaja. Ini semua tentang mencari dan menutup apl yang anda tidak perlukan dengan meletakkannya dalam mod hibernasi. Apl itu belum dimatikan, tetapi ia akan ditunda sehingga anda secara khusus meminta untuk menggunakannya semula.

Ini bermakna mereka tidak akan melakukan perkara di latar belakang, membuat permintaan pada peranti anda dan membantu menghabiskan bateri anda. Kelemahannya ialah apl yang menunda tidak dikemas kini, tetapi sedikit penyiangan yang wajar pada senarai apl boleh menghalangnya daripada menjadi masalah. Greenify juga percuma.

menghijaukan

Greenify meletakkan apl ke dalam hibernasi supaya ia tidak menghabiskan bateri anda. / © Oasis Feng

Apl penjimat bateri Android terbaik: Guru Bateri Snapdragon

Seperti yang anda jangkakan daripada namanya, Snapdragon Battery Guru direka untuk peranti Android dengan pemproses Snapdragon – yang terdapat banyak. Pada mulanya Snapdragon Battery Guru tidak benar-benar melakukan apa-apa, tetapi itu kerana ia menonton: ia memerhati cara anda menggunakan telefon anda untuk mengetahui perkara yang anda lakukan dan apabila anda melakukannya supaya ia boleh melumpuhkan perkara yang difikirkannya tidak anda perlukan.

Contohnya, apabila anda tidur, radio wayarles anda boleh dimatikan kerana anda tidak memerlukannya apabila anda sedang tidur. Ia adalah aplikasi yang sangat baik untuk peranti berkuasa Snapdragon dan, sebagai kreditnya, Qualcomm sentiasa mengemas kininya apabila ia mengemas kini pemproses dan komponen yang berkaitan. Tidak ada gunanya jika telefon anda tidak mempunyai Snapdragon, sudah tentu, tetapi jika ada, ia adalah cara lepas tangan yang baik untuk menjadikan telefon anda lebih baik. Snapdragon Battery Guru ialah satu lagi aplikasi percuma.

newbatteryguru

Mendapat Snapdragon? Ambil ini. / © Qualcomm

Apl penjimat bateri Android terbaik: JuiceDefender

JuiceDefender sebenarnya adalah tiga aplikasi, kerana selain versi percuma terdapat versi Plus pada US$1.99 dan versi Ultimate untuk US$4.99. Adalah lebih baik untuk bermula dengan yang percuma untuk melihat sama ada ia melakukan perkara yang anda perlukan, dan tingkatkan jika anda rasa anda memerlukan ciri seperti kawalan Wi-Fi yang mengetahui lokasi.

Mana-mana versi yang anda gunakan, asas JuiceDefender adalah sama: ia menggunakan pratetap untuk menentukan betapa agresifnya pengurusan baterinya, mematikan babi bateri seperti radio wayarles apabila ia tidak diperlukan. Sentuhan yang bagus ialah apabila anda telah melumpuhkan radio Wi-Fi atau 3G/4G, anda boleh menjadualkan penyambungan semula berkala untuk memastikan apl anda dikemas kini tanpa radio berjalan sepanjang hari atau malam.

juicedefender

Ia bukan aplikasi tercantik tetapi Juice Defender melakukan kerja dengan baik. / © Latedroid

Apl penjimat bateri Android terbaik: Battery Defender

Kadangkala apl terbaik adalah yang paling mudah, dan itu mungkin berlaku dengan Battery Defender. Ia sangat mudah untuk digunakan, tidak cuba melakukan setiap perkara yang boleh difikirkan dan merangkumi asas-asas dengan baik. Ia boleh melumpuhkan Wi-Fi dan data mudah alih secara automatik apabila anda mematikan skrin anda tetapi masih membenarkan apl menyegerak setiap 15 minit, ia boleh melumpuhkan rangkaian apabila anda tidur, dan ia boleh melumpuhkan rangkaian secara automatik apabila tahap bateri anda semakin rendah dan anda ‘sebenarnya tidak menggunakan telefon anda.

Sesetengah pengulas melaporkan isu dengan apl dalam Lollipop, tetapi itu nampaknya bergantung kepada telefon tertentu: majoriti ulasan Battery Defender adalah sangat positif. Jika anda ingin menggunakan lebih sedikit daripada bateri anda tetapi tidak mahu menghabiskan terlalu banyak masa untuk menyediakan atau mengubahnya, yang ini pasti berbaloi untuk dicuba – dan sekali lagi ia percuma.

pelindung bateri

Bateri Defender adalah mudah dan berkesan. / © Infolife LLC

Adakah anda mempunyai apl penjimat bateri kegemaran yang tidak kami senaraikan di sini, atau adakah anda pengguna gembira untuk satu, beberapa atau semua apl di atas? Beritahu kami dalam komen,