Apl podcast terbaik untuk telefon pintar anda pada tahun 2020

110
AndroidPIT Sennheiser Momentum Wireless Luar 2
© NextPit

Pada tahap tertentu, podcast berhutang namanya kepada iPod tetapi sudah tentu, anda tidak memerlukan sekeping kit berperisa Apple untuk mendengarnya — ia sama mudah diakses pada pelbagai peranti lain serta desktop atau komputer riba. Terdapat banyak apl dan perkhidmatan yang ingin membantu juga. Berikut ialah apl podcast terbaik untuk Android.

Pada Android, terdapat pilihan yang menarik untuk menyelesaikan masalah anda setakat apl podcasting. Kesemuanya menawarkan set ciri yang serupa tetapi anda akan mendapati beberapa perbezaan, jadi anda patut melakukan penyelidikan sebelum anda menggunakan satu — dan senarai pilihan terbaik ini akan memberikan beberapa petunjuk.

Lompat ke apl

Google Podcast (percuma)

Google telah mengambil masa yang lama untuk masuk ke dalam permainan podcast tetapi akhirnya ia telah mengeluarkannya sendiri apl podcast Android khusus. Apl itu mempunyai masa untuk mengkaji persaingannya, dan telah mengambil sedikit sebanyak daripada apl pihak ketiga yang berjaya untuk melakukannya. Sangat mudah untuk melanggan dan memuat turun podcast kegemaran anda dan ciri penemuannya berfungsi dengan baik selepas anda meluangkan sedikit masa membina pustaka anda.

podcast google

Google agak lewat ke pesta itu, tetapi apl podcastnya menghantar barangan. / © Gedung Google Play

Walau bagaimanapun, salah satu bonus terbesar apl Google Podcast ialah keupayaan untuk mendengar merentas semua peranti anda terima kasih kepada Google Assistant. Anda boleh mendengar podcast di kereta bawah tanah rumah dan sebaik sahaja anda berjalan melalui pintu depan anda, beritahu peranti Google Home anda untuk menyambung dengan tepat di tempat anda berhenti.

Pocket Cast ($3.99)

Pocket Casts telah berada dalam permainan podcasting untuk beberapa lama sekarang dan secara meluas dianggap sebagai salah satu aplikasi terbaik jenisnya pada iOS dan Android (ia juga baru-baru ini melancarkan portal web juga). Salah satu kelebihan Pocket Casts ialah cara ia menyegerakkan pendengaran anda pada berbilang peranti dan platform.

balingan poket androidpit

Pocket Casts tersedia pada Android, iOS dan web. / © NextPit

Aplikasi ini termasuk beberapa helah pintar untuk memecut melalui podcast (seperti pelarasan kelajuan dan keupayaan untuk memotong senyap) dan alat penemuan juga disusun dengan baik. Ia menyokong Android Wear dan telah dikemas kini kepada piawaian Reka Bentuk Bahan Google, jadi ia sangat berbaloi untuk dilihat.

BeyondPod ($6.99)

Seperti Pocket Casts, BeyondPod dilengkapi dengan antara muka yang bersih dan menarik serta menyegerakkan kandungan anda ke awan supaya anda boleh terus mendengar daripada peranti yang berbeza semasa anda pergi. Akses kepada apl adalah sentuhan yang mahal tetapi terdapat pilihan percubaan percuma 7 hari supaya anda boleh melihat jika anda menyukainya terlebih dahulu.

androidpit beyondpod

BeyondPod sesuai dengan Reka Bentuk Bahan Google. / © BeyondPod

Salah satu bidang di mana BeyondPod cemerlang adalah dalam mengurus podcast anda dan membenarkan anda menyelaknya dengan mudah, dan terdapat juga widget yang tersedia untuk akses skrin utama yang pantas. Terdapat juga sokongan senarai main pintar jika anda ingin mengumpulkan jenis podcast tertentu bersama-sama untuk mendengar semasa dalam perjalanan.

Republik Podcast (percuma)

Antara muka tidak begitu digilap seperti beberapa pilihan lain di sini, tetapi Podcast Republic padat dengan ciri dan boleh memenuhi hampir semua keperluan podcasting anda dengan sekurang-kurangnya kekecohan. Anda boleh menggunakan semua ciri secara percuma dan memasang beberapa iklan atau membayar ($1.99) untuk mengalih keluarnya.

republik podcast androidpit

Republik Podcast adalah percuma jika anda tidak keberatan dengan beberapa iklan. / © NextPit

Apl ini disusun dengan baik dan intuitif, membolehkan anda menavigasi mengikut kategori serta dengan cepat mengeluarkan podcast yang belum dimainkan, kegemaran dan terkini. Terdapat juga pilihan untuk membina senarai main tersuai juga. Terdapat ciri penyegerakan berkuasa Dropbox, ditambah dengan widget yang disertakan dan paparan mod kereta yang berguna.

DoggCatcher ($2.99)

Anda perlu membayar untuk DoggCatcher tetapi jika anda serius tentang podcasting anda maka anda mungkin menganggap perbelanjaan sedemikian sangat berbaloi. Terdapat semua jenis ciri berguna di sini, termasuk mekanisme autopadam yang boleh mengosongkan sedikit ruang dengan memadamkan podcast sebaik sahaja anda mendengarnya.

androidpit doggcatcher

DoggCatcher cemerlang dalam mengurus podcast. / © DoggCatcher

Aspek penemuan apl dilakukan dengan baik dan kedua-dua audio dan video boleh dicache ke peranti anda untuk mendengar di luar talian. Seperti semua apl lain yang telah kami nyatakan di sini, sokongan Chromecast disertakan dan ciri lain yang kami suka ialah pemasa tidur supaya anda boleh beralih ke podcast.

Spotify (percuma)

Pocket Casts telah berjalan selama bertahun-tahun tetapi Spotify baru sahaja mencelupkan jari kakinya ke dalam perairan podcasting. Walaupun ia sangat baru dalam adegan podcast, segala-galanya yang dibawa ke meja bermakna ia serta-merta berada di sana dalam senarai setakat apl podcasting terbaik untuk Android pergi.

  • Cara menambah podcast pada senarai main di Spotify
podcast spotify androidpit

Sokongan Spotify untuk podcast akan datang. / © Spotify

Satu-satunya masalah ialah: Ciri podcasting belum dilancarkan lagi. Ia tidak sepatutnya terlalu lama tetapi tiada tarikh rasmi. Namun, berdasarkan kualiti apl Spotify seperti yang sedia ada, kami masih mengesyorkan agar ciri podcasting berputar apabila mereka akhirnya sampai ke apl Android.

Apakah apl podcast Android kegemaran anda? Kongsi perkhidmatan pilihan anda dalam komen di bawah.

Baca lebih lanjut di NextPit:

  • Apl radio terbaik untuk Android
  • Ketua Pegawai Eksekutif Castbox: ‘pengesahan’ pemerolehan Spotify untuk keseluruhan industri podcast
  • Cara membatalkan langganan Spotify Premium anda
  • Petua dan petua penting untuk Spotify semua orang harus tahu