Apl terbaik untuk digunakan dengan Google Chromecast

84
chromecast 3 04
© NextPit oleh Stella Dauer

Chromecast menukarkan TV ‘bodoh’ anda kepada TV pintar dan Audio Chromecast menstrim audio kepada hampir mana-mana pembesar suara. Pancarkan penyemak imbas web, perkhidmatan penstriman dan permainan daripada peranti anda ke TV anda atau sebarang audio ke pembesar suara anda. Koleksi apl yang serasi sentiasa berkembang, jadi berikut ialah senarai apl Chromecast dan Audio Chromecast terbaik kami.

Lompat ke bahagian:

Perkhidmatan langganan filem dan TV

Netflix

Netflix ialah salah satu perkhidmatan penstriman pertama yang tersedia di TV. Ia telah melalui banyak perubahan selama bertahun-tahun – baik atau buruk – tetapi anda mempunyai beberapa pilihan licik yang tersedia untuk anda sekarang. Harap maklum bahawa Chromecast untuk Netflix terhad kepada peranti Android dengan Android 4.1 atau lebih tinggi.

Dengan Netflix pada Chromecast anda, anda boleh menstrim keseluruhan pustaka Netflix bagi filem dan rancangan TV, dalam 1080p bergantung pada sambungan Wi-Fi anda. Anda boleh mendapatkan video HD dengan pelan HD standard yang berharga sekitar $13 sebulan.

Netflix pada Chromecast anda menyertakan beberapa ciri yang baik. Anda boleh mempunyai sari kata, alih suara audio dan Bunyi Surround. Dan sementara anda mendapat pilihan filem dan rancangan yang baik, harganya agak tinggi dan Netflix telah meningkatkan harganya dan mungkin akan melakukannya lagi pada masa hadapan.

netflix 1

Netflix memberi anda pelbagai jenis filem dan rancangan untuk distrim. / © NextPit

Hulu Plus

Hulu, seperti Netflix, ialah rancangan TV dan perkhidmatan menonton filem yang hebat, di mana anda boleh menstrim jumlah tanpa had sama ada pada telefon pintar atau tablet Android anda dengan bayaran bulanan. Ia telah menerima pujian yang tinggi kerana menawarkan pilihan rancangan TV dan filem yang hebat dan mempunyai beberapa kandungan asli yang mantap seperti THE Handmaid’s Tale dan Castle Rock yang diilhamkan oleh Stephen King.

Semua ini, sudah tentu, boleh dipancarkan dari telefon pintar atau tablet anda ke TV anda melalui Chromecast yang hebat.

aliran 2

Tonton filem dan rancangan TV tanpa had dengan Hulu Plus. / © Hulu

HBO Sekarang

HBO Now, seperti HBO Go, ialah perkhidmatan penstriman kendiri yang tidak memerlukan pakej langganan kabel. Untuk $14.99 sebulan dengan HBO Now, anda boleh mempunyai akses kepada rancangan HBO kegemaran anda bukan sahaja pada telefon anda, tetapi juga melalui Chromecast. Nikmati rancangan seperti Game of Thrones atau The Wire pada skrin besar, tanpa membayar kabel.

hbo sekarang

Nikmati hits besar-besaran HBO di skrin besar tanpa membayar kabel. / © HBO

Apl untuk penstriman dari telefon pintar anda ke TV anda

AllCast

AllCast, daripada pembangun legenda Koushik Dutta, ialah salah satu apl penstriman Chromecast yang asli dan terbaik. AllCast bukan sahaja berfungsi dengan Chromecast, ia juga boleh digunakan untuk menstrim ke Amazon Fire TV, Xbox 360, Roku, Apple TV dan banyak lagi anda. Ambil perhatian bahawa versi percuma mempunyai had tontonan lima minit setiap sesi, jadi pertimbangkan untuk mengeluarkan $4.99 untuk versi premium.

allcastchrome

AllCast ialah salah satu apl Chromecast asal, dan ia masih antara yang terbaik. / © NextPit

Strim Video

VideoStream ialah VLC penstriman Chromecast: ia memainkan segala-galanya. Tanpa memerlukan codec atau pemalam yang berbeza, VideoStream hanya menstrim kandungan daripada komputer riba atau PC anda terus ke TV yang dilengkapi Chromecast anda. Betul, ini sebenarnya a Sambungan Chrome untuk komputer anda, tetapi setelah ia dipasang, anda hanya perlu mengambil apl VideoStream Remote daripada Gedung Play dan anda boleh mengawal segala-galanya daripada telefon atau tablet anda.

AndroidPIT VideoStream

Daripada telefon, komputer riba atau tablet, VideoStream hanya berfungsi. / © Team VideoStream

BubbleUPnP

Chromecast sudah melakukan tugas yang hebat dalam menstrim kebanyakan perkara yang anda lemparkan terus dari peranti yang berbeza, tetapi BubbleUPnP bertindak sebagai jambatan yang hebat untuk membolehkan anda menstrim sesuatu daripada peranti DLNA, pelayan media dan perkhidmatan storan awan yang berbeza.

BubbleUPnP mempunyai beberapa ciri khusus Chromecast yang menarik juga, seperti mengubah pengekodan pelbagai format media yang tidak serasi dengan Chromecast secara lalai supaya ia berfungsi dengan dongle. Membundarkan ciri hebat ialah baris gilir main balik, yang membolehkan anda menyusun media daripada pelbagai peranti berbeza untuk dimainkan pada Chromecast anda.

androidpit bubbleupnp

BubbleUPNP ialah hab hebat untuk semua peranti DLNA dan UPnP anda, yang kandungannya boleh anda strimkan ke Chromecast. / © Bubblesoft

Plex

Plex ialah aplikasi multimedia peribadi yang membolehkan anda menstrim video, muzik, foto dan filem rumah anda ke telefon Android anda daripada mana-mana komputer yang menjalankan Pelayan Media Plex. Ia membolehkan penyegerakan media dari telefon anda serta dari Google Drive, Dropbox dan perkhidmatan storan awan yang lain.

Dan kini ia melangkah lebih jauh dengan sokongan Chromecast: anda boleh menikmati perkhidmatan yang ditawarkan oleh Plex pada HDTV anda. Apl mudah alih berada di Gedung Play sebagai demo percuma, dengan ciri tambahan dibuka kunci melalui pembelian sekali atau langganan Plex Pass untuk perkhidmatan yang lebih premium.

androidpit plex untuk android

Segerakkan, susun dan lihat media anda dengan Plex. / © Plex, Inc.

Penstriman muzik

Spotify

Hanya pada tahun 2015 bahawa sokongan Spotify telah ditambahkan untuk Chromecast, tetapi kami gembira kerana ia. Kini kami boleh menikmati perkhidmatan penstriman muzik kegemaran kami di TV kami, dengan lebih daripada 30 juta lagu untuk dipilih dalam antara muka pengguna yang intuitif. Ini ialah apl Chromecast yang mesti ada.

Aplikasi AndroidPIT spotify

Kini anda boleh menikmati perkhidmatan penstriman muzik kegemaran anda dengan Chromecast. / © Spotify

Pandora

Pandora memerlukan sedikit pengenalan sebagai aplikasi radio penstriman, tetapi sokongan Chromecast Pandora yang menjadikannya tempat dalam senarai ini. Perkara terbaik ialah, anda mungkin sudah mempunyai Pandora pada telefon anda, jadi tidak perlu memasang apa-apa lagi kerana ia sudah berfungsi dengan Chromecast. Jika anda belum lagi menggunakan Pandora, cubalah dan akses sehingga 100 stesen radio diperibadikan secara percuma.

Apl radio AndroidPIT Pandora

Pandora tidak memerlukan pengenalan, tetapi adakah anda tahu ia sudah berfungsi dengan Chromecast? / © Pandora

Deezer

Menawarkan alternatif yang sangat baik secara konsisten kepada Spotify, Deezer sangat bagus untuk pendengar yang meminati album jarang dan langsung. Antara muka baru-baru ini mengalami baik pulih estetik juga. Perpustakaan Deezer berbeza-beza antara negara, tetapi ia sebenarnya mengandungi lebih banyak lagu daripada Spotify.

ujian deezer 1

Deezer ialah alternatif hebat kepada beberapa perkhidmatan yang lebih popular. / © NextPit

iHeartRadio

Dengan beribu-ribu stesen radio untuk dipilih, apl yang mudah digunakan ini membolehkan anda menonton dan mula mendengar muzik kegemaran anda secara percuma. Apl iHeartRadio menampilkan algoritma yang canggih untuk mencipta stesen tersuai untuk anda berdasarkan muzik kegemaran anda dan juga membolehkan anda menonton siaran langsung radio dan acara muzik langsung sekali-sekala. Ia direka bentuk untuk berfungsi dengan Chromecast anda, menjadikannya apl penstriman muzik terbaik yang tersedia pada masa ini untuk dongle.

androidpit iheartradio

iHeartRadio ialah apl penstriman muzik terbaik yang tersedia untuk Chromecast. / © iHeartMedia

Permainan untuk Chromecast

Hanya Menari Sekarang

Ubisoft telah menyediakan permainan Wii yang popular untuk Chromecast. Kekalkan cengkaman teguh pada telefon pintar anda, dapatkan tarian dan Just Dance akan menilai prestasi anda. Apl ini menampilkan mod berbilang pemain dalam talian, iklan dan pembelian dalam apl.

Rakan Angry Birds

Angry Birds bersaing dalam lelaran francais klasik ini. Bermain menentang rakan anda menggunakan satu skrin terima kasih kepada Chromecast, dan nikmati permainan gaya kejohanan. Anda tidak perlu bermain bersendirian, kerana terdapat kejohanan di seluruh dunia, dan terdapat tahap baharu yang dikeluarkan setiap minggu.

Mencari lebih banyak permainan untuk digunakan dengan Chromecast? Cuba permainan berbilang pemain hebat ini untuk Chromecast bagi memeriahkan pesta anda!

Apl penstriman percuma

Lempar Poket

Pocket Casts ialah salah satu apl yang dinilai tertinggi pada Android dan salah satu pengurus podcast terbaiknya. Anda bukan sahaja boleh menstrim, tetapi memuat turun, semua podcast kegemaran anda, kemudian menyediakan senarai main untuk dipancarkan ke Chromecast anda. Ia menyokong kedua-dua aliran audio dan video, dan mempunyai antara muka yang kemas yang selaras dengan Reka Bentuk Bahan Lollipop.

Anehnya, apabila kami berhubung dengan pembangun untuk bertanya tentang kisah kejayaan Pocket Casts, mereka mengaitkannya dengan campuran “nasib buta” dan “kemahiran tulen”. Itu dia, formula untuk aplikasi yang berjaya…

aplikasi poket cast androidpit

Pocket Casts ialah contoh cemerlang tentang kehebatan apl Android. / © Shifty Jelly

Crackle

Ia mungkin bukan perkhidmatan penstriman filem paling tinggi di luar sana, tetapi Crackle mempunyai pilihan tontonan mudah yang hebat tersedia secara percuma. Anda tidak akan menemui kandungan terbaharu dan terhebat, tetapi dengan filem seperti Men In Black, Bad Boys, dan Snatch, ia merupakan perjalanan yang hebat di lorong ingatan bagi kita yang dibesarkan pada tahun Sembilan puluhan dan Noughties.

kerisik androidpit

Crackle ialah perkhidmatan penstriman filem percuma yang perpustakaannya dipenuhi dengan beberapa filem klasik yang tidak memenangi Oscar. / © Crackle

BBC iPlayer

Untuk penonton UK kami, apl BBC iPlayer ialah salah satu aplikasi terbaik yang boleh anda gunakan jika anda telah membeli dongle Chromecast untuk diri anda sendiri. Ia membolehkan anda menonton TV secara langsung, dan menstrim program terkini daripada salah satu penyiar televisyen terbaik di dunia. Jangkakan banyak dokumentari alam semula jadi yang diceritakan oleh David Attenborough bersuara madu, dokumentari tajam, rancangan panel dan banyak siri mini yang bergaya dan bersahaja. Malangnya untuk khalayak AS kami, apl itu adalah geo-sekatan.

bbc iplayer

iPlayer BBC yang ada di mana-mana berfungsi pada Chromecast. / © Teknologi Aplikasi Media untuk BBC

Apl Chromecast lain

Kedai Cast

Adakah senarai kami tidak mencukupi untuk anda? Pastikan anda melihat Cast Store, yang mengumpulkan semua apl yang serasi dengan Chromecast dalam kategori yang mudah dicari, supaya anda tidak perlu mencari tinggi dan rendah di Gedung Google Play.

kedai tuang untuk chromcast

Ketahui tentang semua apl berbeza untuk digunakan dengan Chromecast. / © GoKo

  • Petua dan kiat Google Chromecast terbaik kami
  • Cara menstrim filem dan rancangan TV secara percuma pada Android

Adakah kami terlepas apl Chromecast kegemaran anda? Beritahu kami apa yang kami kurang dalam ulasan dan mungkin kami akan memasukkannya pada masa akan datang!