Apl terbaik untuk menjana wang di Android

105
perjanjian 10
© Shutterstock

Adakah anda lebih suka membuat wang pada telefon pintar anda daripada membelanjakannya? Tidak mahu menghabiskan semua masa anda dirantai pada komputer riba anda untuk menyelesaikan kerja? Terdapat banyak pilihan di Gedung Play yang boleh membantu anda menjana wang dengan apl Android.

Lompat ke bahagian:

Dapatkan ganjaran untuk melengkapkan tinjauan

Ganjaran Pendapat Google

Mungkin agak mengejutkan apabila mengetahui bahawa Google mempunyai apl sendiri yang boleh anda gunakan untuk menjana wang. Dengan Ganjaran Pendapat Google, anda memperoleh kredit Google Play dengan melengkapkan tinjauan. Anda akan menerima pemberitahuan setiap kali tinjauan baharu tersedia, dan anda hanya perlu meluangkan sedikit masa untuk menjawab satu siri soalan – tiada yang terlalu membebankan.

Setelah anda melengkapkan tinjauan, anda memperoleh kredit Gedung Google Play yang boleh anda gunakan untuk membeli apl, muzik dan perkara lain. Kebanyakan tinjauan mempunyai tarikh akhir untuk disiapkan, jadi pastikan anda tidak menunggu terlalu lama untuk menyelesaikannya.

Anugerah pendapat google AndroidPIT 1

Ambil tinjauan di Google Opinion Rewards untuk mendapatkan kredit Gedung Play. / © NextPit

Tinjauan dalam Perjalanan

Lengkapkan tinjauan, dapatkan wang. Tidak seperti Google Opinion Rewards, yang ini membayar secara tunai. Walau bagaimanapun, terdapat hanya beberapa tinjauan yang tersedia pada mana-mana bulan tertentu, jadi jangan mengharapkan untuk menjadi kaya dengan cepat. Tetapi tidak mengapa untuk memperoleh beberapa wang tambahan sekarang dan kemudian. Apl ini cukup mudah untuk digunakan, jadi ia adalah wang bir/makanan ringan untuk sedikit usaha.

  • Bagaimana untuk membuat wang di media sosial

Dapatkan wang untuk menguji apl

CashPirate

CashPirate ialah aplikasi yang menukar mata kepada wang tunai. Pengguna berdaftar boleh menguji aplikasi, mengambil bahagian dalam tinjauan, bermain permainan dan menjemput rakan lain untuk menyertai. 1000 mata sepadan dengan $1, yang boleh ditukar untuk membeli item di Gedung Play atau dipindahkan ke akaun PayPal.

cashpirate

Tukar mata dan kredit bonus untuk dibeli dengan CashPirate. / © NextPit

Jual barang lama anda

eBay

Laman web eBay mungkin tidak memerlukan pengenalan, tetapi adakah anda tahu apl Androidnya boleh menjadi lebih berguna untuk kita yang hidup di telefon bimbit? eBay membolehkan anda menjual hampir apa sahaja dan adalah cara ramai orang memulakan jualan dalam talian.

Kemungkinan anda mempunyai pakaian lama, elektronik, peralatan, mainan atau perabot yang bernilai wang kepada seseorang di luar sana. eBay akan membantu anda mencari seseorang yang istimewa itu.

  • Ini adalah permainan terbaik untuk Android

Amazon

Selepas eBay, perhentian seterusnya untuk penjual yang giat adalah secara semula jadi Amazon. Apl penjual Amazon membolehkan anda menyertai salah satu peruncit terbesar di dunia melalui telefon pintar anda.

Sama seperti eBay, ini adalah cara terbaik untuk menukar barangan lama anda menjadi wang tunai yang berguna, dan boleh menjadi titik permulaan kepada perniagaan yang berjaya.

amazon

Penjual Amazon mempunyai semua yang anda perlukan untuk menjalankan perniagaan daripada telefon anda. / © NextPit

Pendaftaran untuk menjadi penjual Amazon adalah percuma, tetapi anda perlu membayar $0.99 untuk setiap item yang dijual. Untuk penjual yang benar-benar berjaya, anda mungkin mahu memilih langganan bulanan $39.99 dan bukannya caj $0.99.

Etsy

Artis, pembuat dan tukang lain mungkin mendapati diri mereka lebih selesa dengan Etsy. Direka bentuk untuk menjual pelbagai seni dan kraf, pembeli datang ke Etsy mencari barangan buatan tangan istimewa, walaupun secara jujur, pemilik kedai sebenarnya boleh menjual apa sahaja yang mereka mahu.

sellonetsy

Etsy mempunyai apl berasingan untuk penjual. / © NextPit

Anda boleh mengurus kedai anda melalui apl, yang dipanggil Sell on Etsy. Ia membolehkan anda mengurus kedai anda, pesanan anda dan penyenaraian anda, serta berbual dengan bakal pembeli. Jika Amazon terlalu korporat untuk anda dan eBay terlalu berantakan, cuba jual seni dan kraf anda di Etsy.

Cari kerja bebas dalam talian

Fiverr

Ingin menjana wang dengan cepat? Terdapat satu tan platform untuk pekerja bebas, tetapi Fiverr menawarkan akses segera kepada berjuta-juta pertunjukan bersaiz gigitan. Terdapat pekerjaan untuk mereka dalam pemasaran digital, penyuntingan, penterjemahan, reka bentuk grafik, copywriting, video, dan juga pekerjaan untuk pembantu maya.

Apa sahaja yang anda suka lakukan yang boleh membantu perniagaan, anda boleh mencari pelanggan untuknya di sini. Ia adalah platform yang hebat untuk mereka yang baru bermula, atau yang ingin membuat sedikit wang tunai secara sampingan.

Upwork

Upwork adalah serupa dengan Fiverr, tetapi secara amnya lebih baik untuk pekerja bebas yang lebih mantap secara profesional dan ingin mendapat bayaran yang lebih tinggi untuk kepakaran mereka.

Dalam apl, anda boleh mencari pekerjaan, menerima tawaran, berbual dengan pelanggan, menghantar fail projek dan banyak lagi. Semua ciri ini bermakna anda boleh mencari pertunjukan dan responsif untuk pelanggan semasa dalam perjalanan, yang bagus untuk mereka yang merupakan pekerja bebas sepenuh masa atau separuh masa.

tangkapan skrin aplikasi upwork

Upwork ialah tempat yang bagus untuk pekerja bebas yang lebih mantap untuk mencari kerja. / © NextPit

Pekerja bebas

Freelancer bukanlah aplikasi yang cukup untuk menjana wang dalam talian dalam beberapa minit, tetapi untuk mencari pekerjaan bebas untuk mendapatkan beberapa dolar tambahan.

Majikan mempunyai projek dan pekerja bebas membuat cadangan mengenai masa pelaksanaan dan nilai perkhidmatan mereka. Pada akhirnya, pekerja bebas diupah jika cadangan mereka sepadan dengan keperluan pelanggan.

pekerja bebas 1

Dapatkan peluang sebagai pekerja bebas dengan Android. / © NextPit

  • Pilihan apl Android terbaik kami pada tahun 2019

Pawshake

Yang ini untuk pencinta haiwan. Pawshake meletakkan pemilik haiwan peliharaan berhubung dengan orang yang boleh menjaga haiwan kesayangan mereka semasa mereka bercuti atau terlalu sibuk dengan kerja untuk bercakap, berjalan dengan anjing atau memberi makan kucing pada siang hari.

Bakal penjaga haiwan peliharaan mendaftar di tapak web syarikat, tetapi tempahan dan dikendalikan melalui aplikasi. Anda boleh menawarkan pelbagai perkhidmatan daripada hanya berjalan kaki ringkas atau menambah mangkuk makanan hingga membawa haiwan ke rumah anda sendiri atau dandanan/latih mereka.

goyang kaki

Pawshake ialah cara terbaik untuk menjadi penjaga haiwan kesayangan yang profesional. / © NextPit

Pampasan berbeza-beza mengikut aktiviti, dan Pawshake pada mulanya mengesyorkan kadar tertentu (dan mengambil potongannya), tetapi pengasuh popular akhirnya boleh menghasilkan jumlah wang tunai yang selesa.

Pernahkah anda menemui apl lain yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan wang? Pada pendapat anda, apakah apl Android terbaik untuk menjana wang? Beritahu kami dalam ulasan.