Aplikasi Facebook Messenger terbaik untuk Android

93
androidpit facebook messenger 2
© NextPit

Facebook Messenger telah berjalan jauh sejak penubuhannya. Aplikasi itu – yang dihasilkan daripada ciri pemesejan peribadi dalam Facebook – adalah salah satu aplikasi pemesejan segera yang paling popular di dunia dan baru-baru ini telah diperkukuh dengan keupayaan untuk menjalankan koleksi aplikasi khususnya sendiri. Untuk menjelaskannya, anda kini boleh mendapatkan apl untuk apl Facebook Messenger, dan di sini kami akan menunjukkan kepada anda apl Facebook Messenger terbaik yang perlu anda cuba.

  • Petua Facebook Messenger
  • Apl Pengutus Segera Terbaik untuk Android

Pertama, anda perlu mengetahui cara mencari aplikasi Facebook Messenger:

  1. Dalam apl Messenger untuk Android, buka perbualan, kemudian ketik ikon tiga titik di bahagian bawah sebelah kanan. Ini akan memaparkan senarai apl yang direka untuk berfungsi secara khusus dengan Messenger.
  2. Seterusnya, hanya ketik Pasang di sebelah yang anda mahu muat turun dan ia akan membawa anda ke pautan Gedung Play untuk apl itu.
aplikasi messenger facebook androidpit

Ketik ikon di bahagian bawah sebelah kanan sembang Messenger untuk mengakses gedung aplikasi Messenger. / © ANDROIDPIT

  1. Untuk menggunakan apl yang telah anda pasang untuk Facebook Messenger, anda boleh mengetik ikonnya terus pada skrin utama Android anda, atau anda boleh membuka perbualan dan kemudian ketik ikon tiga titik di bahagian bawah sebelah kanan.
  2. Apl anda yang dipasang akan muncul di bahagian atas. Akhir sekali, hanya ketik yang anda mahu gunakan.

Coretan untuk Messenger

Apabila perkataan tidak mencukupi, anda boleh menggunakan lukisan dan gambar menggunakan aplikasi Facebook Messenger kecil yang ringkas dan menawan ini. Doodle memberi anda kanvas maya untuk dilukis, membenarkan anda melukis apa sahaja yang anda mahu kemudian menghantarnya kepada rakan anda.

Rakan anda kemudiannya boleh membalas doodle dengan coretan mereka sendiri, atau melukis di atas coretan yang anda buat. Terdapat pelbagai pilihan di sini, seperti saiz dan warna berus yang berbeza, dan anda boleh melukis pada foto yang dimuat naik dari telefon anda.

doodle androidpit untuk messenger

Doodle for Messenger membolehkan anda menjadi kreatif dengan kanvas, kemudian menghantarnya kepada rakan Facebook anda. / © ANDROIDPIT

GIPHY untuk Messenger

Arkib gif terbaik untuk Facebook Messenger. Anda akan menemui kedua-dua gif lagenda dan tidak jelas dalam GIPHY, di sana untuk meluahkan sebarang emosi yang anda suka (atau hanya membuat orang ketawa) menggunakan klip tiga saat.

GIPHY mempunyai antara muka yang bagus dan ringkas, yang menunjukkan kepada anda animasi gif penuh dari skrin utama, jadi anda akan menemui perkara yang anda perlukan dalam seketika. Anda boleh mencari gif mengikut kategori – seperti filem, muzik dan haiwan – atau malah dengan ungkapan seperti ‘Setuju’, ‘Eye Roll’ dan ‘Lol’ klasik.

androidpit giphy

Arnab comel ini hanyalah satu daripada ratusan gif yang boleh anda tambahkan daripada GIPHY pada sembang Messenger anda. / © ANDROIDPIT

GIF CAM untuk Messenger

Jika pangkalan data gif hebat GIPHY tidak mencukupi untuk anda, maka mengapa tidak mencuba tangan anda untuk mencipta gif anda sendiri? Menggunakan aplikasi Facebook Messenger yang lucu ini, anda boleh mencipta GIF animasi anda sendiri, kemudian menyesuaikannya, menambah meme anda sendiri padanya dan menghantarnya kepada rakan anda. Anda juga boleh menambah gif animasi pada kolaj anda menggunakan alat carian yang dikuasakan oleh GIPHY.

androidpit gif cam untuk messenger

Gunakan GIF CAM untuk mencipta gif animasi anda sendiri dan hantarkannya melalui Messenger. / © ANDROIDPIT

Ultrateks

Jika anda ingin menambah sedikit lagi warna pada tulisan anda, maka anda harus mencuba Ultratext yang mencolok. Menggunakan apl ini, anda boleh menambah latar belakang berwarna terang pada mesej anda, menggunakan keseluruhan koleksi emotikon baharu dan menggunakan pelbagai gaya fon gila untuk mengekspresikan diri anda dengan lebih baik. Anda juga boleh menghiasi mesej hebat anda dengan swafoto. Harap-harap sesiapa sahaja yang anda hantar mesej menghargai warna yang menggelikan seperti yang anda lakukan!

ultratext androidpit untuk messenger

Jika warna neon Ultratext yang terang tidak membuat anda gila, anda pasti suka menggunakannya untuk menceriakan sembang Messenger anda. / © ANDROIDPIT

Stayfilm

Satukan kolaj foto kegemaran anda, kemudian tindihnya menggunakan pilihan penapis yang telah ditetapkan, yang menambahkan muzik dan kesan pada kolaj anda. Hanya beberapa minit diperlukan untuk membuat kolaj, kemudian gunakan butang ‘Hantar’ untuk menghantarnya kepada sesiapa yang anda suka di Messenger. Ia adalah cara yang bagus untuk menambahkan kehidupan dan warna pada koleksi gambar yang tidak dapat dilupakan, dan sangat bagus jika anda ingin mengenang kembali tentang hari atau malam tertentu bersama rakan anda.

androidpit stayfilm untuk messenger

Cipta kolaj berwarna-warni lengkap dengan runut bunyi menggunakan Stayfilm. / © ANDROIDPIT

Pernahkah anda menemui mana-mana apl Facebook Messenger baharu yang menyeronokkan yang anda fikir perlu ada dalam senarai kami? Beritahu kami!