Aplikasi Pengeditan Gulungan Instagram Terbaik

107

Kekili Instagram telah menjadi salah satu jenis siaran yang paling popular dalam talian. Ia digunakan oleh penulis blog, pemasar, institusi pendidikan dan hampir semua orang di Instagram. Mungkin anda telah memutuskan untuk mencuba imaginasi anda dan mencipta video yang menarik untuk Reels. Tetapi bagaimana anda mengedit video supaya ia sepadan dengan pilihan dan keperluan anda?

Aplikasi Pengeditan Gulungan Instagram Terbaik

Itulah yang anda akan ketahui dalam artikel hari ini. Kami telah melakukan penyelidikan, jadi anda tidak perlu berbuat demikian, dan membawakan anda senarai tujuh aplikasi penyuntingan video terbaik (percuma dan berbayar). Apl ini boleh membantu anda mencipta Gelendong Instagram yang anda impikan.

Aplikasi Pengeditan Gulungan Instagram Terbaik

Sebelum kita menyenaraikan apl pengeditan Instagram Reels terbaik, perlu dinyatakan bahawa pilihan di bawah dipilih berdasarkan kriteria tertentu. Kami telah mempertimbangkan bilangan ciri yang tersedia, kebolehgunaan, bilangan muat turun dan pengalaman pengguna lepas yang positif. Kami telah menyertakan penyelesaian yang boleh anda gunakan pada peranti Android dan iOS anda. Bagi anda yang bersedia untuk pengeditan lanjutan, kami juga telah menemui beberapa apl premium yang boleh anda langgan untuk mendapatkan ciri tambahan.

Proses muat turun apl adalah sama untuk semua perisian yang disenaraikan di bawah, tetapi berikut ialah gambaran keseluruhan ringkas sekiranya anda menghadapi masalah:

 1. Lawati Google Play atau App Store, bergantung pada peranti anda.
 2. Cari nama apl dalam bar carian.
 3. Tekan Muat turun atau Pasang.
 4. Tunggu apl memasang dan mendaftar menggunakan akaun Instagram atau e-mel anda.

Ambil perhatian bahawa dua daripada apl (iMovie dan Klip) di bawah tidak akan tersedia untuk dimuat turun di Google Play, memandangkan ia berasal dari Apple.

Memandangkan kita telah mendapat kemudahan teknikal, mari kita terokai aplikasi pengeditan Instagram Reels terbaik yang tersedia hari ini.

1. InShot

Jika anda ingin menukar kedudukan video daripada mendatar kepada menegak atau menambah tajuk, peralihan atau kapsyen teks tersuai pada kandungan anda, anda boleh berbuat demikian dengan InShot. Aplikasi ini tersedia dalam Gedung Google Play serta dalam App Store Apple.

Ciri tambahan apl termasuk pemangkasan rakaman, mempercepatkan video, penyambungan, menambah muzik latar belakang dan penapis, dan banyak lagi.

Harap maklum bahawa versi percuma apl ini akan meninggalkan tera air pada kerja anda dan hanya akan membenarkan anda bekerja dengan bilangan alatan yang terhad. Anda boleh melanggan pelan bulanan atau tahunan atau hanya membeli alat berasingan jika itu sahaja yang anda perlukan.

Kebaikan InShot

 • Antara aplikasi yang paling mesra pengguna
 • Mudah untuk membuat perubahan
 • Banyak ciri
 • Menyokong kolaj

Keburukan InShot

 • Tiada alat penyuntingan lanjutan
 • Penanda air dalam versi percuma
 • Garis masa trek tunggal

2. Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush ialah editor video yang datang daripada salah satu jenama penyuntingan kandungan visual yang paling terkenal di dunia – Adobe. Anda hanya boleh bayangkan bilangan alatan dan kesan yang akan anda miliki selepas memuat turun aplikasi ini. Terdapat banyak templat terbina dalam untuk Gelendong Instagram yang boleh anda pilih secara percuma. Antara muka yang mudah digunakan menjadikan pengeksportan video HD menjadi mudah dengan ketukan butang yang mudah, supaya anda boleh menerbitkan video yang baru diedit sebagai Reels serta-merta.

Perkara yang menarik ialah terdapat juga versi desktop apl untuk kerja yang lebih intensif ciri. Walau bagaimanapun, versi mudah alih adalah sama teguh dan dijamin untuk memenuhi semua keperluan anda. Anda boleh melaraskan kelajuan video anda dengan mudah, menambah audio, menyesuaikan tajuk, menyesuaikan peralihan, menambah kesan dan penapis, dan banyak lagi.

Apl ini tersedia untuk dimuat turun di Google Play dan App Store.

Anda boleh memuat turun apl secara percuma pada semua peranti anda dan menggunakan apl percuma asas dengan ciri terhad atau naik taraf kepada versi premium untuk akses penuh kepada semua alatan penyuntingan video. Terdapat juga percubaan percuma selama 7 hari untuk menguji perisian sebelum membuat pembelian anda.

Adobe Premiere Rush Pros

 • Banyak ciri penyuntingan video
 • Eksport fail mudah
 • Alat warna dan tajuk yang hebat
 • Penyegerakan projek desktop dan telefon pintar

Adobe Premiere Rush Cons

 • Pelan premium adalah mahal
 • Penyampaian projek perlahan
 • Kurang templat papan cerita

3. Klip (iOS sahaja)

Dengan Klip, anda boleh menambah kapsyen lucu yang menarik perhatian pada Gelendong Instagram anda dalam beberapa saat. Terdapat ciri yang membolehkan anda menambah Gelendong 15 saat dengan kapsyen yang muncul semasa anda bercakap, hampir seperti sari kata. Anda juga boleh mendapat manfaat daripada ciri transkripsi, yang berfungsi dengan baik berbanding pesaing. Pengguna bebas untuk menukar warna, saiz dan fon kapsyen.

Anda juga boleh menggunakan Klip untuk membuat Kekili dengan mesej masuk atau keluar yang akan dipaparkan pada permulaan atau penghujung klip. Jika perlu, anda sentiasa boleh menghiasi video anda dengan watak animasi, emoji, pelekat atau GIF.

Semua ciri adalah sangat mudah untuk digunakan, jadi hampir tiada keluk pembelajaran semasa menggunakan aplikasi ini.

Clips tersedia untuk muat turun percuma di App Store dan boleh digunakan pada iPhone dan iPad. Apl ini berasal dari sistem iOS, jadi tiada versi Android tersedia.

Clips ialah salah satu apl jarang yang percuma sepenuhnya, jadi anda boleh memuat turun dan bermain tanpa perlu risau tentang kos tersembunyi.

Klip Kebaikan

 • Percuma selamanya
 • Ciri mesej intro dan outro
 • Tiada keluk pembelajaran

Klip Kontra

 • Perisian iOS sahaja
 • Tidak mempunyai ciri penyuntingan video lanjutan

4. Aplikasi Instagram

Yang ini mungkin kelihatan seperti tidak perlu, tetapi apl Instagram ialah tempat yang bagus untuk mengedit video untuk Reels. Jika telefon pintar anda kekurangan storan atau anda hanya memerlukan alat penyuntingan asas, anda boleh menyelesaikan kerja dari dalam apl – tidak memerlukan muat turun tambahan!

Anda boleh merakam Kekili anda dalam segmen, menggabungkan berbilang video ke dalam satu Kekili, menetapkan pemasa, menggunakan penapis dan melaraskan kelajuan video.

Perkara yang menarik ialah apl itu percuma untuk digunakan, jadi anda sentiasa boleh bergantung padanya untuk meningkatkan video Reels anda pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja.

Jika anda belum berbuat demikian, anda boleh memuat turun apl Instagram di Google Play dan App Store.

Kelebihan Aplikasi Instagram

 • Mudah untuk menghantar Kekili
 • Antara muka yang mudah dan intuitif
 • Percuma untuk digunakan

Keburukan Aplikasi Instagram

 • Mempunyai ciri penyuntingan terhad

5. iMovie (iOS sahaja)

iMovie adalah satu lagi aplikasi asli Apple untuk mengedit video dengan banyak pilihan penyuntingan. Jika anda mahu membuat klip gaya Hollywood dan menyiarkannya sebagai Kekili tetapi tidak mempunyai aplikasi ini diprapasang pada telefon anda, anda boleh memuat turunnya daripada App Store.

Terdapat banyak alat dan ciri bebas selama-lamanya untuk dicuba. Anda boleh memilih daripada pelbagai runut bunyi untuk menjadikan video anda menarik secara visual dan akustik. Jika perlu, anda juga boleh merakam alih suara anda sendiri dan menambahkannya pada klip.

Sesuaikan tajuk dan latar belakang video atau tambah penapis untuk menjadikan klip anda kelihatan menarik – semua tindakan ini sangat mudah dilakukan pada iMovie. Selain itu, anda boleh menggunakan templat video yang menyeronokkan atau menambah berbilang tema video pada satu video, semuanya dengan beberapa ketikan mudah. Hampir tiada keluk pembelajaran dengan perisian ini dan anda boleh menggunakannya secara bebas dari Hari Pertama.

Kebaikan iMovie

 • Kebanyakan alatan adalah percuma selama-lamanya
 • Alat penyuntingan latar belakang video
 • Antara muka intuitif

iMovie Cons

 • Hanya tersedia untuk iOS

6. KineMaster

KineMaster ialah perisian penyuntingan video yang dibuat untuk perfeksionis. Jika anda ingin mencipta Kekili yang sempurna dalam resolusi tinggi dengan sentuhan profesional kepada mereka, ini sudah tentu aplikasi untuk dicuba. Rakam suara alih suara, tambah kesan bunyi yang dirakamkan, cipta animasi unik dan sesuaikan video anda dengan cara yang anda mahukan, terima kasih kepada antara muka seret dan lepas yang mudah digunakan.

Anda juga boleh menghiasi video anda menggunakan topeng bentuk untuk menambah logo atau bentuk, peralihan pemandangan, tindanan teks, grafik gerakan dan banyak lagi.

Hampir tidak ada aplikasi lain yang menawarkan penggunanya sebanyak pilihan penyuntingan pada peranti telefon pintar seperti KineMaster. Anda boleh bekerja pada berbilang lapisan video dan bermain dengan putaran, kelegapan, penapis warna, pemangkasan atau juga alat kunci kroma.

Apl ini mempunyai versi percuma dan premium, dengan pilihan percuma yang menampilkan lebih daripada alatan yang mencukupi untuk keperluan Gelendong Instagram anda. Versi berbayar mungkin menelan kos yang lebih tinggi dalam jangka masa panjang, tetapi pastinya patut dicuba jika anda bercadang untuk melakukan penyuntingan video yang meluas.

Apl KineMaster tersedia untuk dimuat turun untuk Android dan iOS. Sebaik sahaja anda memuat turun aplikasi, hanya daftar untuk memulakan proses penyuntingan.

Kebaikan KineMaster

 • Apl penyuntingan video padat ciri
 • Versi percuma berfungsi untuk kebanyakan pengguna
 • Seret dan lepas antara muka

Keburukan KineMaster

 • Versi premium agak mahal
 • Mungkin mempunyai keluk pembelajaran yang lebih panjang untuk pemula

7. FilmoraGo

FilmoraGo ialah salah satu pilihan perisian penyuntingan video trending terbaik di pasaran sekarang, dan ia dilengkapi dengan ciri hebat untuk menyunting Gelendong Instagram. Dengan beberapa langkah mudah, anda boleh menambah pelekat, teks, animasi, tindanan dan elemen lain untuk menjadikan klip anda lebih menarik. Anda juga boleh menambah ganti suara anda sendiri, mencipta kesan gambar dalam gambar khas dan mempercepat serta memperlahankan video anda.

Bahagian terbaik tentang apl ini ialah anda mendapat akses kepada perpustakaan bebas royalti untuk menambah muzik latar belakang dan membangkitkan emosi penonton anda.

Anda boleh menggunakan semua alat penyuntingan video yang tersedia oleh apl secara percuma. Walau bagaimanapun, akan terdapat tera air dalam video anda yang dieksport yang memaparkan logo syarikat. Anda boleh mendaftar untuk beberapa pelan tahunan premium untuk pengalaman tanpa tera air dan beberapa ciri tambahan seperti:

 • Ciri skrin pisah
 • Penyama audio
 • sokongan GIF
 • resolusi 4K
 • Penjejak gerakan
 • Skrin hijau
 • Lebih 800 kesan

Memandangkan kepadatan ciri platform, pemula mungkin mengalami keluk pembelajaran yang lebih curam berbanding dengan alternatif yang lebih mudah yang dinyatakan di atas. Juga tiada panduan yang betul dalam apl, tetapi tiada apa-apa tutorial YouTube dalam talian yang tidak dapat diselesaikan.

Jika anda belum berbuat demikian, anda boleh memuat turun Filmora secara percuma pada peranti Android atau iOS anda.

Kebaikan FilmoraGo

 • Antara muka super intuitif
 • Eksport fail mudah
 • Banyak ciri percuma
 • Cubaan percuma

Keburukan FilmoraGo

 • Penanda air dalam pelan percuma
 • Kekurangan tajuk lanjutan dan pilihan tajuk
 • Keluk pembelajaran agak curam

Bawa Kekili Instagram Anda kepada Kesempurnaan

Jika terdapat satu kaedah yang perlu digunakan oleh pemasar dalam talian untuk melibatkan khalayak mereka dan meningkatkan kesedaran jenama di Instagram, ia mestilah Reels. Sama ada anda seorang profesional atau pengguna biasa yang gemar mengedit video dan menyiarkannya di saluran ini, terdapat banyak apl hebat untuk membantu anda mencipta beberapa kandungan yang menakjubkan.

Dalam artikel ini, kami memastikan untuk memasukkan pilihan untuk semua jenis pengguna – mereka yang boleh bertahan dengan alatan mudah dan juga mereka yang memerlukan perisian yang lebih maju.

Apl manakah yang anda dapati sebagai padanan terbaik untuk keperluan anda? Apakah ciri yang anda cari dalam perisian penyuntingan video untuk Instagram Reels? Kongsi pendapat dan pengalaman anda di bahagian komen di bawah.