Aplikasi terbaik untuk ASMR: bagaimana untuk berehat dan mendapatkan tidur yang lebih lena

112
MGL2361
© NextPit

Anda mungkin pernah melihat atau mendengar video ASMR di YouTube, tetapi adakah anda tahu terdapat apl untuknya juga? Trend ini bertujuan untuk membantu anda berehat, melegakan tekanan, dan juga boleh membantu anda tidur. Jika anda baru menggunakan ASMR, ini ialah apl terbaik untuk membantu anda bermula.

Lompat ke bahagian:

Apakah ASMR?

ASMR bermaksud tindak balas meridian deria autonomi. Ia adalah sensasi kesemutan yang anda rasa, biasanya pada kulit kepala anda, belakang leher anda dan di bahagian atas tulang belakang anda. Ia pada asasnya adalah bentuk paresthesia yang menyenangkan. Ia adalah istilah yang agak baharu, dicipta pada tahun 2010 dan pertama kali muncul di Facebook. Ia telah memasuki sains moden dan kajian telah dijalankan untuk melihat sama ada ASMR adalah teknik yang boleh dipercayai untuk menangani keadaan seperti insomnia.

Di internet, ASMR pada asasnya bermaksud orang berbisik, mengetuk, mengerut dan menyikat dekat dengan mikrofon. Video ini sering ditonton berjuta-juta kali, dan trend itu nampaknya semakin berkembang dan berkembang. Belum cuba lagi? Semak aplikasi di bawah. Lagipun, mengalami ASMR secara langsung adalah satu-satunya cara untuk benar-benar memahami perkara ini.

Aplikasi ASMR terbaik

Rasa geli

ASMR yang paling terkenal di pasaran adalah, tanpa ragu-ragu, Tingles. Keindahan Tingles, berbanding menonton video ASMR di YouTube pada telefon pintar anda, anda boleh mendengar audio ASMR dengan skrin anda dimatikan. Juga tiada iklan dalam apl. Tingles menampilkan senarai main dipilih susun dan lebih daripada 1,500 artis ASMR. Jika anda hanya mendapat satu aplikasi ASMR, jadikan yang ini.

aplikasi kesemutan

Tingles ialah aplikasi nombor satu di seluruh dunia untuk video ASMR / © Tingles

Somnia: Bunyi 3D Tidur ASMR

Somnia, seperti namanya, ialah aplikasi ASMR yang direka untuk membantu anda berehat dan tidur. Ia sedikit lebih interaktif daripada Tingles, dengan pendekatan yang sedikit berbeza, jadi berbaloi untuk mencubanya untuk melihat sama ada ini secawan teh anda. Somnia menampilkan bunyi buatan tangan yang boleh disesuaikan serta keupayaan untuk mengarang campuran dan skap bunyi anda sendiri dengan menambah, menyeret dan memodulasi bunyi. Terdapat juga Pemasa Wind Down unik yang secara semula jadi menghilangkan keamatan bunyi dari semasa ke semasa. Jika anda menggunakan ASMR untuk membantu anda mendapatkan tidur yang lebih berkualiti, ini adalah aplikasi untuk anda.

aplikasi somnia asmr

Aplikasi ASMR terbaik untuk melawan insomnia / © AWE Interactive

TeasEar – Pencetus Lendir ASMR

TeasEar adalah tentang mengusik telinga anda. Konsep ini serupa dengan dua aplikasi lain dalam senarai ini tetapi TeasEar juga menggunakan rangsangan visual juga. Anda boleh memilih daripada pencetus kegemaran anda dan apl itu berfungsi dengan baik sebagai simulator lendir. Simulasi slimer ialah sebahagian besar apl ASMR – sebenarnya, anda boleh menemui apl yang hanya simulator lendir – tetapi TeasEar ialah salah satu pengalaman deria terbaik di Gedung Google Play.

teasear aplikasi asmr

Yang terbaik untuk simulasi lendir / © Facemetrics Ltd

Apakah apl ASMR kegemaran anda di Gedung Google Play? Kongsi petua anda di bahagian komen di bawah.

  • Apl Android terbaik 2019