Apple AirTag 2 dengan Sokongan Vision Pro Mungkin Ditangguh Sehingga 2025

26
NextPit Apple AirTag 11
© nextpit

AirTag Apple sudah pasti salah satu penjejak pintar yang paling laris dan paling popular kerana ia disepadukan dengan peranti Apple yang lain. Peranti penjejakan itu dilancarkan pada 2021, dan sebelum ini dilaporkan bahawa pembuat iPhone akan melancarkan generasi ke-2 atau AirTag 2 pada penghujung 2024. Tetapi ini nampaknya ditolak mengikut laporan baharu.

Jika anda menjangkakan untuk menaik taraf Apple AirTag anda, anda mungkin akan menahannya lebih lama. Apple kini dijangka melancarkan AirTag 2 menjelang 2025 berdasarkan ramalan terkini perunding dan pembocor Apple yang prolifik Ming-Chi Kuo.

Dalam tweetnya, dia memberikan ramalan baharunya bahawa pengeluaran besar-besaran untuk penjejak Apple hanya akan dimulakan pada tahun 2025, dan tanpa menyatakan tarikh yang tepat dan sebab di sebalik perubahan dalam jadual keluaran.

Keserasian Apple AirTag 2 dengan Vision Pro

Begitu juga, ada kemungkinan Apple mungkin memastikan ciri dan komponen baharu pada AirTag 2 dipanggang sepenuhnya. Ini selepas penjejak dipercayai mendapat keserasian dengan set kepala Apple Vision Pro untuk membolehkan ciri seperti kawalan diperluas dalam VR / MR dunia. Walau bagaimanapun, tidak jelas apakah fungsi lain antara kedua-duanya.

Lokasi Apple AirTags dipaparkan pada skrin iPhone

Apple AirTag boleh didapati dengan tepat menggunakan apl Cari Saya pada iPhone yang memanfaatkan UWB dan Bluetooth. / © nextpit

Walau apa pun, Apple AirTag 2 sepatutnya dibaik pulih sepenuhnya, terutamanya dalam bahagian sambungan kerana Apple telah memperkenalkan cip jalur ultrawide generasi kedua (UWB) pada beberapa peranti Apple seperti Watch Series 9 dan Watch Ultra 2 (ulasan). Penggunaan cip baharu membawa penjejakan Cari Saya yang lebih tepat.

Selain itu, kami juga dapat melihat versi radio Bluetooth yang lebih baharu dan lebih cekap bersama-sama dengan julat lokasi yang lebih luas dan volum pembesar suara yang lebih kuat yang datang daripada AirTag asal.

Pada nota lain, Google dan Apple telah memulakan inisiatif untuk makluman penjejakan yang tidak diingini merentas platform dengan yang pertama telah melancarkan ciri tersebut pada Android. Dengan ini, AirTag 2 yang akan datang akan mendapat manfaat daripada ini juga.

Apakah ciri lain yang anda fikir Apple perlu tambahkan pada AirTag 2? Dan bagaimana anda akan menggunakannya? Kami pastinya tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Sumber:
X/u/MingChiKuo


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya