Apple Akan Keluarkan iPad Air Baharu pada Oktober Berpisah daripada iPhone 15

30
Ujian Semakan Apple iPad Air NextPit
© nextpit

Tidak seperti iPhone yang mempunyai peningkatan tahunan, barisan iPad Apple biasanya disegarkan lebih daripada satu atau dua tahun. Dan selepas melancarkan iPad Pro M2 (ulasan) dan iPad generasi ke-10 tahun lepas, kemasukan iPad seterusnya daripada syarikat Cupertino boleh menjadi iPad Air. Ini dikatakan akan debut pada bulan Oktober dan berasingan daripada iPhone 15.

  • Baca juga: Tablet Samsung Galaxy terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Butiran itu adalah sebahagian daripada pembocor prolifik dan wartawan Bloomberg, Mark Gurman, dalam laporan definitifnya sebelum ucaptama iPhone esok. Disebutkan bahawa satu-satunya model iPad yang akan kita lihat tahun ini ialah iPad Air yang dikemas kini, yang akan berada dalam generasi ke-6 selepas keluaran iPad Air generasi ke-5 (ulasan) pada Mac 2022.

Walau bagaimanapun, daripada menandai iPad Air dalam acara iPhone 15 pada 12 September, Gurman percaya bahawa papak itu boleh mendapatkan rawatan siaran akhbar khusus disertai dengan promosi video pada bulan Oktober. Jika menjadi kenyataan, ini akan serupa dengan pengumuman MacBook Pro pada bulan Januari.

Apple iPad Air 5 2022

Apple iPad Air 5 (2022) menampilkan skrin LCD IPS 10.9 inci dan menyokong Apple Pencil generasi ke-2. / © NextPit

Berkenaan dengan spesifikasi, iPad Air 2023 dijangka menjadi peningkatan kecil kepada iPad Air tahun lepas. Ia boleh mendapatkan cipset Apple M2 atau cip yang sama yang menghidupkan MacBook Air 15-inci yang Fabien semak. Tambahan pula, kita mungkin melihat tatasusunan sambungan yang lebih baharu seperti Bluetooth 5.3 dan Wi-Fi 6E yang boleh dipadankan oleh cip U2 yang dikhabarkan untuk menyokong penjejakan Cari Saya yang tepat menggunakan jalur lebar ultra.

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa perubahan itu mungkin mengekalkan iPad Air 6 (2023) pada harga yang sama seperti pendahulunya, yang berharga $599 setiap pop pada model asasnya dengan storan on-board 64 GB yang kecil. Akhir sekali, tablet harus but pada iPadOS 17 dengan ciri penyesuaian dan produktiviti yang lebih baik.

Apakah ciri yang paling anda cari daripada Apple iPad Air 6 (2023)? Adakah anda fikir ini masa yang sesuai untuk pembuat iPhone berhenti menawarkan varian dengan storan 64 GB? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.

Sumber:
Bloomber