Apple Boleh Menggunakan Apl Kedainya untuk Mengimbas Wajah untuk Pengukuran Vision Pro

37
Tangkapan skrin 2023 06 05 pada 20.52.37
© Apple, sunting oleh nextpit

Jika anda bercadang untuk memesan Vision Pro sebaik sahaja ia tersedia, anda mungkin tidak perlu melawat mana-mana kedai Apple fizikal untuk menentukan saiz ikat kepala tersuai dan Light Seal. Apple dilaporkan merancang untuk menggunakan aplikasi Apple Store untuk mengimbas muka dan kepala pengguna untuk saiz yang betul set kepala VR/XR.

  • Jangan ketinggalan ini: Cermin mata maya kendiri alternatif terbaik untuk dibeli pada tahun 2024

Pengukuran dalam apl bagi saiz ikat kepala Apple Vision Pro dan Light Seal

Menurut kod rentetan yang ditemui oleh Aaron Perris (melalui MacRumors), aplikasi itu akan menyokong pengimbasan muka untuk memberikan ukuran yang betul bagi ikat kepala Apple Vision Pro dan Light Seal. Ini adalah pilihan tambahan selain daripada melawat kedai runcit untuk saiz manual yang akan ditawarkan kepada pelanggan.

Tiada langkah tepat tentang cara proses itu akan berfungsi. Bagaimanapun, ia dipercayai sama dengan kaedah yang diberikan kepada pembangun yang mempunyai akses kepada kit ujian Vision Pro. Terutamanya, ia menggunakan kamera swafoto iPhone dan penderia Face ID untuk mengimbas wajah pengguna dan menentukan saiz sebenar. Nilai dan borang yang direkodkan hendaklah dihantar kepada Apple untuk mereka menyesuaikan atau melaraskan jalur dan Light Seal sebelum menghantarnya keluar.

Pada masa yang sama, pengimbasan dalam apl mungkin tidak meliputi penyesuaian kanta Zeiss kerana ini memerlukan bantuan profesional. Walau bagaimanapun, ada kemungkinan anda boleh menghantar preskripsi yang diperlukan kepada Apple untuk sisipan dan pembaca Zeiss yang betul, walaupun dengan kos tambahan.

Hanya minggu ini, Apple Vision Pro telah disahkan akan digabungkan dengan jalur Solo Knit dan Dual Loop. Kedua-dua ini adalah gear boleh laras dan harus memberikan kesesuaian yang lebih baik dan selamat untuk kepala pengguna. Selain itu, terdapat penutup pelindung yang tersedia bersama kain penggilap dan pek bateri luaran dengan pengecasnya.

Apple Vision Pro mungkin tersedia dalam kuantiti terhad

Dalam laporan berasingan, penganalisis dan pembocor Apple Ming-Chi Kuo meramalkan bekalan Apple Vision Pro adalah terhad semasa pelancaran awal dengan syarikat teknologi Cupertino mengeluarkan kira-kira 60,000 hingga 80,000 unit sahaja. Kuo menambah bahawa nombor ini mungkin akan habis dijual dan boleh mengakibatkan kelewatan dalam beberapa pesanan sebelum kuantiti yang cukup besar tiba kemudian.

Apple masih boleh menghasilkan kira-kira 400,000 unit Vision Pro pada 2024. Jumlah pengeluaran dijangka meningkat dengan ketara pada 2025 atau 2026, walaupun ini masih bergantung pada daya tarikan jualan keseluruhan alat dengar.

Apple merancang untuk membuka prapesanan untuk set kepala pada 19 Januari jam 5:00 petang Waktu Pasifik manakala jualan sebenar akan bermula pada 2 Februari.

Adakah anda tidak sabar untuk menguji atau membeli Vision Pro tidak lama lagi? Adakah anda fikir ia akan mencipta buzz besar apabila dilancarkan? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Melalui: MacRumors
Sumber:
X