Apple HomePod dengan Skrin Sentuh Seperti iPad Dijejaki

14
Apple HomePod Speaker Tablet Hibrid
© nextpit

Sebelum HomePod dengan paparan bulat tiba di tempat kejadian, pembesar suara Apple HomePod dengan paparan bersaiz tablet telah dibuat spekulasi terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, perkembangan yang mengelilingi hibrid pembesar suara tablet ini tidak menjadi kenyataan dan nampaknya pupus, menunjukkan bahawa kemasukan HomePod biasa lebih berkemungkinan berlaku. Untuk menjadikan perkara lebih membingungkan, penemuan baharu menjelaskan kemungkinan HomePod 3 dengan paparan yang lebih besar.

HomePod gen ke-3 untuk mendapatkan paparan dan pemproses Bionic A15?

Seperti yang ditemui oleh 9to5Mac daripada kod perisian tegar tvOS 17.4 beta 3 baru-baru ini, Apple nampaknya sedang menguji peranti yang tidak diketahui dengan nama kod “Z314”. Tidak ada petunjuk tentang faktor bentuk peranti itu, tetapi kedai itu membuat spekulasi bahawa ia berjalan pada OS HomePod yang masih berasaskan tvOS. Pada nota itu, ada kemungkinan peranti itu boleh menjadi pembesar suara HomePod yang belum dikeluarkan.

Walaupun begitu, nampaknya peranti berkenaan dilengkapi dengan cipset A15 Bionic Apple, iaitu SoC yang sama yang menjanakan iPad Mini 8-inci (ulasan). Walau bagaimanapun, peranti itu juga boleh menjadi model Apple TV yang akan datang memandangkan Apple TV 4K semasa dikuasakan oleh cipset A15 Bionic.

Tablet Google Pixel

Dengan sistem dok magnetik, mudah untuk memasang dan menanggalkan Tablet Pixel daripada dok pembesar suara. / © nextpit

Sekali lagi, idea Apple TV bercanggah dengan fakta bahawa Apple menambah rangka kerja SwiftUI pada perisian tegar HomePod yang digunakan untuk membina antara muka pada platform Apple yang berbeza. Ini memberi kepercayaan bahawa Apple boleh menguji antara muka OS HomePod pada paparan lengkap. Oleh itu, adalah selamat untuk mengatakan peranti itu boleh dibandingkan dengan faktor bentuk Amazon Echo Show atau satu dengan tablet boleh tanggal seperti dengan Google Pixel Tablet (semakan).

Imej bocor Apple HomePod generasi ke-3 di atas meja

Adakah ini Apple HomePod 3rd Gen. dalam semua kegemilangannya? / © Apple | Kosutami | suntingan oleh Adobe KI

Sudah tentu, penemuan baharu itu tidak menghilangkan idea bahawa HomePod dengan paparan atas berfungsi wujud. Peranti yang dipersoalkan di atas mungkin merujuk kepada pembesar suara gen ke-2 HomePod yang diubah suai ini dengan paparan sentuh yang dikesan di alam liar. Siapa tahu pasti, sebenarnya?

Apapun, Apple dipercayai sedang menyediakan penyegaran untuk barisan pembesar suara rumah pintarnya tahun ini, jadi kami tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mengetahui HomePod mana yang akan diumumkan terlebih dahulu.

Korang rasa yang mana satu? Adakah anda mendapati pembesar suara dengan tablet lebih baik daripada HomePod dengan skrin sentuh kecil? Tekan kami dengan jawapan anda dalam komen.

Sumber:
9to5Mac